Απόφαση – μαχαιριά, επιδικάστηκαν 988.000 ευρώ στον Σηφάκη!

Ολόκληρο το ποσό που διεκδικούσε ο Μιχάλης Σηφάκης, δηλαδή 988.000 ευρώ, του επιδίκασε η αρμόδια επιτροπή, απορρίπτοντας τα επιχειρήματα της ΠΑΕ Άρης. Άλλο ένα τεράστιο εμπόδιο υψώνεται για τους «κίτρινους», που έχουν πάντως το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση.

Η ΠΑΕ Άρης είχε κάθε λόγο να πιστεύει ότι δεν θα «περνούσε» ο ισχυρισμός του Σηφάκη ότι στο συμβόλαιό του ίσχυε η προστατευόμενη περίοδος, αλλά η αρμόδια επιτροπή είχε αντίθετη άποψη και επιδίκασε τη ρήτρα των 800.000 ευρώ στον πρώην τερματοφύλακα της ομάδας, καθώς βέβαια και τα δεδουλευμένα ύψους 188.000 ευρώ. Η ΕΕΟΔΕΠ έκρινε δηλαδή ότι οι «κίτρινοι» θα πρέπει να πληρώσουν συνολικά και τις 988.000 ευρώ που διεκδικούσε ο Μιχάλη Σηφάκης.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η απόφαση πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία (ψήφοι 3-2) και η επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών δεν δέχθηκε τον ισχυρισμό του Άρη ότι η περίπτωση του Σηφάκη δεν εμπίπτει στην προστατευόμενη περίοδο, επειδή το 2009 έκανε τροποποίηση των οικονομικών όρων του συμβολαίου του. Κατά συνέπεια, δέχθηκε τον ισχυρισμό της πλευράς του παίκτη ότι εφόσον έγινε τροποποίηση και επέκταση, ανανεώθηκε ταυτόχρονα και η ανανέωση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε ασφαλώς έντονη δυσαρέσκεια στην ΠΑΕ, που αναμένεται εντός των νόμιμων ημερομηνιών να ασκήσει έφεση, όπως έχει δικαίωμα, ώστε να ανατρέψει την απόφαση σε δεύτερο βαθμό και να αποφύγει την καταβολή της ρήτρας των 800.000 ευρώ.

To Top