Από βασικός και αναντικατάστατος, πλέον σε ρόλο… μπαλαντέρ

Για τον φετινό Άρη ο ερχομός του Βάσκο Φερνάντες από τον πάγκο αποτελεί αναμφισβήτητα μία λύση… πολυτελείας.

Ο Πορτογάλος έχει πλέον αποδεχτεί τον νέο του ρόλο στην ομάδα και μάλιστα τον συνδυάζει με αξιοπρεπέστατες εμφανίσεις.

Από το παιχνίδι με τον Άρη Ακροποτάμου μέχρι και σήμερα δεν ξαναβρήκε θέση στην ενδεκάδα του Άρη πάρα μόνο στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα στην Αρναία, όταν και αγωνίστηκε ως δεξί μπακ, απόντος του Γεωργιάδη που ήταν τιμωρημένος.

Ο μέχρι την 19η αγωνιστική (τραυματίστηκε στο ματς με τους Αμπελόκηπους) του πρωταθλήματος βασικός και αναντικατάστατος στόπερ του Άρη έχει μετατραπεί σε παίκτη… μπαλαντέρ, ανάλογα με τα θέλω του Δημήτρη Καλαϊτζίδη και τις ανάγκες της ομάδας.

Η εκτίμηση προς το πρόσωπο του και την ποιότητα του είναι δεδομένη από την τεχνική ηγεσία του Άρη, που από τη στιγμή που το δίδυμο Γκόλια-Σαμαρά δεν… αλλάζει βλέπει στο πρόσωπο του Φερνάντες τον ιδανικό παίκτη για να καλύψει θέσεις όπως αυτή του κεντρικού μέσου και αμυντικού, αλλά ακόμα και αυτή του δεξιού μπακ.

Είναι χαρακτηριστικά άλλωστε και τα λόγια του Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι με τον Εθνικό: Ο Βάσκο μπορεί να παίξει με επιτυχία σε πολλές θέσεις. Είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Είναι άλλη μία επιλογή για εμάς να τον χρησιμοποιήσουμε στο κέντρο γιατί έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να αγωνιστεί στη θέση αυτή”.

To Top