ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από Μήτρο-γκολ, Μήτρο… no goal!

Το μεσημέρι της Δευτέρας 4/4/22 και με εξωδικαστικό συμβιβασμό, λύθηκε το συμβόλαιο του Κώστα Μήτρογλου με την ΠΑΕ Άρης. Μία «σχέση» που κράτησε κάτι περισσότερο από 14 μήνες, αλλά δεν είχε σε καμία περίπτωση τη «φλόγα» και το «πάθος» στο οποίο προσέβλεπαν οι δυο πλευρές.  

Σε σχετική ανάλυση το ΑΠΕ-ΜΠΕ καταγράφει την αναιμική παρουσία του Μήτρογλου.

Διαβάστε εδώ:

“Ο Μητρο-γκολ ήταν το «μπαμ» του Άρη στην περυσινή χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ο Άκης Μάντζιος και οι φίλοι των «κίτρινων» ευελπιστούσαν πως ο πρώην διεθνής Έλληνας επιθετικός θα έλυνε τα… μάγια και θα βοηθούσε τους Θεσσαλονικείς να κάνουν το κάτι παραπάνω σε Super League και Κύπελλο. Άλλωστε κι ο ίδιος ο 34χρονος, πλέον, φορ δήλωνε αποφασισμένος να αφήσει πίσω του τα δύο μετριότατα χρόνια σε Μαρσέιγ, Γαλατάσαραϊ και Αϊντχόφεν. Δυστυχώς οι προσδοκίες δεν επαληθεύτηκαν.

Από τις 30 Ιανουαρίου του 2021 μέχρι και τα μέσα Μαρτίου του ίδιου έτους, ο Μήτρογλου βρίσκεται μεταξύ πάγκου και χορταριού, σε μια προσπάθεια να βρει ρυθμό. Μάλιστα, σε τέσσερις εμφανίσεις στην κανονική διάρκεια της Super League, βρίσκει και δίχτυα, από το σημείο του πέναλτι, στο 1-1 κόντρα στον Ολυμπιακό (21/2) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Στις 14 Μαρτίου, αποδείχθηκε πως… ό,τι αρχίζει ωραία, τελειώνει με πόνο. Η πέμπτη συμμετοχή ήταν και… η φαρμακερή. Ο Καβαλιώτης φορ ξεκινάει βασικός στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, σημειώνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, αλλά στο 22ο λεπτό αποχωρεί τραυματίας. Στη διαδικασία των Play Off καταγράφει μόλις τέσσερις συμμετοχές, χωρίς κάτι το αξιόλογο σε προσφορά.

Το καλοκαίρι περνάει, ο γερμανοθρεμμένος ποδοσφαιριστής παραμένει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κι άπαντες ελπίζουν πως, έχοντας κάνει κανονική προετοιμασία, όλοι θα θαυμάσουν τον επιθετικό που φόρτωνε με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα, φορώντας τη φανέλα της Μπενφίκα. Και πάλι, όμως, οι ελπίδες αποδείχθηκαν φρούδες. Ο Μήτρογλου περνάει ως αλλαγή στην εκτός έδρας ήττα με 2-0 από την Αστάνα για τον Β’ προκριματικό γύρο του Conference League ενώ βλέπει από τον πάγκο τον αποκλεισμό στη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης. Το ημερολόγιο «έγραφε» 29 Ιουλίου 2021. Ήταν κι η τελευταία φορά που ο Κώστας Μήτρογλου βρέθηκε σε αποστολή του Άρη.

Συνοπτικά η παρουσία του Μήτρογλου με τη φανέλα του Άρη:

Super League                5συμ.     2 γκολ     138’
Super League (Play Off)     4συμ.     0 γκολ      79’
Κύπελλο Ελλάδας             1συμ.     0 γκολ      21’
Πρ. Conference League       1συμ.     0 γκολ      27’ “.

To Top