“Από μας εξαρτάται η άνοδος, ‘κλειδί’ η ηρεμία”

Η ηρεμία είναι το κλειδί για να πάει μπροστά ο Άρης φέτος και να πετύχει τον στόχο της ανόδου, σύμφωνα με τον Μάουρο Πόι.

Ο Αργεντινός παίκτης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Αγγελιοφόρος της Κυριακής” και μίλησε για την εμπειρία του στους κίτρινους, τη Γ` εθνική, συγκρίνοντας επίσης την οικονομική κρίση της Ελλάδας με αυτήν την Αργεντινής.

Οι εντυπώσεις σου μέχρι στιγμής από την ομάδα;

“Ως τώρα τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Αλλαξε ο προπονητής, έγινε κάτι με τον πρόεδρο, αλλά ελπίζω από εδώ και πέρα να έχουμε ηρεμία. Μόνο έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά. Αυτό είναι το κλειδί”.

Βιώνεις για πρώτη φορά την Γ` εθνική και σίγουρα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία για σένα.

“Ναι, έτσι είναι και το βιώνω περισσότερο στα εκτός έδρας παιχνίδια. Είναι δύσκολα σε αυτά τα γήπεδα. Αντίθετα όταν παίζουμε εντός έδρας είναι άλλο πράγμα. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να μάθουμε να νικάμε και εκτός έδρας”.

Βλέπουμε τον Αρη να δυσκολεύεται αρκετά μέχρι στιγμής, απέναντι σε πολύ πιο αδύναμες ομάδες, κυρίως στον τομέα του σκοραρίσματος.

“Στο σκοράρισμα σιγά σιγά βρίσκουμε τον δρόμο μας. Και πάλι όμως, το έργο μας δεν είναι εύκολο., όταν μας περιμένουν οκτώ και εννιά παίκτες σε διπλή ζώνη άμυνας. Είναι κάτι που πρέπει να συνηθίσουμε”.

Η άνοδος θα έρθει εύκολα;

“Θα είναι δύσκολα. Δεν έχει σχέση αν παίζουμε στη Γ` εθνική. Εξαρτάται καθαρά από εμάς. Πρέπει να δείξουμε ότι το θέλουμε πολύ και θα το καταφέρουμε”.

Η αποχώρηση του Δημήτρη Καλαϊτζίδη αποτέλεσε έκπληξη για εσάς;

“Εγώ είμαι μόνο τρεις εβδομάδες εδώ και έτσι δεν μπορώ να κρίνω είναι η αλήθεια την αποχώρηση του…”

Και τώρα, ο Πάουλο Κάμπος

“Ελπίζω να είναι η καλύτερη επιλογή για τον Αρη. Τα ονόματα φυσικά δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο και αυτό που πρέπει να κοιτάμε είναι η ομάδα να βρει τον δρόμο της”.

Νιώθεις λίγο περίεργα που βρίσκεσαι ανάμεσα σε τόσα νέα παιδιά;

“Οχι. Τα παιδιά είναι νέα, έχουν ποιότητα και υπάρχει ταλέντο. Φυσικά χρειάζονται παιχνίδια, σε μία κατηγορία που δεν είναι εύκολη”.

Ο κόσμος είναι απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδας και φάνηκε στον αγώνα Κυπέλλου με την Καστοριά.

“Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο για αυτόν να βλέπει την ομάδα του στη Γ` εθνική. Χρειάζεται όμως υπομονή και με το καλό η ομάδα θα βρει τα πατήματα της”.

Αφήνοντας στην άκρη το ποδόσφαιρο, η ζωή στη Θεσσαλονίκη πως σου φαίνεται μέχρι στιγμής;

“Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι και ομολογώ πως μου αρέσει πολύ ως πόλη. Οταν βρω σπίτι και λίγο χρόνο, θα τη γνωρίσω καλύτερα”.

Η οικογένεια σου βρίσκεται εδώ;

“Οχι ακόμα. Μόλις βρω σπίτι θα έρθουν να μείνουν μαζί μου”.

Ζεις και εργάζεσαι σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που βιώνει την οικονομική κρίση, η οποία ταλανίζει και την Αργεντινή.

“Τα περάσαμε και εμείς αυτά και ακόμη τα περνάμε. Βλέπω πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αλλά εκτός από τπομονή, δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι καλύτερα, στην Αργεντινή όμως μπορείς να βρεις πιο εύκολα δουλειά. Απλά ο πληθυσμός της χώρας δυσκολεύει την κατάσταση και πολλοί δυστυχώς πεινούν…”

To Top