ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από την ΕΛ.ΑΣ. στην Τούμπα! Η “συμμαχία” με την Αστυνομία καλά κρατεί!

Η “συμμαχία” του ΠΑΟΚ με την Αστυνομία καλά κρατεί! Από την ΕΛ.ΑΣ. στην Τούμπα! Μπορεί να πέρασε στα… ψιλά, αλλά στην πρόσφατη αναδιάρθρωση του δ.σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Τρύφων Κούκιος αποτελεί το νέο μέλος του, ο οποίος αντικατέστησε τον Ηλία Γεροντίδη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Κατά μια απίστευτη… σύμπτωση και οι δυο ήταν μέχρι να αναλάβουν θέση στην ΠΑΕ, κορυφαία στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο του το to10.gr: “ο απόστρατος ταξίαρχος Ηλίας Γεροντίδης ήταν κάποτε υπεύθυνος για τα μέτρα τάξης στους αγώνες της Τούμπας. Οταν αποστρατεύτηκε άλλαξε πόστο, αλλά όχι και γήπεδο. Απλά έγινε υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μέλος του ΔΣ. Εδώ και μερικές ημέρες πόστο στην ασπρόμαυρη ΠΑΕ ανέλαβε και ο μακροβιότερος γενικός αστυνομικός διευθυντής της Θεσσαλονίκης υποστράτηγος Τρύφων Κούκιος.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά και απαιτούν συγκεκριμένες και ξεκάθαρες απαντήσεις από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, καθώς εδώ πλέον εμφανίζεται ένα συγκεκριμένο… μοτίβο.

Τον Οκτώβριο του 2011 ο υποστράτηγος Τρύφωνας Κούκιος τοποθετήθηκε ως γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, πόστο το οποίο κράτησε όσο κανείς άλλος στο παρελθόν.

Σχεδόν την ίδια εποχή ο Ηλίας Γεροντίδης αποστρατευόταν από την Ελληνική Αστυνομία ως ταξίαρχος, έχοντας υπηρετήσει τα τελευταία χρόνια της ενεργής καριέρας του στο Α.Τ Τούμπας – Τριανδρίας και μετέπειτα ως διευθυντής στη Β’ Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Την ίδια εναλλαγή ακολούθησαν οι δύο άνδρες τον Δεκέμβριο του 2018, μακριά από την αστυνομία. Ο Ηλίας Γεροντίδης αποχώρησε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τη θέση του ανέλαβε ο Τρύφων Κούκιος, ο μακροβιότερος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης.

Ο απόστρατος ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ Ηλίας Γεροντίδης , παράλληλα παρέμεινε στο μισθολόγιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ως υπεύθυνος ασφαλείας, ρόλο που είχε από την πρώτη στιγμή της εμπλοκής του με την ΠΑΕ παράλληλα με τη θέση του στο ΔΣ”.

Φυσικά παράνομο δεν είναι να προσληφθεί ένας απόστρατος αντιστράτηγος στον ιδιωτικό τομέα. Όμως εδώ προκύπτουν εύλογα ηθικά ερωτήματα, για την… έφεση προς την Τούμπα κι ενώ όλοι γνωρίζουμε τι έχει γίνει σε πολλές περιπτώσεις επεισοδίων, αστυνομικών εκθέσεων, φθορών περιουσιών, καμένων αυτοκίνητων, ρίψεις μολότοφ κτλ.

Το ερώτημα ξεκάθαρο: είναι όμως και ηθικό όταν υπάρχουν τόσες υποθέσεις ανοιχτές; 

Θα δώσει απαντήσεις η ΕΛ.ΑΣ., το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, η ίδια η κυβέρνηση;

 

 

To Top