Από τον Άρη στον… Άγιαξ! Πως η ελληνική μυθολογία “βάπτισε” ομάδες! (video)

Η ελληνική μυθολογία έχει επηρεάσει με τη σειρά της πολλές ευρωπαϊκές ομάδες. Οι φίλοι του Άρη το γνωρίζουν πολύ καλά… Υπάρχουν πολλές ομάδες ανά την Ευρώπη που έχουν “βαπτιστεί” από την ελληνική μυθολογία.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Πάρτε μια γεύση από ένα σχετικό βίντεο και τις αναφορές που κάνει:

Άρης: Ο Άρης ήταν Έλληνας θεός του πολέμου, ένας από τους 12 θεούς του Ολύμπου και εραστής της θεάς της ομορφιάς Αφροδίτης. Άρης (Θεσσαλονίκη)

Ηρακλής: Ο Ηρακλής ήταν θεϊκός ήρωας της ελληνικής μυθολογίας περισσότερο γνωστός για την μυϊκή του δύναμη και τους 12 Άθλους του. Υπάρχει ομάδα στην Ισπανία και τη Γαλλία που ονομάζεται Hercules και Heracles αντίστοιχα. Αλλά και σύλλογος που έχει τον Ηρακλή στο έμβλημά του (Κάντιθ). Ενώ φυσικά στην Ελλάδα υπάρχει ο Ηρακλής (Iraklis) που έχει τόσο το όνομα όσο και το πρόσωπο στο σήμα του.

Απόλλων: Ο Απόλλωνας είναι ένας από τους 12 θεούς του Ολύμπου. Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος), Απόλλων Σμύρνης, Απόλλων Καλαμαριάς (όνομα και έμβλημα).

Αίας: Ο Αίαντας ήταν ήρωας της ελληνικής μυθολογίας γνωστός για τη δύναμη και το εντυπωσιακό του ανάστημα. Αίας Σαλαμίνας, Άγιαξ (Ολλανδία), Άγιαξ (Εσθονία).

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ολυμπιακός (Ελλάδα), Ολιμπίκ ντε Μαρσέιγ (Γαλλία).

Αταλάντη: Η Αταλάντη ήταν μια παρθένος κυνηγός στην ελληνική μυθολογία. Ήταν άγρια και πάντοτε χαρούμενη. Αταλάντα (Ιταλία)

Προμηθέας: Ο Προμηθέας ήταν ένας Τιτάνας που αψήφησε τους θεούς κλέβοντας φωτιά και δίδοντας την στην ανθρωπότητα. Ο Δίας τον καταδίκασε σε αιώνια βασανιστήρια. Νέα Σαλαμίνα (Ελλάδα)

Δείτε εδώ:

To Top