Από τον Βανγκέλι στον Σηφάκη μέχρι τον Φατί κρατάει η… διεθνής κολώνια

Η κλήση του Ρικάρντο Φατί στην Εθνική Σενεγάλης ουσιαστικά… ενεργοποιεί και πάλι τις κλήσεις των ποδοσφαιριστών του στις εθνικές ομάδες. Ο Φατί ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του και σε επίπεδο ανδρών ανοίγει πάλι την «υπόθεση εθνική» για τους ποδοσφαιριστές των κίτρινων, μια και τους τελευταίους μήνες, πλην των νεαρών ποδοσφαιριστών (Κατίδης, Γιαννιώτας, Διούδης κ.α.) στα γραφεία της Αλκμήνης δεν είχε φτάσει μια διεθνής πρόσκληση.

Από τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο ρόστερ του Άρη, ο Μιχάλης Σηφάκης είναι ουσιαστικά εν ενεργεία διεθνής, αλλά ο τραυματισμός και η εγχείριση στο γόνατό του, τον άφησαν εκτός δράσης. Ο κρητικός πορτιέρο περιμένει κι αυτός την επιστροφή στην εθνική Ελλάδας με την προοπτική της συμμετοχής στην τελική φάση του Euro 2012.

Εκτός από τον Σηφάκη, ο τελευταίος εν ενεργεία διεθνής των κίτρινων ήταν ο Χρήστος Βανγκέλι, με την εθνική Αλβανίας, αλλά έχει πάρει ήδη μεταγραφή στην Τσερνομόρετς. Διεθνής εν ενεργεία ήταν και ο Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις, με την Λιθουανία, αλλά και αυτός ανήκει πλέον στην Μπακού, όντας συμπαίκτης με τον Σέρχιο Κόκε.

Από κει και πέρα, ο Νάτσο Γκαρσία λόγω της μακροχρόνιας απουσίας του από τα γήπεδα δεν έχει δεχθεί… προσκλητήριο από την Βολιβία, εδώ και καιρό. Ο Νέρι Καστίγιο περίμενε στον… προθάλαμο την επιστροφή του στο Μεξικό, αλλά αυτό δεν έγινε τελικά πράξη. Όπως στον… προθάλαμο βρέθηκε αρκετές φορές, αλλά ποτέ δεν πέρασε την πόρτα της εθνικής Αλγερίας και ο Καρίμ Σολτάνι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικούς μήνες ο Φατί επέλεξε να αγωνιστεί στην εθνική Σενεγάλης, ενώ είχε δικαίωμα να επιλέξει την εθνική Γαλλίας, πιστεύοντας ότι θα έχει τη δυνατότητα να διακριθεί.

Στην Σενεγάλη αγωνίζεται και ο αδελφός του Ρίκι, ο Ζακ Φατί, παίκτης της Σίβασπορ, δύο χρόνια μεγαλύτερος από τον μέσο του Άρη.

Το ντεμπούτο του 25χρονου μέσου θα γίνει στο φιλικό παιχνίδι με τη Νότια Αφρική στο Γιοχάνεσμπουργκ στις 29 Φεβρουαρίου. 

 
Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

 

To Top