Από τον Γκουϊντάρ και τον Πλόταρ στον… Βαντόζ;

Από τον Άρη πέρασαν αρκετοί ξένοι παίκτες. Ειδικά τα τελευταία χρόνια. Παίκτες από την Ουγγαρία στην πορεία των κίτρινων δεν ήταν πολλοί. 

Με μια πρώτη έρευνα με αφορμή το ενδιαφέρον του Άρη για τον Κριστιάν Βαντόζ, τον Ούγγρο διεθνή, ο οποίος είναι στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσει με τους κίτρινους, διαπιστώνουμε ότι ελάχιστοι ήταν οι Ούγγροι που πέρασαν από το Κλεάνθης Βικελίδης.

Πρώτος από όλους ο “πέρασε και δεν ακούμπησε” Βέιμπερ, μεταγραφή επί διοίκησης Δασυγένη στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Ήρθε από την Ταταμπάνια, αλλά έπαιξε μόνο σε ένα φιλικό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά “κόπηκε”.

Ακολούθησε ένας σπουδαίος τερματοφύλακας, ο Σαντόρ Γκουϊντάρ. Βετεράνος πια διεθνής Ούγγρος πορτιέρο (γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1951) φόρεσε τη φανέλα του Άρη σε 33 παιχνίδια το 1982, όταν κι έκλεισε άδοξα την καριέρα του μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της προπόνησης από τον τότε συμπαίκτη του Δουλγεράκη. Ήταν τερματοφύλακας της Χόνβεντ και της Εθνικής Ουγγαρίας (25 συμμετοχές) με την οποία συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978! Ο 60χρονος σήμερα Γκουϊντάρ, την περίοδο 2005-06 συνεργάστηκε με τους κίτρινους ως προπονητής τερματοφυλάκων.

Τη φανέλα του Άρη φόρεσε ακόμη ένας Ούγγρος, o επιθετικός Γκιούλα Πλόταρ. Ένας ψιλόλιγνος επιθετικός, ο οποίος έπαιξε χωρίς σπουδαία αποτελέσματα την περίοδο 1989-90, προερχόμενος κι αυτός από την Ταταμπάνια.

Ο Κριστιάν Βαντόζ είναι σε συζητήσεις με τον Άρη και δεν αποκλείεται μετά από πολλά χρόνια να ξανανοίξει τον “κύκλο” των Ούγγρων παικτών στο Κλεάνθης Βικελίδης… Ποιος ξέρει…

 

To Top