Από τον Κορέια μέχρι και σήμερα, Φερνάντες ο… 6ος (photos)

H Πορτογαλική αγορά είναι γνωστό ότι δεν είναι από τις αγαπημένες του Άρη, όσο για παράδειγμα είναι η έτερη Ιβηρική, αυτή της Ισπανίας.

Η απόκτηση του Βάσκο Φερνάντες έθεσε ένα βασικό ερώτημα. Πόσοι  Πορτογάλοι έχουν φορέσει την φανέλα του Άρη μέχρι σήμερα και όπως ήταν αναμενόμενο η αναζήτηση μας οδήγησε σε μονοψήφιο νούμερο…

Πάουλο Κόστα

Αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2006 από τα… αζήτητα κι ενώ ο Άρης αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής. Σύντομα κέρδισε την εμπιστοσύνη του Νίκου Αναστόπουλου που τον καθιέρωσε στην αρχική ενδεκάδα. Την ίδια αντιμετώπιση είχε και από τον Γκιγιέρμο Όγιος την επόμενη χρονιά. Ο Πορτογάλος ήταν βασικός, ενώ σκόραρε μάλιστα και 7 τέρματα. Αποχαιρέτησε τον Άρη το καλοκαίρι του 2007 για να καταλήξει στο κυπριακό πρωτάθλημα, όπου αγωνίστηκε με την φανέλα του Άρη Λεμεσού.

Ντανίλο Περέιρα

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μπενφίκα και σύντομα βρέθηκε με υπογγεγραμένο επαγγελματικό συμβόλαιο στην Πάρμα. Οι Ιταλοί τον παραχώρησαν δανεικό στον Άρη τον Ιανουάριο του 2011. Σε πέντε μόλις εμφανίσεις πρόλαβε να σκοράρει δύο φορές και μάλιστα με εντυπωσιακούς τρόπους. Αξέχαστη στιγμή της παρουσίας του στον Άρη το σουτ-βολίδα στο “AEL FC Arena” και το τέρμα μέσα στην Ξάνθη. Ακολούθησε η Ρόντα, ενώ πλέον βρίσκεται στην πατρίδα του για λογαριασμό της Μαρίτιμο.

Νούνο Κοέλιο

Παίκτης ρολίστας ο Νούνο Κοέλιο, δεν έκανε την διαφορά αλλά δεν απογοήτευσε κιόλας. Αποκτήθηκε κι αυτός με την μορφή του δανεισμού, αυτή την φορά από την Μπενφίκα το καλοκαίρι του 2012. Στο κοντέρ του μέτρησε 25 συμμετοχές σε μία πολύ δύσκολη χρονιά, όπου η παρτίδα σώθηκε στο φινάλε. Με δικό του τέρμα εναντίον του Παναθηναϊκού χάρισε στην ομάδα ένα σπουδαίο τρίποντο-ανάσα σε μία περίοδο που το είχε πολύ ανάγκη. Ο δανεισμός του δεν ανανεώθηκε και η περσινή χρονιά τον βρήκε στην Αρούκα.

Κορέια και Μασάδο

Αντιθέτως, όχι και άσχημα στους προπονητές που επιλέχθηκαν από την Πορτογαλία, καθώς μέχρι στιγμής ο Άρης έχει συνεργαστεί με δύο. Ο λόγος φυσικά για τους Σεβεριάνο Κορέια και Μανουέλ Μασάδο (φωτο)!

Ο πρώτος ανέλαβε τις τύχες της τεχνικής ηγεσίας του Άρη το 1967 και παρέμεινε στην ομάδα για δύο χρόνια.Αντικαταστάτης του το καλοκαίρι του 1969 στον πάγκο του Άρη ο Νίκος Αγγελάκης. Με τον Κορέια ο Άρης τερμάτισε 4ος τη σεζόν 1967/08 και 3ος την επόμενη.

Η παρουσία του έτερου Πορτογάλου, Μασάδο, δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Το διάστημα της παρουσίας του στο Χαριλάου ήταν μικρό, μόλις πέντε μήνες. Κοουτσάρισε την ομάδα σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος και παρότι είχε έναν σχετικά θετικό απολογισμό με 6 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες αποτέλεσε σύντομα παρελθόν. Πλέον, είναι προπονητής της Νασιονάλ στην Πορτογαλία.

To Top