ΑΠΟΨΕΙΣ

Από τον Σωκράτη, τον Αλέκο έως…. τον Μαντσίνι και τον θρίαμβο

Ήταν 22/10/1967 όταν πιτσιρικάς πήγα με τον θείο μου στην Τούμπα για να δω ένα τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και τον γηπεδούχο ΠΑΟΚ. Ο αγώνας πρωινός. Δεν είχα κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ καθώς περίμενα πως και πως να δω αυτό το παιχνίδι . Η χωμάτινη θύρα 4 φιλοξενούσε τότε τους περισσότερους Αρειανούς .

Το παιχνίδι κάποια στιγμή τελείωσε με τον Άρη νικητή και τον Σωκράκη Πετκάκη να σημειώνει χατ τρικ. Έφυγα τρελαμένος από το γήπεδο και στην διαδρομή φώναζα το σύνθημα “τάμπα τούμπα ,τάμπα τούμπα τρία ρίξαμε στην Τούμπα”.

Λίγα χρόνια αργότερα και αφού είχα πλέον μεγαλώσει και πήγαινα μόνος μου στα παιχνίδια του Άρη βρέθηκα στην  Τούμπα και είδα τον Αλέκο Αλεξιάδη να πιάνει μια φοβερή κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής  και να στέλνει την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας των γηπεδούχων . Στην συνέχεια ανέλαβαν έργο ο γκολκίπερ μας ο Νίκος Χρηστίδης και τα παλικάρια της άμυνας και κράτησαν το 0-1 .

Είχε ξεκινήσει και συνεχιζόταν η εποχή που ο Άρης έμενε αήττητος για μια δεκαετία στα ντέρμπι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Η εμπλοκή μου στην δημοσιογραφία με έκανε να βλέπω πλέον τα παιχνίδια αυτά από τα δημοσιογραφικά θεωρεία και στην μνήμη μου μένουν τα ποιο πρόσφατα, το 1-4 με πρωταγωνιστή τον Άγγελο Χαριστέα και τον Άρη να παίζει με δέκα παίκτες και το 0-1 του Χαβίτο.

Θα μου πείτε τι σχέση έχουν όλα αυτά τα παιχνίδια με την εμφάνιση και το διπλό στον χθεσινό αγώνα . Και όμως έχουν ένα κοινό .Οι παίκτες του Άρη έπαιξαν όπως παλιά με τσαμπουκά και  στο τερέν του γηπέδου της Τούμπας έδειξαν μεγάλα αποθέματα ψυχής Έπαιξαν  για τους εαυτούς αλλά και τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας τους .Μετά το πατατράκ της προηγούμενης αγωνιστικής σίγουρα ένοιωθαν ότι κάτι χρωστούσαν στους φιλάθλους τους και μπήκαν αποφασισμένοι να τους αποζημιώσουν και έτσι να εξιλεωθούν . Και αυτό γινόταν μόνο με την νίκη.

Και την πήραν παλικαρίσια μέσα σε ένα γήπεδο ζούγκλα . Και μόνο ο τρόπος που πανηγύρισε το γκολ ο Ντανιέλ Μαντσίνι  δείχνει πόσο πολύ ήθελαν οι παίκτες του Μάντζιου αυτό το νικηφόρο αποτέλεσμα .

Όμως εδώ δεν τελείωσαν όλα φέτος. Μια νίκη ήταν. Υπάρχει συνέχεια αρχής γενομένης από τον αγώνα κυπέλου με τον ΟΦΗ. Υπάρχουν στόχοι που πρέπει να υλοποιηθούν και να μην πάει μια χρονιά χαμένη .

Για τον Άρη δεν θα είναι επιτυχία η έξοδος στην Ευρώπη αλλά ένας τίτλος.

** Το σχόλιο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ στο PRESSARIS είναι μια προσφορά του κορυφαίου ζαχαροπλαστείου ΑΜΟΡΕ!

To Top