Από το “απόλυτο” στο χωρίς νίκη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”

Αγωνιστική περίοδος 1978-79. Το Χαριλάου αποδεικνύεται πραγματικά απόρθητο κάστρο και ο Αρης πραγματοποιεί ένα εκπληκτικό σερί 17 συνεχόμενων εντός έδρας νικών, τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πληρώνοντας την άσχημη παρουσία του μακριά από τη Θεσσαλονίκη.

Παρ’ όλα αυτά το απόλυτο των νικών στην έδρα του θα τον βάλει στο πάνθεον των ρεκόρ του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς μόνο η ΑΕΚ (17 στα 17) και ο Ολυμπιακός (15 στα 15) έχουν πετύχει κάτι παρόμοιο. Τα χρόνια όμως πέρασαν, τα πράγματα αλλάζουν και η παραδοσιακή δύναμή του, η έδρα του, είναι αυτή που την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο τον «πληγώνει».

Τα έντεκα παιχνίδια χωρίς νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι ο βασικός λόγος που οι «κίτρινοι» βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις 13 βαθμούς. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, μάλιστα, ότι ακόμα και τις δύο «μαύρες» χρονιές που τον οδήγησαν σε υποβιβασμό ο Αρης είχε πετύχει έξι (1996-97) και τέσσερις (2004-05) νίκες στην έδρα του.

Στη χειρότερή του, πάντως, εντός έδρας παρουσία (το 1961-62), όταν και είχε σημειώσει μόλις δύο εντός έδρας νίκες, είχε παραμείνει στην κατηγορία.

πηγή: Goalnews

To Top