Από το «μηδέν» οι ιατροδικαστικές εξετάσεις για Μαλένα και Ίριδα (video)

Στοιχεία για πιθανή εγκληματική ενέργεια πίσω από τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, αναζητά η Εισαγγελία, υπό το φως των νέων στοιχείων τα οποία προέκυψαν, από τη δίωξη της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση της πρωτότοκης κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Οι δύο εισαγγελείς ψάχνουν πια ευθέως το… ανθρώπινο χέρι που μπορεί να οδήγησε στο θάνατο τα δύο παιδάκια, «ξεσκονίζοντας» τις δικογραφίες, με διαφορετική και πιο παρατηρητική ματιά. Για το λόγο αυτό ξεκινούν από το μηδέν, επαναλαμβάνοντας ακόμη και ενέργειες που έχουν ήδη γίνει προκειμένου να συνθέσουν τη μεγάλη εικόνα του θρίλερ της Πάτρας, το οποίο μετρά τρεις παιδικές ψυχές χαμένες…

Οι  εισαγγελείς που ανέλαβαν την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, παρήγγειλαν νέα ιατροδικαστική έκθεση και για τους δύο θανάτους των μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019 και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, το Μάρτιο του 2020, προκειμένου να εξακριβωθούν, μετά τα νέα δεδομένα, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή τα δύο κοριτσάκια.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου έχουν ζητήσει να συνταχθεί από την αρχή, νέα ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια των δύο θανάτων, που σημειώθηκαν σε διάστημα 20 μηνών, εξετάζοντας όλα τα δεδομένα και βέβαια το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Παράλληλα, στους εισαγγελείς θα πρέπει να διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων, στις οποίες είχε υποβληθεί η άτυχη Μαλένα, ο θάνατος, της οποίας η ιατροδικαστική εξέταση είχε αποδώσει σε ηπατική ανεπάρκεια. Όσον αφορά στην περίπτωση της μικρής Λυδίας, η οποία πέθανε στο σπίτι του ζευγαριού, στην Πάτρα, θα αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της, όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε.

Οι δύο εισαγγελείς ξεκινούν νέο γύρο καταθέσεων καλώντας και πάλι όλα τα πρόσωπα, που έχουν εξεταστεί από την Αστυνομία ως μάρτυρες, ανάμεσά τους γιατροί και νοσηλευτές. Τα άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του ζευγαριού, αναμένεται να κληθούν στη συνέχεια.

Ερευνούν για τοξικές ουσίες στον οργανισμό της Μαλένας

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να χορηγήθηκε τοξική ουσία και στη Μαλένα.

Ειδικότερα, αν και οι ιατροδικαστές μιλούν για ασφυκτικό θάνατο, εξετάζεται το ενδεχόμενο να χορηγήθηκε τοξική ουσία -όπως η κεταμίνη- και στον οργανισμό της Μαλένας, καθώς εντοπίστηκαν σοβαρές βλάβες στο συκώτι του παιδιού.

Ιατροδικαστές αναφέρουν, ότι εσφαλμένα αποδόθηκε η φθορά αυτή σε ηπατική ανεπάρκεια, αφού δεν εξηγείται η εκτεταμένη φθορά από ασφυκτικό θάνατο. Εκτιμούν επίσης, πως στην περίπτωση της Μαλένας έχει δράσει τοξικός παράγοντας, δηλαδή μια ουσία δηλητηριώδης -όπως θα μπορούσε να είναι η κεταμίνη.

Πηγή: zougla.gr

To Top