Βόμβα από Πανσερραϊκό – Κατήγγειλε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς λόγω Κάλας και Καλαϊτζίδη!

Μάχη γίνεται για την παραμονή στον 1ο όμιλο της Super League 2 και ο Πανσερραϊκός θέλει να φέρει τα πάνω κάτω! Με επιστολή του προς τη διοργανώτρια κατήγγειλε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Σύμφωνα με τον νόμο 2725 του 1999, το άρθρο 69 και τις παραγράφους 8, 9, 11 δεν μπορεί να υπάρχει πρώτου βαθμού συγγένεια μεταξύ προπονητή, διοικούντων και μεγαλομετόχων. Ο Απόλλων Καλαμαριάς είναι γνωστό πως εδώ και χρόνια διοικείται οικογενειακά. Προπονητής είναι ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ενώ ο Άλεξ Κάλας κινεί τα νήματα σε διοικητικό επίπεδο. Επίσης, στον προεδρικό θώκο βρίσκεται η κόρη του πρώτου, Κατερίνα.

Ο Πανσερραϊκός έκανε την καταγγελία και περιμένει θεωρώντας πως υπάρχει παραβίαση του προαναφερθέντος νόμου. Από τη διοργανώτρια αρχή επιβεβαιώνεται πως έχουν λάβει τα έγγραφα των Σερραίων και αναμένεται να εξεταστεί η υπόθεση. Η ποινή μπορεί να επισύρει έως και αφαίρεση βαθμών.

Τι αναφέρουν οι επίμαχες παράγραφοι του άρθρου 69

  • 8. Εν ενεργεία αθλητές, προπονητές, διαιτητές, παρατηρητές διαιτησίας, διαμεσολαβητές της παραγράφου 9 του άρθρου 90 του παρόντος, ιδιοκτήτες πρακτορείων προγνωστικών αγώνων ή στοιχημάτων, οι σύζυγοι αυτών και οι μέχρι δεύτερου βαθμού συγγενείς τους απαγορεύεται, με ποινή απόλυτης ακυρότητας της δικαιοπραξίας, να αποκτούν μετοχές Αθλητικών Ανώνυμων Εταιρειών του αθλήματος σε σχέση με το οποίο δραστηριοποιούνται αθλητικά ή επαγγελματικά.
  • 9. Αθλητική Ανώνυμη Εταιρεία, μέτοχος Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας, Μέλη ή διοικητές νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου ή εταιρείας που συμμετέχει στο κεφάλαιο Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας, καθώς και οι σύζυγοι και οι μέχρι δεύτερου βαθμού συγγενείς όλων των παραπάνω φυσικών προσώπων, απαγορεύεται, με ποινή απόλυτης ακυρότητας της δικαιοπραξίας, να αποκτούν αμέσως ή εμμέσως, όπως, ιδίως δια παρένθετων προσώπων, μετοχές ή δικαιώματα διοίκησης ή να αναλαμβάνουν διευθυντικά καθήκοντα άλλης Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας, του ιδίου ή άλλου αθλήματος.
  • 11. Οι περιορισμοί των παραγράφων 9 και 10, με εξαίρεση τις απαγορεύσεις που απευθύνονται στις ίδιες τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες, δεν ισχύουν όταν πρόκειται για απόκτηση μετοχών ή δικαιωμάτων διοίκησης ή για την ανάληψη διευθυντικών καθηκόντων σε άλλη Αθλητική Ανώνυμη Εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε από το ίδιο αθλητικό σωματείο και δραστηριοποιείται σε διαφορετικό άθλημα.

Η τωρινή βαθμολογία του 1ου ομίλου της Super League 2

To Top