Από το… μπάσκετ στο ποδόσφαιρο

Παγκοσμίως παρατηρείται μια τάση προτίμησης προς τα “E-Games”, από τους νέους,σε τεράστιο βαθμό. Αυτό οφείλεται κυρίως στην ανάπτυξη της τεχνολογίας (γραφικά, τρόποι διασκέδασης κ.α.) αλλά και στην ευκολία και την άνεση που σου προσφέρουν τα παιχνίδια του υπολογιστή ή της κονσόλας.

 

Στο εξωτερικό υπάρχουν παιχνίδια με χρηματικά έπαθλα εκατομμυρίων δολαρίων, όσο και αν αυτό ακούγετε περίεργο είναι αληθινό. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του League of Legends το 2013, που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες και συγκεκριμένα στο StaplesCenter, γήπεδο των Λέικερς και τον Κλίπερς (ομάδες του NBA), το χρηματικό έπαθλο που δόθηκε μόνο στην νικητήρια ομάδα έφτανε το 1 εκατομμύριο δολάρια ,ενώ τα συνολικά έπαθλα τα οποία μοιράστηκαν 14 ομάδες ήταν 2.050.000 δολάρια.

 

Αντίστοιχα σε ένα άλλο παιχνίδι, το Dota 2, τα συνολικά έπαθλα είναι ακόμα μεγαλύτερα, με κορυφαίο αυτό του The International 2, που έφτασαν τα 2.874.407 δολάρια όπου η νικητήρια ομάδα πήρε 1.437.204 δολάρια. H Valve (εταιρία ανάπτυξης του Dota 2) θα πραγματοποιήσει στην Γερμανία ένα τουρνουά στις 28/29 Ιουνίου στο Commerzbank-Arena (γήπεδο ποδοσφαίρου) όπου πραγματοποιήθηκαν και παιχνίδια στο μουντιάλ του 2006. Ο κολοσσός στα “E-Games”  ανά τον κόσμο, που ακούει στο άνομα Valve, δημιούργησε και μια ταινία – ντοκιμαντέρ (Free to Play) που κυκλοφόρησε στις 18-03-2014 και παρουσιάζει την ζωή τριών ανθρώπων που είναι επαγγελματίες παίκτες Dota 2.Στην συγκεκριμένη ταινία εμφανίζεται και ο Jeremy Shu-How Lin παίκτης NBA. Ενώ πρόσφατα έγινε γνωστό πως η διάσημη ηθοποιός Emma Watson παίζει Dota 2 και την αρέσει να παρακολουθεί τα γεγονότα στον χώρο.

 

Δυστυχώς τα πράματα στην Ελλάδα είναι τελείως διαφορετικά. Ενώ υπάρχει κόσμος που ασχολείται με τα “E-Games” οι προσπάθειες που γίνονται από διάφορα “sites” δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, κυρίως λόγο έλλειψης διαφήμισης και έλλειψης χορηγών για να χρηματοδοτήσουν κάποια τουρνουά.

 

Το Dota 2 – Greek Community πραγματοποίησε το πρώτο του 1v1 τουρνουά που ξεκίνησε 7 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 30 Μαρτίου. Οι συμμετοχές έφτασαν τις 51 και το τουρνουά εξελίχθηκε ομαλά με παιχνίδια και “Stream” σε καθημερινή βάση.

 

Επίσης η εταιρία inSpot – The Ιnternet Place ,προωθώντας το Gaming στην Ελλάδα, διοργάνωσε το 1ο Πανελλήνιο 3vs3 Τουρνουά για το Dotα 2, το οποίο ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 30 Μαρτίου ,με την διεξαγωγή των τελικών ανάμεσα στις 12 καλύτερες ομάδες που προκρίνονται από την κάθε προκριματική εβδομάδα. Τα Συνολικά χρηματικά έπαθλα ανέρχονται στα 1.000 Ευρώ μετρητά! Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο Gaming Community της εταιρίας: www.inGame.gr

 

Επί πλέον, μέσα στον Μάρτιο το Super-Nova Gaming έκανε κάποια ελληνικά Broadcast σε παιχνίδια του εξωτερικού και μαθήματα για νέους παίκτες μέσα από το κανάλι τους το Τwitch. (twitch.tv/supernovasgaming).

 

Ακόμα μην ξεχάσετε να πατήσετε Like στην σελίδα του Dota 2 – Greek Community στο Facebook για διάφορα νέα, τουρνουά, Ιn-Ηouse Games και φυσικά για να κάνετε οποιαδήποτε ερώτηση εσείς επιθυμείτε σχετικά με το Dota 2.

 

(https://www.facebook.com/groups/d2grc/?fref=ts)

Eπιμέλεια: Σωτήρης Δριμζάκας

To Top