ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Από το Palamazda στο Μεδιολάνουμ Φόρουμ! Εκεί εκτυλίχθηκαν οι κόντρες των δύο θρυλικών ομάδων! (photos)

Τα πιο σπουδαία παιχνίδια τους οι δύο θρυλικές ευρωπαϊκές ομάδες που θα αναμετρηθούν ξανά μετά από οχτώ χρόνια δεν θα έδωσαν στο γήπεδο που θα γίνει αύριο το παιχνίδι, αλλά στη παλιά έδρα της Ολίμπια, το Παλαμάζντα.

Από το 1990 και μετά η τότε Φίλιπς και νυν Αρμάνι χρησιμοποιεί το Μεδιολάνουμ Φόρουμ, χωρητικότητας 12.500 θεατών, το οποίο συνήθως γεμίζει στους αγώνες της ιταλικής ομάδας. Εκεί έπαιξε ο Άρης τη δεύτερη χρονιά του στην Ευρωλίγκα, την περίοδο 2007-08, εκεί είχε παίξει και την περίοδο 1991-92, στην τελευταία του χρονιά στο κύπελλο Πρωταθλητριών.

Οι προηγούμενοι αγώνες δόθηκαν στο Palamazda (που είχε ονομαστεί και PalaTrussardi, PalaSharp), στην περιοχή Λαμπουνιάνο, ενώ το Φόρουμ βρίσκεται στην περιοχή Ασάγκο του Μιλάνου.

1024px-PalaTrussardi_(1987)

Το 2014 το Φόρουμ φιλοξένησε το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, χρονιά στην οποία η Μακάμπι επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος λίγους μήνες μετά υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Τον περασμένο Οκτώβριο φιλοξένησε τα ευρωπαϊκά βραβεία MTV και γενικώς είναι μια εγκατάσταση που φιλοξενεί εκδηλώσεις και πέραν του αθλητισμού.

b_o_JPG mediolanum_forum_milano_getty mediolanum_forumP1

To Top