ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο θρυλικός κόουτς της Τρέισερ, Νταν Πίτερσον έγινε 80 ετών και διηγείται την… διαβολοβδομάδα των αγώνων με τον Άρη! (photos + video)

Δύο ημέρες πριν όλο το ιταλικό μπάσκετ γιόρτασε μαζί του τα 80α γενέθλιά του. Ο Νταν Πίτερσον αν και Αμερικανός θεωρείται εμβληματική φιγούρα όχι μόνο για την Ολίμπια Μιλάνου, αλλά για όλο το ιταλικό μπάσκετ. 

Στο αφιέρωμα που έκανε η αντίπαλος του Άρη στην ιστοσελίδα της για να του ευχηθεί, ο Πίτερσον θυμήθηκε ως μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές την… διαβολοβδομάδα του φθινοπώρου του 1986, για τον οποίο είχε τελικά ευτυχή κατάληξη και για τον Άρη όχι…

Tracer Olimpia 1987

Ο Πίτερσον διηγείται για την σειρά με τον Άρη: “Ήταν η περίοδος 1986-87, ήμασταν στον Οκτώβριο, δεν ήμασταν σε φόρμα γιατί σκεφτόμουν πάντα να προετοιμάζω την ομάδα για την άνοιξη, για τα πλέι οφ. Επιπλέον δεν γνωρίζαμε πραγματικά πόσο δυνατός ήταν ο Άρης: Δεν υπήρχε τότε ούτε ίντερνετ, ούτε βίντεο. Δεν γνωρίζαμε καλά ποιοι οι είναι ο Γιαννάκης, ο Σούμποτιτς, ο Τζάκσον. Μετά, το περιβάλλον ήταν… τρομακτικό. Κέρματα, φτυσιές, τα πάντα… Και χάσαμε με 31 πόντους. Ήμουν σε σοκ! Πίστευα ότι θα απολυθώ. Για μια βδομάδα δεν μιλούσα με κανέναν. Ο Φράνκο Καζαλίνι διήυθυνε τις προπονήσεις και εγώ, που δεν κοιμόμουν, κρατιόμουν από τη μπασκέτα για να μην καταρρεύσω! Την πρώτη φορά που μίλησα στην ομάδα, είπα ότι θα ήθελα να κερδίσουμε το παιχνίδι έστω και με έναν πόντο. Δεν ήθελα να κοιτούν το σκορ, ήθελα να κοιτούν τη μπάλα, το καλάθι, το σουτ, τον αντίπαλο. Θα δεχόμουν νίκη με έναν πόντο, θα είχαμε κερδίσει τουλάχιστον την ομάδα που θα μας άφηνε εκτός. Είπα επίσης ότι αν θέλαμε να επανακάμψουμε, δεν θα έπρεπε να βιαστούμε, να το κάνουμε ένα πόντο ανά λεπτό. Στο ημίχρονο ήμασταν μπροστά με 14 πόντους. Μετά στο τέλος βρεθήκαμε στο +34, έναν πόντο για κάθε λεπτό στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά τον αγώνα πήγα στον πάγκο πίσω από τον Μακ Αντού. Μου είπε: “Νταν τα καταφέραμε!”. Του απάντησα: “Μπομπ, ήταν ένα θαύμα!” και μου είπε: “Θαύμα; Όλοι το πιστέψαμε. Είδαμε τον προπονητή μας ήρεμο και ξέραμε ότι μπορούσαμε να το κάνουμε”. Εγώ ήμουν λίγο πριν το… νοκ άουτ, καθόλου ήρεμος!.

bob-mcadoo-of-tracer-milano-kisses-head-coach-dan-peterson-photo-la-gazzetta-dello-sport-italy SPO1806-37_mediagallery-article

Σε συνέντευξή του στην Gazzetta Dello Sport ο θρύλος του ιταλικού μπάσκετ ανέφερε πως η ανατροπή αυτή και η νίκη της Τρέισερ ήταν “μία από τις πέντε κορυφαίες στην καριέρα μου”

thumb

Αυτά τα λόγια αναδεικνύουν μέσα από μια δυσάρεστη στιγμή για τον μπασκετικό Άρη, το μεγαλείο αυτής της ομάδας, η οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο εκείνη την άσχημη ήττα, πείσμωσε και… απάντησε με τρία φάιναλ φορ και την δική της Αυτοκρατορία.

To Top