Αρέσει ο Άρης του Μασάδο: 7 βαθμοί, 6 γκολ, 48 τελικές!

Τρία παιχνίδια έχει καθίσει ο Μανουέλ Μασάδο στον πάγκο του Άρη και προσπαθεί να βάλει την ομάδα που με δυσκολία άλλαζε τρεις, τέσσερις πάσες επί Τσιώλη και Πρόμπιερζ. Σαφώς και δεν μπορεί να κριθεί ακόμα όπως οι προκάτοχοί του, γιατί αντιμετώπισε τις ασθενέστερες και πιο κουρασμένες ομάδες της Σουπερλίγκας, όμως ο Άρης ανεξαρτήτως αντιπάλου παρουσιάζει βελτίωση.

Στα 15 παιχνίδια που προηγήθηκαν της… εποχής Μασάδο, ο Άρης είχε 18 βαθμούς με μόλις 12 γκολ ενεργητικό και συνολικά 145 τελικές προσπάθειες, ήτοι 9,6 ανά αγώνα. Στοιχεία που αναδείκνυαν μια πολύ άσχημη αγωνιστική εικόνα, μια ομάδα που σπανίως έδειχνε μέσα στο γήπεδο ότι έχει ξεκαθαρισμένους ρόλους, προσανατολισμό και αγωνιστικό πλάνο.

Με τον Πορτογάλο τα πράγματα διορθώνονται. Ο Άρης ήταν αρκετά καλός στη Λιβαδειά και αν δεν υπήρχε Κομίνης θα έφευγε νικητής. Είχε όμως 13 τελικές προσπάθειες, δεν έχασε και άρχισε να δημιουργεί. Στο Καυτανζόγλειο με τη Δόξα έκανε 15 τελικές προσπάθειες, πέτυχε τρία γκολ, έκανε ανατροπή και πήρε τη νίκη. Χθες στο Κλεάνθης Βικελίδης, είχε 20 τελικές προσπάθειες, είχε κατοχή μπάλας, καλή κυκλοφορία, “σφυροκόπησε” τον Λεβαδειακό, πέτυχε δύο γκολ και έκανε πάλι ανατροπή.

Ο Άρης στα τρία παιχνίδια του με τον Μασάδο στον πάγκο έχει αλλάξει άρδην τα στατιστικά του. Έχει συγκεντρώσει 7 βαθμούς, έχει σκοράρει 6 γκολ, δηλαδή το 1/3 των γκολ του σε όλο το πρωτάθλημα (!), έχει μέσο όρο 16 τελικές προσπάθειες, περίπου 7 περισσότερες κατά μέσο όρο από τα 15 πρώτα παιχνίδια του!

Συν τοις άλλοις, ο Μασάδο έχει καταφέρει να δώσει ρόλο στον Νέρι Καστίγιο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μεξικανός έχει πετύχει τέσσερα γκολ με αυτόν προπονητή, δεν είναι τυχαίο ότι ο Νόε Ακόστα αποδίδει, δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και οι… σταθερές αξίες, Χαβιέρ Ουμπίντες και Ρίκι Φατί παίζουν ακόμα καλύτερα.

Η εικόνα που βγάζει ο Άρης στο γήπεδο είναι εικόνα ομάδας που παίζει δημιουργικό ποδόσφαιρο, που δεν παίζει απλά… μπάλα, αλλά ξέρει τι θέλει να κάνει και πως να το κάνει. Το πρώτο δεδομένο είναι ότι αυτοί οι παίκτες που 15 αγώνες δημιουργούσαν… πονοκέφαλο στους οπαδούς, οι ίδιοι τώρα προσφέρουν θέαμα και ουσία. Στο χέρι τους είναι να συνεχίσουν.

To Top