Αρβανίτης για FIBA: “Είναι μια λεπτή διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη”

Με ιδιαίτερη αγωνία, αλλά και επιμονή, αναμένει ο Λευτέρης Αρβανίτης την απάντηση της FIBA για την αναστολή της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών, ώστε να ενεργοποιηθούν οι συμφωνίες με τους τρεις Αμερικανούς παίκτες! Ο πρόεδρος του Άρη μίλησε για όλα τα θέματα και ζήτησε την άμεση στήριξη από τον κόσμο!

Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Αρβανίτης υποστήριξε πως “να ευχηθώ να έχουμε όλοι υγεία για να τα καταφέρουμε στις δύσκολες εποχές που περνάει το μπάσκετ, ο Άρης και όλη η χώρα γενικότερα. Μετά τη συνέντευξη Τύπου τον Μάιο προτίμησα να τραβήξω τον δρόμο των πράξεων και όχι των λόγων, της σύνθεσης και της συναίνεσης και όχι του διχασμού”.

Συνέχισε λέγοντας πως “ο πιο μεγάλος και κρίσιμος στόχος για τον μπασκετικό Άρη έχει επιτευχθεί από την Παρασκευή. Ήταν η πρώτη ομάδα που βάσει της οικονομικής της κατάστασης δεν θα μπορούσε να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής. Τρεις μήνες μετά και με πάρα πολλή δουλειά καταφέραμε να εξασφαλίσουμε το πιστοποιητικό συμμετοχής τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και καταθέτοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Ο επόμενος στόχος είναι η συγκρότηση ενός αξιόμαχου και ποιοτικού ρόστερ, ώστε να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία τη νέα σεζόν”.

Αναφέρθηκε στην παρουσία του κόσμου: “Δεν έχω ζητήσει τίποτα μέχρι σήμερα, αλλά θέλω να ζητήσω από τον λαό του Άρη να έρθει πιο κοντά στην ομάδα, με τη συμμετοχή του και την αγορά διαρκείας. Ο Άρης είναι το σπίτι μας, πρέπει να ειμαστε κοντά στο σύλλογο. Καλώ όλο τον κόσμο από αύριο κιόλας να έρθει πιο κοντά μας, για να προχωρήσει η ενίσχυση της ομάδας”.

Για το θέμα της FIBA τόνισε πως “είναι ένα πρόβλημα που παλεύουμε να το ξεπεράσουμε. Είναι μια λεπτή διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Εχουμε κάνει προτάσεις στη FIBA, αποδείξαμε ότι έχουμε προτείνει πολλούς διακανονισμούς, ωστόσο συναντούμε δυστροπία και επειδή η ομάδα πρέπει να προχωρήσει, δεν μπορεί να εκβιάζεται από μάνατζερ. Εμείς προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα και θα μας βοηθήσει η FIBA”.

Για την περίπτωση Σκορδίλη είπε ότι “έχουμε προτείνει στον Γάιο έναν πολύ καλό διακανονισμό για τις εποχές στις οποίες ζούμε, έχω μιλήσει και εγώ πολλές φορές μαζί του. Πρέπει να καταλάβει ο Γάης και να κάνει ένα βήμα πίσω, γιατί μέσα από τον Άρη αναδείχτηκε και έφτασε εδώ που έφτασε. Είναι το Νο1 πρόβλημα για μας, όχι ότι δεν έχουμε άλλα, αλλά είναι σημαντικό πρόβλημα για τον Άρη”.

Σε ότι αφορά την συμφωνία με τους Κόλιμον, Άουτερμπριτζ και Σάιμον είπε πως “υπάρχουν συμφωνίες με τρεις Αμερικανούς, είναι συμφωνίες προφορικές και θα ενεργοποιηθούν εφόσον πετύχουμε την αναστολή της απαγόρευσης μεταγραφών. Αυτό είναι αρκετό”.

Για το Aris Golden Club τόνισε πως μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα από τη σύστασή του, έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα. Τα λίγα χρήματα που μαζεύτηκαν διατέθηκαν για την έκδοση της εγγυητικής. Μεσολάβησαν οι δύσκολοι μήνες του καλοκαιριού, οι άνθρωποι λείπουν, πάνε διακοπές και θεωρώ ότι τους επόμενους μήνες το τμήμα που είναι αρμόδιο, θα ασχοληθεί πιο εντατικά με το κλαμπ, ώστε να αρχίσει η οικονομική συμμετοχή στο μπάτζετ της ομάδας”.

Για την ΣΑΡΙΣΑ είπε ότι “εφόσον συνεχίζει τη λειτουργία της θα επιδιώξω να έχω συνάντηση μαζί τους για να φανεί πόσο θα βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα. Είναι όλοι τους άνθρωποι που έχουν βοηθήσει πολύ την ομάδα στο παρελθόν”.

Για τον οικονομικό έλεγχο που επικείται τόνισε πως “είναι κάτι που το είχα υποσχεθεί τον Μάιο, περιμένουμε να περάσουμε όλα αυτά τα προβλήματα και μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει η διαδικασία αυτή από το 2003 και μετά”.

Σχολίασε την δήλωση του Βαγγέλη Αλεξανδρή περί… παραμονής της ομάδας αν τελικά δεν αρθεί το απαγορευτικό της FIBA λέγοντας πως “στόχος του Άρη είναι να κάνει μια αξιοπρεπή ομάδα, να δώσει τα πάντα, για να κρατήσει ψηλά το γόητρο του Άρη. Όταν ο σχεδιασμός που κάνεις και το μπάσκετ που θέλεις να παίξεις, παίζεται με συγκεκριμένους παίκτες, αλλά αναγκάζεσαι να πάρεις παίκτες που την περσινή σεζόν αγωνίστηκαν στην Ελλάδα λόγω της ποινής από τη FIBA και ουσιαστικά περιορίζεσαι και ίσως μπορεί να μην ήταν αυτοί που οι προπονητές θα ήθελαν, αλλάζει η μπασκετική σου φιλοσοφία και τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Ο στόχος του Άρη είναι να έχει μια αξιοπρεπή ομάδα που θα παλεύει όλα τα παιχνίδια και να θέλει τη νίκη σε κάθε παιχνίδι, όπως κάνει πάντα”.

 

To Top