Αρβανίτης: «Πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες»

Για το υψηλό επίπεδο της δουλειάς που γίνεται στις ομάδες μπάσκετ εφήβων και παίδων του Άρη μίλησε ο γενικός γραμματέας του ΑΣ, Λευτέρης Αρβανίτης, στην συνέντευξη που παραχώρησε στον «Άρης FM 92.8».

Για τις ομάδες μπάσκετ εφήβων και παίδων, οι οποίες έκλεισαν με τη νίκη την παρουσία τους στον γ’ γύρο του πρωταθλήματος, είπε: «Είναι δύο ομάδες που έχουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε δύο πανελλήνια εφήβων και ένα παίδων. Είναι δύο τμήματα που πρωταγωνιστούν συνεχώς και οι νίκες σε αυτή τη φάση είναι κάτι δεδομένο».

Για τους στόχους που υπάρχουν στα συγκεκριμένα τμήματα, ανέφερε: «Το 2009 βγάλαμε μια ανακοίνωση λέγοντας ότι είχε κλείσει για εμάς μια πενταετία που είχαμε βάλει κάποιος στόχους. Αναδείξαμε δύο αθλητές, οι οποίοι βέβαια δεν αγωνίζονται πια στο σύλλογο. Στόχος μας είναι 2-3 νεαροί παίκτες να βρίσκονται στη δωδεκάδα της ανδρικής ομάδας. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή οργάνωση κάτι που φαίνεται και από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα».

Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακαδημίες μπάσκετ του Άρη, επισήμανε: «Τα προβλήματα που έχουμε είναι κυρίως με το θέμα του γηπέδου επειδή μειώθηκαν οι ώρες στο Αλεξάνδρειο. Πέρυσι έκλεινε στις 23:00 και φέτος στις 21:30. Ήρθε το ανδρικό βόλεϊ, υπάρχει το μπάσκετ γυναικών και τα τμήματα παίδων – εφήβων δυσκολεύονται να βρουν ώρες.
Αυτό πάντως που είναι το κυριότερο πρόβλημα από εκεί και πέρα, είναι το γενικότερο οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει, καθώς υφίστανται όλες οι υποχρεώσεις που έχει μια επαγγελματική ομάδα, με μόνη εξαίρεση ότι δεν πληρώνονται οι αθλητές».

Για την δουλειά η οποία γίνεται στις ακαδημίες του συλλόγου, υπογράμμισε: «Όλοι στον ΑΣ Άρης, από τον πρόεδρο μέχρι και τους εφόρους, αισθανόμαστε περήφανοι που η δουλειά μας φαίνεται και την εκμεταλλεύονται οι επαγγελματικές ομάδες του συλλόγου. Όλοι στοχεύουμε σε ένα πλάνο σύμφωνα με το οποίο, με όσο το δυνατό λιγότερα έξοδα, να έχουμε ανταγωνιστικές ομάδες. Μας δίνει κουράγιο να ασχολούμαστε ακόμα περισσότερο με το ερασιτεχνικό μπάσκετ και να βλέπουμε τα παιδιά που μεγαλώνουν στις ακαδημίες, να φορούν μια μέρα τη φανέλα του Άρη».

Στην ίδια κατεύθυνση, ο Λευτέρης Αρβανίτης συμπλήρωσε: «Σε συζήτηση που είχαμε με τον κ. Βασιλακόπουλο, όταν βραβεύτηκε η εφηβική και η παιδική ομάδα, μας έδωσε τα συγχαρητήρια του για την δουλειά που κάνουμε. Είναι πολύ ικανοποιημένος από αυτήν και μας είπε να συνεχίσουμε να βοηθάμε τις μικρές εθνικές ομάδες.
Η δουλειά που γίνεται στον Άρη είναι για να πρωταγωνιστεί πάντα και νιώθουμε ότι η ομάδα έτσι πρέπει να είναι. Να στοχεύει πάντα ψηλά. Όπως την έχουμε μάθει από παλιά».

Τέλος, σχολιάζοντας την κατάσταση στα διοικητικά της ΚΑΕ Άρης, είπε: «Ήμουν πολλά χρόνια στα διοικητικά της ομάδας και πάλι είμαι κοντά. Περιμένουμε τη συνέλευση της Λέσχης, όπου θα τεθούν πολλά ζητήματα που αφορούν την ΚΑΕ. Ελπίζω να βρεθεί η καλύτερη λύση για το τμήμα και πιστεύω ότι θα έχουμε αίσιο τέλος σε ό,τι και να γίνει. Όλοι οι παράγοντες που είναι στην ομάδα βλέπουν ότι πρέπει να δοθεί μια λύση για το καλό του Άρη και ελπίζω σύντομα να λυθούν όλα τα διοικητικά προβλήματα που έχει η ομάδα».

To Top