Αρβανίτης: “Υπήρξε χείριστη διαχείριση και έφτασε ο Άρης με 5,5 εκατ. ευρώ χρέη!”

Κακή διαχείριση των διοικήσεων του Γιάννη Δαμιανίδη έφτασαν τον Άρη στο σημείο να έχει τεράστιες οφειλές, όπως τόνισε σήμερα ο νυν πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου της νέας διοίκησης, στην οποία αναλύθηκε επίσης το πλάνο και οι σκέψεις για το πως θα μπορέσει η ομάδα να βγει από το αδιέξοδο.

Αρχικά ο κ. Αρβανίτης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι κ.κ. Εμμανουηλίδης και Πετρομελίδης ήταν απόντες από την συνέντευξη Τύπου: “Ο κ. Εμμανουηλίδης είναι δικηγόρος λόγω εκλογών απουσιάζει. Ο κ. Πετρομελίδης για επαγγελματικούς λόγους δεν μπορούσε να είναι παρών. Η εταιρεία του έχει βάλει στην ομάδα 480.000 ευρώ. Αυτό γιατί άκουγα αμφισβητήσεις για τα μέλη και είναι γνωστό να ξέρουμε ποιοι προσέφεραν, χωρίς να βλέπουν την φάτσα τους πουθενά. Είναι τεράστια τιμή να βρίσκομαι στην θέση του προέδρου της ΚΑΕ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω, τους αγαπώ πολύ, τους σέβομαι και τους εκτιμώ αφάνταστα όλους τους παράγοντες της ΓΕΝΕΣΙΣ, τον Αλέξη Αντωνιάδη, τον Ντίμη Παπαϊωάννου, τον Ηλία Πόππη, τον Γαρμπή Τουρσουτζιάν, τον Άκη Γκιουλέκα, τον Σπύρο Πουλιτζίδη. Επίσης τον Θανάση Τζεβελέκη, τον Τάκη Γεωργούλη, όλη την ΣΑΡΙΣΑ, όλους όσοι βοήθησαν με τα χρήματά τους, τον ελεύθερο χρόνο τους και μας εμπιστεύτηκαν να διοικήσουμε την ΚΑΕ Άρης”.

Συνέχισε τονίζοντας πως “ήταν η μοναδική λύση που υπήρχε. Η ομάδα είχε περιέλθει σε οικονομικό και διοικητικό αδιέξοδο, αποτέλεσμα μιας χείριστης διαχείρισης, τεράστιας συσσώρευσης μεγάλων χρεών, που προήλθαν από την φιλοσοφία διοίκησης της ΚΑΕ, που βασιζόταν στην μοναρχία, στη νοοτροπία του “τα ξέρω όλα”, στην αποξένωση της ομάδας από τον κόσμο της, στην σπατάλη των χρημάτων του λαού της. Για όλα αυτά έχουμε φτάσει σε αυτό το δύσκολο σημείο που είμαστε τώρα.

Στον Άρη έχουμε ζήσει ένα οξύμωρο γεγονός, παγκόσμιας πρωτοτυπίας. Για ότι κακό συμβαίνει φταίνε οι μέτοχοι, αυτοί που χρηματοδοτούν, αυτοί που βάζουν το χέρι στην τσέπη βαθιά και δεν έχουν ευθύνες αυτοί που πραγματικά διοικούσαν. Ύβρεις, λάσπη, συκοφαντίες, ψέματα εισέπραταν όταν εξέφραζαν μια διαφορετική άποψη. Αμέσως άρχιζαν όλα τα παραπάνω. Έφευγαν αυτοί που έβαζαν χρήματα και έμεναν πίσω όσοι έκαναν διαχείριση των χρημάτων αυτών. Πως είναι δυνατόν να φεύγουν όλα τα ονόματα που ανέφερα παραπάνω και να μένει η ίδια διοικητική κατάσταση, ο κοινός παρανομαστής όλων των διοικήσεων και όλοι να φεύγουν κακήν κακώς; Το χειρότερο, όμως, για τον σύλλογο και για μένα που ήμουν εκπρόσωπος του ΑΣ Άρης, αυτό το σύστημα το διοικητικό βασίστηκε στο διαίρει και βασίλευσε, στο μίσος… Με όπλο μια ψευτική, αποπροσανατολιστική ενημέρωση του λαού του Άρη.

Για μας δεν θα υπάρχει ούτε κουκούλωμα, ούτε συγκάλυψη, ούτε ωραιοποιήσεις. Είμαστε στην χειρότερη κατάσταση από όλες τις ομάδες της Α1 και δυστυχώς με μπλοκαρισμένα και κατασχεμένα όλα τα έσοδα της ΚΑΕ”.

Η ανάλυση των χρεών

Ο κ. Αρβανίτης τόνισε πως “είχα αναλάβει την υποχρέωση να πω την αλήθεια. Ποτέ δεν αναφέρθηκα δημόσια σε χρέη. Αυτό το έκανα γιατί ήθελα πρώτα να δω αν θα προχωρήσει αυτό το διοικητικό σχήμα και να βλέπαμε πόσα πραγματικά ήταν τα χρέη. Η ΚΑΕ Άρης έχει 5,5 εκατ. ευρώ χρέη. Αυτά αναλύονται ως εξής: 1,7 εκατ. ευρώ στο κράτος είναι στην εφορία και το ΙΚΑ, 2 εκατ. ευρώ είναι σε παίκτες και μάνατζερ, 1,3 εκατ. ευρώ σε τρίτους και μερικές καρτέλες, 600-700 χιλιάδες ευρώ τα επίδικα, που δεν τα υπολογίζω στα χρέη, γιατί θεωρώ ότι θα κερδίσει όλες τις δίκες, 250.000 στον ΑΣ Άρη, ο οποίος δέχτηκε τόσο πόλεμο και λάσπη τόσο καιρό”.

Ανέλυσε τι ακριβώς κινήσεις έχουν γίνει: “Όσον αφορά την εφορία, πληρώσαμε αμέσως το ΦΠΑ (9.200 ευρώ), δώσαμε 10.000 ευρώ έναντι της δόσης της ρύθμισης, γιατι μόνο αυτά είχαμε και προσβλέπαμε ότι θα τα πάρουμε τα υπόλοιπα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, που έχει έρθει με επιταγή. Για το ΙΚΑ κάναμε αίτηση ελέγχου, ώστε να μπούμε σε ρύθμιση, για να είναι η ομάδα εντάξει και να έχει ασφαλιστική ενημερότητα”.

Για τους παίκτες και μάνατζερ που έχουν λαμβάνειν είπε ότι “έχουμε κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και πολλές ώρες συζήτησης και έχουμε φτιάξει ένα πολύ καλό πλάνο αποπληρωμής και θα το συζητήσουμε με το Aris Golden Club. Αυτό το έχουμε χωρίσει σε διαφορετικές περιπτώσεις, τα εύκολα επιλύσιμα θέματα, τα πιο δύσκολα, ειδικές περιπτώσεις και τις περιπτώσεις που βαραίνουν τον Γιάννη Δαμιανίδη. Έχω ξεχωρίσει και το ύψος των προκαταβολών και πώς θα πάνε οι δόσεις και στη λήξη κάθε 3μήνου τι ποσό ρευστότητας χρειάζεται μέχρι το 2015-20-16. Δεν έχουν συμφωνήσει όλοι, το παλεύουμε. Το κούρεμα είναι πολύ δύσκολο γιατί ο κάθε ένας από αυτούς έχει συμβόλαια και υπογραφές. Είμαστε υποχρεωμένοι να τιμήσουμε τις υπογραφές. Η οικονομική πίεση είναι τεράστια, δεν δέχονται εύκολα το κούρεμα, όμως ο Άρης δεν θα εκβιαστεί και δεν θα πάθει ζημιά από κανέναν. Τα λεφτά τους θα τα πάρουν όλοι, αλλά η ομάδα θα πρέπει να λειτουργήσει, να παράγει έσοδα, να έχει ρευστότητα. Όποιος θεωρεί ότι μέσο πίεσης θα κερδίσει κάτι παραπάνω, είναι γελασμένος”.

Για τα χρέη προς τρίτους είπε ότι “είναι καρτέλες επιφανών αρειανών, δεν τις ζητούν, επομένως τα χρέη προς τρίτους είναι 600.000 ευρώ. Και με αυτούς έχουμε συζητήσεις, δεν δέχονται μειώσεις και κούρεμα, θα το παλέψουμε και αυτό”.

Για τα επίδικα είπε ότι “δεν τα συζητάω” και την οφειλή στον Ερασιτέχνη είπε ότι “θα πρέπει να δίνουμε λίγα λίγα χρήματα, στη μάνα του συλλόγου”.

Γιατί να μην τα καταφέρουμε;

Ο Λευτέρης Αρβανίτης ανέφερε πως “από εδώ και πέρα θα υπάρχει απόλυτη ειλικρίνεια, διαφάνεια και αξιοπιστία. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε τον κόσμο να μας εμπιστευτεί και να γυρίσει στην ομάδα. Γιατί να μην τα καταφέρουμε; Γιατί να μην γυρίσουμε την φάση; Ο Αρειανός δεν θα μπορέσει να το κάνει αυτό; Πάντα παλεύαμε, πάντα νικούσαμε στις μεγάλες μάχες. Ο Αρειανός έδινε το μεγαλείο της ψυχής του, έβαζε στην άκρη όποιο πρόβλημα είχε και ερχόταν πάντα να βοηθήσει. Αυτό το τμήμα έχει δώσει 21 τίτλους, έχει αλλάξει τον χάρτη της χώρας, αυτό το τμήμα θα αφήσει ο Αρειανός να βουλιάξει; Από τα διαρκείας θα δείτε πόσο πολύ ο Αρειανός αγαπά την ομάδα, όταν βλέπει ότι οι διοικήσεις του παλεύουν με ανιδιοτέλεια για το καλό του συλλόγου”.

Οι επόμενες κινήσεις της ΚΑΕ

Στη συνέχεια αναφέρθηκε τι θα κάνει από εδώ και πέρα η νέα διοίκηση. “Καταρχήν αλλάζει ο τρόπος διοίκησης. Είμαστε μία συλλογική διοίκηση. Είμαι δημοκρατικός πρόεδρος, σέβομαι όλα τα μέλη του συμβουλίου, όλους που βοηθούν, ακούω τους πάντες και μετά παίρνω τις αποφάσεις μου. Χωρίς πιέσεις και πάντα με ψυχραιμία. Αυτή την εντολή έχω πάρει από τους οπαδούς, η ομάδα να είναι βιώσιμη και έτσι θα έρχονται και οι αγωνιστικές επιτυχίες. Συστράτευση όλων, συσπείρωση και συμμετοχή. Να κάνουμε το Αλεξάνδρειο να γίνει η μαύρη τρύπα της Ευρώπης, να βγαίνει ενέργεια, πάθος και συναίσθημα, να γίνεται χαμός.

Έχουμε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, ότι υπάρχει πολύς κόσμος που αγαπά αυτό το άθλημα, έχουμε μεγάλο brand name και με μια άκρως επαγγελματική δουλειά, που θα δείτε προσεχώς μέσα από την οργάνωση του Aris Golden Club θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Θα πρέπει να στελεχώσουμε την ομάδα σε επαγγελματικά πρότυπα για την ανάπτυξη των εμπορικών δραστηριοτήτων της. Θα βασιστούμε αρχικά στον εθελοντισμό, από παιδιά που έχουν διάθεση να βοηθήσουν την ομάδα, βγάζουν ενέργεια για τον Άρη και έχουμε ήδη φτιάξει το χορηγικό πρόγραμμα και όλη την οργάνωση του VIP Club και όλες τις παροχές”.

Για τα διαρκείας είπε ότι “έχει γίνει μια πολύ καλά προσαρμοσμένη τιμολογιακή πολιτική στα οικονομικά δεδομένα της εποχής. Θα υπάρξει άλλη ανακοίνωση όταν θα έρθει η ώρα της προώθησης των εισιτηρίων διαρκείας”.

Για το οργανωτικό κομμάτι σε σχέση με το αγωνιστικό τμήμα: “Επειδή το μπάτζετ θα είναι πολύ χαμηλό και επειδή ζούμε σε περίοδο κρίσιης, δεν έχουμε τα έσοδα που θέλουμε. Θα πρέπει να δημιουργεί κέρδη η ΚΑΕ. Θα βασιστούμε σε Έλληνες, νέα παιδιά. Η ομάδα θα έχει τέσσερις έμπειρους αθλητές, τέσσερις λιγότερο έμπειρους και πιο νεαρούς και θα κοιτάξουμε να προωθήσουμε τους έφηβους παίκτες, τους οποίους πιστεύουμε πολύ. Πρέπει να προχωρήσουμε σε νέες παραγωγές αθλητών που θα βοηθήσουν την ομάδα, θα έχουν ρόλο, θα νιώθουν ότι η ομάδα τους θέλει, θα μείνουν στην ομάδα και αν έρθει η ώρα να φύγουν – εννοείται κάπου στο εξωτερικό – να έχουν αφήσει κάτι σε αυτή. Θέλουμε οι υποδομές να συνδέονται με το ανδρικό τμήμα, να έχουν την ίδια μπασκετική φιλοσοφία, το ίδιο πλάνο παιχνιδιού, το ίδιο πλάνο προπόνησης, ατομική βελτίωση από εξιδεικευμένους προπονητές”.

Μίλησε και για τον Νίκο Γκάλη: “Υπάρχει όντως σκέψη και διάθεση να γίνει μια προσέγγιση στον Γκάλη με τον απόλυτο σεβασμό που περικλείει αυτό το τεράστιο όνομα για τον Άρη καιτον ελληνικό αθλητισμό”.

“Δεν υπήρχε πρόσκληση στα συμβούλια”

Ρωτήθηκε ο κ. Αρβανίτης αν είχε την αίσθηση ότι η ομάδα δεν πήγαινε καλά και απάντησε πως “συμμετέχω από το 2006 στην ΚΑΕ. Πρόλαβα πρόεδρο τον κ. Τζεβελέκη και κάποια μέλη της ΓΕΝΕΣΙΣ. Από εκείνο τον χρόνο έως το 2008 δεν υπήρχε πρόσκληση στα συμβούλια. Έπαιρνα μόνος μου τηλέφωνα για να παραβρεθώ! Η ενημέρωση που είχαμε ήταν ίδια. Δεν μπαίναμε στο λογιστήριο να δούμε αν πληρωνόταν το ΦΠΑ ή το ΙΚΑ. Εγώ ως άνθρωπος του μπάσκετ, ήμουν εκπρόσωπος του ΑΣ, έλεγα την άποψη μου και όλα τα άλλα στο διοικητικό συμβούλιο είχαν πλήρη ενημέρωση. Έλεγχος δεν υπήρχε στην ΚΑΕ Άρης”.

“Τώρα έχει ευκαιρία ο Αρειανός να δείξει πόσο αγαπάει την ομάδα του”

Ρωτήθηκε στη συνέχεια αν ο ίδιος έχει διαπιστώσει στροφή του κόσμου του Άρη στο ποδόσφαιρο και απάντησε πως “η αλήθεια είναι ότι όλοι οι φίλαθλοι, όχι μόνο του Άρη, στρέφονται στο ποδόσφαιρο. Αυτό έχει να κάνει με το αθλητικό γίγνεσθαι και πάει προς τα εκεί και λόγω του στοιχήματος. Το μπάσκετ υποχωρεί συνεχώς. Το έχω διαπιστώσει και εγώ ότι τα εισιτήρια διαρκείας έχουν πτωτική πορεία. Τώρα έχει ευκαιρία να δείξει ο Αρειανός πόσο αγαπάει την ομάδα του, να δείξει πόσο ιερό είναι το τμήμα αυτό, όχι μόνο για τον σύλλογο, αλλά για όλο το ελληνικό μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα”.

“Αυτός που κάνει συμφωνίες και υπογράφει συμβόλαια, έχει και την ευθύνη”

Ρωτήθηκε αν έχει άποψη για το πώς δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρέη και απάντησε: “Έμενε η εφορία απλήρωτη, γιατί ήταν υπερβολικά τα έξοδα σε σχέση με τα έσοδα. Αυτό πληρώνουμε, τα μεγάλα πολυετή συμβόλαια παικτών. Από εκεί προήλθαν τα χρέη. Την ευθύνη την έχω πει στην εισαγωγή μου. Αυτός που κάνει τις συμφωνίες, έχει το μπάτζετ, οργανώνει την ομάδα, υπογράφει τα συμβόλαια, έχει και την απόλυτη ευθύνη. Στο ποδόσφαιρο ποιος έχει την ευθύνη; Η Κοινωνία Μελών Άρη ή ο ΑΣ; Δεν θα ήμασταν εδώ αν όλα ήταν καλά. Ο κ. Τζεβελέκης έχει προσφέρει πολλά χρήματα, έχει βοηθήσει την ομάδα. Η ΓΕΝΕΣΙΣ όταν έφυγε δεν άφησε κάποιο υπόλοιπο, ήρθε σε συνεννόηση με τον κ. Τζεβελέκη. Έβαλε πολλά χρήματα, η ομάδα έφτασε Ευρωλίγκα. Καταστροφική χρονιά ήταν το 2009-10 με την αποχώρηση του κ. Τζεβελέκη, που πουλήθηκε ο Παπανικολάου και με εκείνα τα χρήματα έγινε ένα υψηλό μπάτζετ”.

Για το τι θα μπορούσε να κάνει ο Ερασιτέχνης Άρης τότε, απάντησε πως “τι μπορούσε να κάνει ο ΑΣ περισσότερο από αυτά που έκανε; Πήρε την πρωτοβουλία που έπρεπε να πάρει και προσπάθησε να σώσει την ομάδα, που ήδη είχε πέσει στον γκρεμό”.

Η υπόθεση με το κατασχετήριο της ΦΑΕ

Ρωτήθηκε για την ιστορία με το κατασχετήριο της ΦΑΕ και απάντησε “δεν το γνώριζα, γι’ αυτό και πήγα στην ΦΑΕ και πληροφορήθηκα όλο το ιστορικό. Η ΦΑΕ δεν φταίει σε τίποτα. Η προηγούμενη διοίκηση είχε προτείνει να της παραχωρήσει το συμβόλαιο του ΟΠΑΠ για να πληρώνονται οι δόσεις και ο ΕΣΑΚΕ απάντησε αρνητικά. Η ΦΑΕ θεώρησε ότι εμπαίχτηκε και εκεί για να καλυφθεί η ΚΑΕ έστειλε αυτή την επιστολή. Τη λύση θα δώσει το νομικό τμήμα του Άρη και το νομικό τμήμα του ΕΣΑΚΕ και να συμφωνηθεί ένα νέο πλαίσιο αποπληρωμής. Ήταν ένας κάκιστος χειρισμός μιας κατάστασης που θα μπορούσε να γίνει με μεγαλύτερη προσοχή και υπευθυνότητα. Η ΦΑΕ θέλει να βοηθήσει, αλλά πρέπει μέρος των χρημάτων να παρακρατείται, όχι όλο το ποσό από τον ΟΠΑΠ”.

Απόδειξη πληρωμής 300.000 ευρώ και παραστατικά 175.000 ευρώ!

Δημοσιογράφος έφερε στη δημοσιότητα στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έγγραφο πληρωμής της ΚΑΕ στον μάνατζερ του Τζερεμάια Μάσεϊ ύψους 300.000 ευρώ για τη μεταγραφή στη Ρεάλ. Στην ΚΑΕ τα παραστατικά για αυτή την υπόθεση, όπως παρουσιάστηκε σήμερα, είναι 175.000 ευρώ. “Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, δεν έχει να κάνει με το 10% της νόμιμης προμήθειας του μάνατζερ του παίκτη (είχε πουληθεί στη Ρεάλ για 1 εκατ. ευρώ). Η συμφωνία ήταν με τον συγκεκριμένο μάνατζερ να πάρει το 30%. Εκεί υπάρχει ένα άλλο θέμα. Υπάρχει αυτή η απόδειξη με 300.000 ευρώ, υπάρχουν όμως δύο παραστατικά και δεν υπάρχουν τα καταθετήρια. Δόθηκαν μετρητά τα χρήματα. Υπάρχουν δύο παραστατικά, δύο ινβόις κάπου στα Νησιά Μάρσαλ… Θα ψάξουμε να βρούμε την υπόθεση. Τα παραστατικά είναι 175.000 ευρώ και η πληρωμή για 300.000 ευρώ”.

Ρωτήθηκε για το οξύμωρο γεγονός να υπάρχει υπόνοια για χαμένα 125.000 ευρώ σε παραστατικά από την προμήθεια του μάνατζερ του Μάσεϊ στην μεταγραφή του στην Ρεάλ και στον έλεγχο που διενεργήθηκε από ορκωτό λογιστή να αναφέρεται από όλους ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό και απάντησε πως “καταρχήν δεν ήταν έλεγχος, ήταν μια επισκόπηση χρεών. Το συγκεκριμένο θέμα του Μάσεϊ το έμαθα προχθές. Περιμένω από τους μετόχους να μου δώσουν την εντολή για πραγματικό έλεγχο, όλοι το θέλουν, ακόμα και ο Τζεβελέκης και ο Δαμιανίδης, για να καταγραφούν όλα. Αυτό θέλει χρόνο και κόστος. Αν διαπιστωθούν παρατυπίες, θα δούμε πως διαχειστούμε το θέμα”.

Πρόσθεσε επίσης για το τηλεοπτικό συμβόλαιο ότι “είναι εκχωρημένο στη ΓΕΝΕΣΙΣ και ο κ. Δαμιανίδης εκπροσωπεί την ΓΕΝΕΣΙΣ, δεν την έχει υπογράψει. Του το ζήτησα να υπογράψει και να πάρει η ΚΑΕ τα χρήματα και είπε να λύσουμε το πρόβλημα του Χατζηβρέττα”.

“Ο Άρης έχει προπονητή, δεν ψάχνουμε”

Ρωτήθηκε ο κ. Αρβανίτης για το θέμα προπονητή και απάντησε: “Έχουμε μιλήσει δύο φορές, στην πρώτη συζήτηση που έκανα του ανέλυσα την φιλοσοφία που θέλουμε να υπάρχει, το ύψος του μπάτζετ και τη δεύτερη φορά που συζητήσαμε του κάναμε μια πρόταση για μείωση συμβολαίου. Ο Άρης έχει προπονητή, δεν ψάχνουμε, δεν πιστεύω ότι είναι κάτι που θα πρέπει να μας απασχολεί τώρα. Θα μιλήσουμε την Πέμπτη με τον Αλεξανδρή. Έχουμε ένα πλάνο και είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε αυτό το πλάνο, γιατί δεν γίνεται διαφορετικά. Υπήρχε μια διαφωνία σε συγκεκριμένα θέματα με τον κόουτς, θα δούμε τι θα πει και ο Βαγγέλης την Πέμπτη”.

“Το Aris Golden Club θα είναι ο χρηματοδότης της ΚΑΕ”

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την συμβολή του Aris Golden Club και την άμεση ανάγκη για ρευστότητα που απαιτείται. Τόνισε πως “η ομάδα χρειάζεται άμεσα ρευστό, έχω το πλάνο αποπληρωμής, πρέπει να πληρωθούν 45 διαφορετικοί άνθρωποι! Έχω αναλύσει το πόσα μετρητά χρειαζόμαστε για να ενεργοποιηθούν οι διακανονισμοί. Είναι 200.000 ευρώ, δεν είναι τρομακτικό το νούμερο. Δεν είναι κάτι που θα πρέπει να δοθεί σε μετρητά. Το Aris Golden Club θα είναι ο χρηματοδότης της ΚΑΕ Άρης” και πρόσθεσε: “Την Τετάρτη είναι ένα πάρα πολύ σπουδαίο βήμα για την σωτηρία του μπασκετικού Άρη. Είναι η δημιουργία του Aris Golden Club, όλοι από την ΓΕΝΕΣΙΣ, όλη η ΣΑΡΙΣΑ, όλοι οι φίλοι οι δικοί μου, ο Τζεβελέκης, ο Γεωργούλης, όλοι να βοηθήσουν τον Άρη, να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Εκεί θα δείξουν και η ΓΕΝΕΣΙΣ και οι υπόλοιποι μέτοχοι το πώς μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή”.

“Ο Δαμιανίδης τορπίλισε με ντροπιαστικό τρόπο την προσπάθεια Γεωργούλη”

Σε ερώτηση γιατί δεν προέκυψε η λύση πρωτοδικείου όταν είχε προτείνει κάτι τέτοιο ο Τάκης Γεωργούλης απάντησε πως “η προσπάθεια ήταν αγνή, καθαρή και ειλικρινής για να βρεθεί λύση για την ΚΑΕ, εφόσον είχε δηλώσει ο Δαμιανίδης ότι ήθελε να αποχωρήσει. Είναι μεγάλος, έξυπνος επιχειρηματίας ο κ. Γεωργούλης, βοήθησε τον Άρη με μετρητά και είχε διάθεση να ασχοληθεί περαιτέρω. Μετά ήρθαν σε μένα να μου πουν τι θέλει να κάνει. Η προσπάθεια ναυάγησε όχι γιατί ο κ. Γεωργούλης δεν ήθελε να δώσει τα χρήματα, θεωρούσε ο κ. Δαμιανίδης ότι κρύβεται κάτι γύρω από εκείνη την κίνηση, την τορπίλισε με έναν ντροπιαστικό τρόπο”, ενώ αναφορικά με το αίτημα του κ. Δαμιανίδη για την καρτέλα του είπε ότι “το έχουμε πει και δημόσια αυτό. Τα χρήματα της καρτέλας υπήρχαν, τα ζήτησε, αλλά μετά από συζήτηση που είχε μαζί μου είπε ότι τα αφήνει”.

“Θα κοιτάξουμε τα συμφέροντα του Άρη στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ”

Για την στήριξη ή όχι της υποψηφιότητας Δαμιανίδη στον ΕΣΑΚΕ είπε πως “καμία ομάδα στην ελληνική Α1 δεν έχει τοποθετηθεί για το ποιον υποψήφιο να στηρίξει. Βγήκε αυτή ο ΠΑΟΚ να ανακοινώσει στήριξη στον Βασίλη Οικονομίδη; Ξέρετε πολύ καλά πως είναι τα δεδομένα, εμείς θα κοιτάξουμε πάνω από όλα τα συμφέροντα του Άρη. Γιατί να το κάνει ο Άρης αυτό; Ο κ. Δαμιανίδης ήρθε στο γραφείο μου την Παρασκευή, το συζητήσαμε, είπαμε κάποια πράγματα, σήμερα έχουμε συμβούλιο, θα σκεφτούμε τι συμφέρει τον Άρη και θα τοποθετηθούμε αύριο με την ψήφο μας”.

“Δεν πρέπει να αφήνει κανέναν ακάλυπτο ο Άρης”

Για τα επίδικα και πιο συγκεκριμένα την υπόθεση Σχορτσανίτη είπε πως “η πλευρά του Ηρακλή κυνηγάει τον ίδιο (τον Δαμιανίδη) προσωπικά. Θα πρέπει να το λύσει ο Άρης το θέμα ενδοοικογενειακά. Συζητάμε και για περίπτωση Χατζηβρέττα και Ηλιάδη, θα τα καλύψει ο Άρης. Δεν πρέπει να αφήνει κανέναν ακάλυπτο ο Άρης”.

Αναφορικά με τις προσφυγές στη FIBA είπε ότι “έχουμε κάνει επαφές με αυτούς που προσέφυγαν στη FIBA, μερικοί δέχονται, άλλοι είναι πιο σκληροί. Υπάρχουν πολλά ανοικτά ζητήματα εκεί. Σε όλες τις συζητήσεις που έκανα, όλοι θεωρούσαν τη νέα προσπάθεια ένα πολύ καλό βήμα γι’ αυτούς. Εκτιμούν ότι ερχόμαστε με ανιδιοτέλεια να βοηθήσουμε την ομάδα. Όλοι λίγο πολύ δέχονται και το κούρεμα και τον χρόνο αποπληρωμής. Μένει ο τρόπος και το πως θα εξασφαλιστούν τα χρήματα”.

“Πιστεύω ότι θα μας έρθει η πρόσκληση για το Γιούροκαπ”

Για το θέμα της ευρωπαϊκής συμμετοχής είπε ότι “δεν υπάρχει τέτοιο θέμα μέχρι στιγμής. Θα περιμένουμε την Ευρωλίγκα, να δούμε τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Πέρσι η ομάδα μπήκε μέσα 45.000 ευρώ από την Ευρώπη. Αν θέλουμε να συμμετέχουμε στο Γιούροκαπ, τουλάχιστον να βάλουμε τον στόχο να μην μπούμε μέσα. Ακόμα είναι πολύ νωρίς, να περιμένουμε την Ευρωλίγκα και τι θα γίνει… Όλοι τον θέλουν τον Άρη στην Ευρώπη, πιστεύω ότι θα μας έρθει η πρόσκληση. Θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί από κοινού”.

“Πάμε για την επανεκκίνηση του τμήματος”

Κατέληξε τονίζοντας πως “να αφήσουμε το παρελθόν κι ότι μας χωρίζει και να έρθουμε κοντά σε ότι μας ενώνει, να έρθουμε κοντά στον Άρη, να τον φέρουμε στον σωστό δρόμο, για να φτάσει και πάλι στις επιτυχίες. Εμείς θα είμαστε πάντα ειλικρινείς μαζί του, ανά εξάμηνο θα κάνουμε συνέντευξη Τύπου με απολογιστικό χαρακτήρα. Στο Aris Golden Club θα δίνουμε μηναία αναφορά. Πάμε να κάνουμε επανεκκίνηση, πάμε για το restart του τμήματος”.

 

 

 

 

 

 

To Top