Σαμαράς–Τσίπρας: «Κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ, χωρίς ΣΥΡΙΖΑ»

Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο συναντάται στις 6 μ.μ. ο Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Την ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ, αλλά χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται να αναλάβει, αν του δοθεί, διερευνητική εντολή».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά τόνισε στον αρχηγό της ΝΔ ότι «θα ήταν καταστροφικό να συνεχιστούν οι περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις».

«Η χώρα δεν μπορεί να μείνει ούτε μία ώρα ακυβέρνητη» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δίνοντας τη διερευνητική εντολή στον κ. Σαμαρά, ως επικεφαλής του πρώτου κόμματος στις χθεσινές εθνικές εκλογές.

Από τη μεριά του ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε την ανάγκη να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις στο Μνημόνιο, προκειμένου, όπως είπε, να ξεφύγει ο ελληνικός λαός από τη βασανιστική σημερινή πραγματικότητα.

Ωστόσο, αρνητικός στο ενδεχόμενο βελτιώσεων στο χρονοδιάγραμμα εμφανίσθηκε τη Δευτέρα με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
Χαρακτήρισε κρίσιμης σημασίας τώρα να πειστεί η τρόικα, προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση προς την Ελλάδα.

«Καμπανάκι» κινδύνου κρούει ο Κώστας Σημίτης. Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε τη Δευτέρα για επιστροφή της χώρας στη δραχμή σε περίπτωση που αποτύχουν οι προσπάθειες για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ. Τόνισε ότι η επόμενη μέρα των εκλογών βρίσκει την Ελλάδα σε αντίστροφη μέτρηση, με την οικονομία σε ασφυξία, την ανεργία στα ύψη και την ελληνική κοινωνία διαιρεμένη».

Δύσκολες αποφάσεις και θυσίες από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης αναμένεται να ζητήσει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, στη Σύνοδο των Είκοσι Ισχυρών, σήμερα και αύριο, Τρίτη, στο Μεξικό.

To Top