Σαμαράς: «Επικίνδυνο το νομοσχέδιο, καταψηφίζω – Ο γάμος των ομόφυλων δεν συνιστά ανθρώπινο δικαίωμα»

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση τόσο για τους χειρισμούς της στα ελληνοτουρκικά και την υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας, όσο και για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, άσκησε από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για θεμελιώδη ανατροπή του οικογενειακoύ δικαίου.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ευθέως ότι θα καταψηφίσει το επικίνδυνο όπως το αποκάλεσε νομοσχέδιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το σκεπτικό στηρίχθηκε σε ένα ψέμα, και ότι «ο γάμος των ομοφύλων δεν συνιστά ανθρώπινο δικαίωμα».

Αναφερόμενος στην τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε εντονότατη κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι ένα παιδί χρειάζεται πατέρα και μητέρα.

Ενδεικτικά, δήλωσε ότι η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να οδηγήσει την κυβέρνηση να ξεκοπεί από την πραγματικότητα και από την κοινωνία.

«Το ν/σ αποτελεί θεμελιώδη ανατροπή του εθνικού δίκαιου, ούτε προτεραιότητα της κοινωνίας και έρχεται σε αντίθεση με εκατομμύρια Έλληνες και δεν έπρεπε να το καταθέσει η κυβέρνηση. Δεν είναι υποχρεωτικό να το κάνει γιατί δεν συνιστά ανθρωπινό δικαίωμα. Ψέμα δεν ισχύει ότι είναι κατοχύρωση ανθρώπινου δικαιώματος. Μακάρι να ήταν μόνο ψέμα, είναι ψευδεπίγραφη επίκληση για ανθρώπινα δικαιώματα ένα, ‘μη μιλάτε τα κεφάλια μέσα.

Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση τα ανθρώπινα δικαιώματα για να τα ευτελίζουμε. Είναι επικίνδυνο αυτό το νομοσχέδιο. Τα δικαιώματα κατοχυρώνονται πλήρως με το σύμφωνο συμβίωσης. Εδώ μιλάμε και για το δικαίωμα ανήλικου παιδιού και όχι μόνο των ενηλίκων. Η πολιτεία αφαιρει από τα παιδιά το δικαίωμα να έχουν και μάνα και πατέρα, τότε θα υπάρξει πραγματική στέρηση αλλά και σύγχυση για τα παιδιά. Από όλα τα προσχηματικά επιχειρήματα αυτό είναι το πιο προσχηματικό περιλαμβάνεται η πρόνοια στο υφιστάμενο πλαίσιο για τους ομοφύλους που έχουν ήδη παιδί.

Αλλάζουν τον ίδιο τον ορισμό της οικογένειας, καταργούν την πυρηνική οικογένεια με μάνα και πατέρα. Το νομοσχέδιο αφορά άμεσα ελάχιστα άτομα, αλλά στην ουσία αγγίζει τους πάντες. Πρόκειται για βέβαιες επιπτώσεις όπως η καταφυγή στα δικαστήρια να καταργηθεί ο τίτλος πατέρας/μάνα με βάση τη συμπεριληπτικότητα. Σε κάποια ελληνικά σχολεία καθιερώθηκε ο γονέας 1 γονέας 2 στα αντίστοιχα έντυπα χωρίς να έχει ψηφιστεί το ν/σ. Κάποιοι θα ζητήσουν να συζητάται στα σχολεία η οικογένεια ως κάτι πιο ουδέτερο. Το ν/σ παραβιάζει το δικαίωμα των γονιών για το τι διδάσκονται και τι δεν θα διδάσκονται τα παιδιά τους.

Θα χρησιμοποιείται μια παρένθετη γυναίκα σαν παρένθετη τεκνοποιητική μηχανή και τη μητρότητα σε αγοραίο επάγγελμα και εμπόριο. Στις 14 Δεκεμβρίου ψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο σχέδιο κανονισμού που περιλαμβάνει συνολική ανατροπή για το κράτος δικαίου που αποσιωπήθηκε εδώ. Ξέρετε τι προβλέπει; Απάλειψη κάθε αναφοράς σε πατρότητα και μητρότητα και ενσωμάτωση του γονέα 1 και γονέα 2.

Σε αυτό το νομοσχέδιο οι ευρωβουλευτές της ΝΔ έκαναν αποχή. Θα ασκήσει βέτο η Ελλάδα για την παρένθετη μητρότητα και τον γονέα 1 και γονέα 2; Δεν έχουμε αναλάβει δέσμευση στο πρόγραμμα της κυβέρνησης, γενικά αναφέρεται στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

Τα «ενδεχομένως» και «ίσως» δεν αποτελούν δέσμευση σε πιο αναλυτικά προγράμματα. Παλιότερα δεν δεχθήκαμε την αναδοχή που είναι κάτι πολύ μικρότερο και τώρα δεχόμαστε την πλήρη τεκνοθεσία.

Κατά τη συζήτηση κάθε αντίθεση αντιμετωπίστηκε απαξιωτικά (σεξιστής, ομοφοβικό παραλήρημα κλπ) αυτό είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία. Είναι και το ΚΚΕ ακροδεξιό; Είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας ομοφοβικός και παραληρηματικός; Δεν έχεις δικαίωμα να ασχημονείς εις βάρος της Εκκλησίας. Η Εκκλησία έχει αναφαίρετο δικαίωμα να λέει τη γνώμη της όπως όλοι. Ο Απόστολος Δοξιάδης υποστήριξε ότι η συζήτηση γίνεται υπό την πίεση άκρως μαχητικού λόμπι αντί να γίνεται σφαιρικά, κάνοντας λόγο για «κυνήγι μαγισσών». Αυτό ακριβώς έχουμε εδώ κυνήγι μαγισσών. Ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος είναι ομοφοβικός; Ο Πανούσης του ΣΥΡΙΖΑ ακραίος; Ζούμε το μπούλινγκ της αντίθετης άποψης είπε ο Σταρόβας και έχει δίκιο. Ακραίος εγώ; που έστειλα στη δικαιοσύνη σιδεροδέσμια τη Χρυσή Αυγή όταν άλλοι έψαχναν πέντε χρόνια δικαστική αίθουσα. Ακραίος και εγώ. Να μην μπερδεύουμε τη Δύση με τις παθογένειές της. Κάποια πράγματα ψηφίζονται και ανακαλούνται ανθίζουν λουλούδια και αγκάθια και ανθεί το woke culture. Ανήκω στη Δύση δεν σημαίνει ότι μαϊμουδίζω κάθε συρμό και κάθε μόδα. Έγιναν φροντιστήρια για το δημογραφικό ή την παιδεία, ή το αγροτικό ή την εξωτερική πολιτική. Άλλο ζυμώσεις άλλο πιέσεις, κάποιες φορές ανεπίτρεπτες για μια υποτίθεται ψηφοφορία κατά συνείδηση.

Ο Στέλιος ο Ράμφος είπε ότι στην Ολλανδία υπάρχουν σωματεία παιδόφιλων. Αυτό που μας ζητείτε να ψηφίσουμε άμεσα αφορά ελάχιστους, αλλά στην πραγματικότητα αφορά τους πάντες. Εθνικό δικαίωμα να ξεχωρίζουμε τι είναι μάχη ιδεών και τι είναι ιδεοληπτική εμμονή, τι είναι η Δύση και τις είναι οι παθογένειες της Δύσης. Ζοφερό το τοπίο για τη Δύση όπως το ζούμε σήμερα, τραυματικό για τις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας τις οποίες η παράταξή μας εκπροσωπεί. »

To Top