Μουρίνιο: «Εκδιώχθηκα από κάποιον που ξέρει λίγα από ποδόσφαιρο»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο επανήλθε στο προσκήνιο σχολιάζοντας σε αγγλικό Μέσο την τελική φάση του Champions League και πέταξε το «καρφί» του στη διοίκηση της Ρόμα.

Ο μέχρι πρότινος προπονητής της Ρόμα, Ζοσέ Μουρίνιο, κλήθηκε να σχολιάσει τις ευρωπαϊκές μάχες στο Champions League, και φρόντισε να πετάξει το «καρφί» του στη διοίκηση των «τζιαλορόσι» για την αιφνιδιαστική του απόλυση από τον πάγκο της ομάδας.

«Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις ξεκινούν σε λίγο καιρό, ιδίως το Champions League, ίσως η πιο σημαντική διοργάνωση στο παγκόσμιο καλεντάρι. Δεν θα είμαι εκεί σε αυτές τις τελικές φάσεις, όχι επειδή έχω ήδη αποκλειστεί, αλλά επειδή “αποκλείστηκα” από κάποιον που δεν ξέρει πολλά για το ποδόσφαιρο. Έτσι είναι η ζωή, γεμάτη σκαμπανεβάσματα, και εγώ εξελίσσομαι, παρά τον απροσδόκητο και άδικο αποκλεισμό. Αλλά θα επιστρέψω, και μάλιστα με ακόμη περισσότερο ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση, σε αυτούς τους αγώνες της UEFA»

Θυμίζουμε ότι η απόλυση του Μουρίνιο έγινε στις 16 Ιανουαρίου σαν κεραυνός εν αιθρία. Ο ιδιοκτήτης της Ρόμα Νταν Φρίντκιν εμφανίστηκε στην Τριγκόρια μετά την ήττα στο Σαν Σίρο από τη Μίλαν, λέγοντας στον προπονητή να φύγει αμέσως από το αθλητικό κέντρο . Προέκυψε έντονος καυγάς, τον οποίο ακολούθησε το… επεισόδιο με το δαχτυλίδι του Conference το οποίο ο Πορτογάλος κόουτς επέστρεψε στην ομάδα.

Ο Μου, ο οποίος δεν είχε μιλήσει ποτέ μέχρι τώρα, έστειλε ένα σαφές μήνυμα. Την ίδια ημέρα στην Τριγκόρια ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι υπέγραψε το συμβόλαιο.

«Έχω συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες και έχω φτάσει αρκετές φορές στον τελικό. Είναι πραγματικά ξεχωριστοί αγώνες, για εμάς τους προπονητές, για τους φιλάθλους και, προφανώς, για τους παίκτες. Έχω, λοιπόν, αρκετή εμπειρία και γνώση για να ξέρω πώς να προχωρήσουμε, ακόμη και όταν έχουμε αντιπάλους με πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από τις δικές μας. Σε αυτή τη φάση έχω πάντα στο μυαλό μου: στο πρώτο παιχνίδι παίζεις πάντα για τη νίκη- στο δεύτερο, ξέρεις τι χρειάζεσαι για να περάσεις στον επόμενο γύρο: νίκη με ένα γκολ, ισοπαλία ή ακόμα και ήττα με ένα ή δύο γκολ. Και οι αγώνες νοκ άουτ διαχειρίζονται σε αυτή τη βάση», ήταν οι συμβουλές του για τα κρίσιμα ματς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

To Top