Αργυριάδης: “Εριστική η πλευρά Σηφάκη, αλλά έγινε αποφασιστικό βήμα για την επιβίωση”

Για την επίτευξη της προσωρινής διαταγής για το άρθρο 99 και την προσπάθεια του καταβάλλει ο Άρης για την υπαγωγή του στο εν λόγω άρθρο, μίλησε ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ στην υπόθεση, Αργύρης Αργυριάδης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

«Έγινε ένα αποφασιστικό βήμα για την τελική επιτυχία, δηλαδή για την υπαγωγή τελικά του Άρη στο άρθρο 99. Το δεύτερο σημαντικό είναι ότι οι παρεμβάσεις πιστωτών ανέρχονται μόλις στο 3%, ποσοστό μη ικανό να δημιουργήσει την εικόνα ότι είναι ανέφικτη η συνεννόηση και συμφωνία μεταξύ της ομάδας και των πιστωτών» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Έχει γίνει μία καταρχήν συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών. Έχουν αντιληφθεί πως είναι προς όφελος του Δημοσίου να αποπληρωθεί αυτό το ποσό των 15 περίπου εκατομμυρίων ευρώ και θεωρούν εύλογο, να δοθεί η δυνατότητα στον Άρη διαγράφοντας μέρος των προσαυξήσεων και επιμηκύνοντας το χρόνο αποπληρωμής να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Για να φτάσουμε βέβαια στο σημείο να υπάρχει γραπτή συμφωνία, πρώτα από όλα θα πρέπει να έχει ανοίξει η διαδικασία. Περιμένουμε τις νομοδοτήσεις».

Για την εμφάνιση της πλευράς Σηφάκη στη σημερινή δίκη: «Νομίζω ότι δικαιώθηκα σε αυτό. Η πλευρά Σηφάκη δεν είχε κάνει παρέμβαση στις δύο προηγούμενες δίκες, εμφανίστηκε σήμερα. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε ως νομικοί είναι να παρέχουμε μία προστασία στον Άρη. Το θέμα είναι ο Άρης αυτή την προστασία την χρησιμοποιεί. Σήμερα η πλευρά Σηφάκη εμφανίστηκε με εξαιρετικά εριστικό τρόπο, φέρνοντας ως δεδομένο ότι έχει ήδη αποφάσεις στα χέρια της. Δεν ισχύει ότι ο Άρης θα πληρώσει σε 45 δόσεις. Ο Άρης θα κληθεί να πληρώσει μάξιμουμ σε 10 δόσεις, γιατί δεν έχει συνυπογράψει το μνημόνιο της ΕΠΟ.

Εμείς ακούσαμε από την πλευρά Σηφάκη για 400.000 ευρώ δικαστική δαπάνη. Δεν γνωρίζω όμως τι ισχύει και τι όχι. Θα πρέπει να αποφασίσουν οι δικηγόροι του κ. Σηφάκη ποιος λέει ψέματα και ποιος λέει αλήθεια. Ο συνήγορος σήμερα στη δίκη μίλησε για 1.000.000 + 400.000 ευρώ δικαστική δαπάνη. Υπήρξε ένα τεταμένο κλίμα των δύο πλευρών σήμερα της δικής μας και της πλευράς Σηφάκη, στη δίκη, καθώς μας αποκάλεσαν ψεύτες».

Για το αν εκτιμά ότι τελικώς θα επιτευχθεί η υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο 99: «Βασική προϋπόθεση για την υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο 99, για να λειτουργήσει το συγκεκριμένο οικονομικό σχέδιο είναι η παραμονή της ομάδας στη Superleague. Αυτό ειπώθηκε από το δικαστήριο. Αν δεν παραμείνει τότε υπάρχει περίπτωση να υπάρξει απορριπτική απόφαση. Σήμερα επί δύο ώρες ρωτήθηκαν συγκεκριμένα πράγματα βάσει του business plan που υπάρχει. Γι΄αυτό επέμενα να έχει την πλήρη κάλυψη και από τη νέα διοίκηση, να έχω το πλήρες “ΟΚ”».

Για το αν υπήρξε πρόβλημα, καθώς ο Άρης δεν έχει φορολογική ενημερότητα: «Το ότι ο Άρης λειτουργεί χωρίς φορολογική ενημερότητα μας δυσκόλεψε ιδιαίτερα στο ζήτημα της παρέμβασης του Δημοσίου. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν οι πάντες τι Άρη θέλουν. Θέλουν μία εταιρεία «ζόμπι» μία εταιρεία που μετά βίας θα κοιτάζει τις εισπράξεις του αγώνα για να κάνει τις πληρωμές, ή μία εταιρεία η οποία μπορεί να γίνει ανταγωνιστική και η οποία θα πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα; Για να γίνει το δεύτερο θα πρέπει το συγκεκριμένο business plan να προχωρήσει. Αν δεν προχωρήσει και ελλείψει κάποιου άλλου, τότε ο Άρης θα παραμείνει μία εταιρεία «ζόμπι». Οικονομικά και εμπορικά αυτή τη στιγμή ο Άρης είναι μία εταιρεία «ζόμπι», μία εταιρεία που δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη χρηματοροής προς το μέλλον, σαφέστατα είναι μία εταιρεία όπως δεν θα έπρεπε να είναι».

Για το ότι ο πρόεδρος του Άρη, Λάμπρος Σκόρδας αμφισβητεί με τα λεγόμενά του την όλη προσπάθεια: «Πρώτη φορά βλέπω τον εντολέα να αμφισβητεί τους δικηγόρους του. Εγώ έχω γνωρίσει τρεις διοικήσεις, με τις δύο προηγούμενες συνεργάστηκα άψογα, με την τρίτη όχι, δεν υπήρξε άψογη συνεργασία. Εμείς όμως τη δουλειά μας την κάναμε, ας την κάνουν και οι υπόλοιποι, γιατί μόνο και με τη δική τους συμβολή η προσπάθεια αυτή θα ευδοκιμήσει».

Για τις επόμενες κινήσεις που θα πρέπει να κάνει ο σύλλογος: «Υπάρχει ανοικτό μέτωπο που λέγεται ΕΠΟ. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να συμφωνήσει τους Έλληνες παίκτες. Καλό θα ήταν και πριν το τέλος της περιόδου θα πρέπει να έχει έρθει σε διακανονισμό με τους Έλληνες παίκτες».

To Top