Αργυριάδης: “Ο Άρης είναι μαγαζί γωνία, μπαίνει στο 99 για να αποπληρώσει τα χρέη του”

Ο Άρης μπήκε στο άρθρο 99 για να μπορέσει να αποπληρώσει τις οφειλές του προς το δημόσιο, τους παίκτες και τους τρίτους και αυτό θα κάνει, όπως υποστήριξε με νέες δηλώσεις του το μέλος της νομικής υπηρεσίας για την συγκεκριμένη υπόθεση, Αργύρης Αργυριάδης.

Ο κ. Αργυριάδης μίλησε για την υπόθεση υπαγωγής στο άρθρο 99 στον “Sentra FM” της Αθήνας:

Για την υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99: «Υπήρξαν διάφορες παραδοξότητες και πολλά εμπόδια. Είναι η πρώτη φορά στα νομικά χρονικά που δίνεται η δυνατότητα σε μια αθλητική εταιρία να μπει στο πτωχευτικό κώδικα, ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι μια νέα αρχή για την ομάδα»

Τι σημαίνει για τον Άρη αυτό: «Ο Άρης μπαίνει για να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του, τώρα δεν μπορεί να πληρώσει. Αν ορμήσουν όλοι οι πιστωτές δεν μπορούν να πάρουν απολύτως τίποτα. Για να αποπληρωθούν οι οφειλές γίνεται αυτή η διαδικασία. Θα επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής στο δημόσιο και στους πιστωτές. Αν δε στηριχθεί ο Άρης οι ποδοσφαιριστές δεν θα πάρουν πάνω από το 30% με 40 % και το δημόσιο και οι υπόλοιποι τίποτα»

Για την πιθανότητα κάποιου νέου επενδυτή στην ομάδα: « Ο Άρης είναι μαγαζί γωνία στην Βόρειο Ελλάδα. Όλοι θα ήθελαν να επενδύσουν. Το πρόγραμμα που κατατέθηκε προσβλέπει σε μια αύξηση κεφαλαίου που μπορεί να καλυφθεί από επενδυτή ή επενδυτές. Θέλουμε να καταδείξουμε ότι άμα πει ζεστό χρήμα με την επιμήκυνση που διασφαλίσαμε ο Άρης θα γίνει μια θελκτική επιχείρηση. Αν βρεθεί κάποιος επενδυτής είναι αυτονόητο ότι αυτό θα βοηθήσει. Όταν κάποιος υπογράφει μια συμφωνία πιο εύκολα να τον πείσεις άμα πάρει μια γενναία προκαταβολή μπροστά»

Για το τι πρέπει να κάνει η νέα διοίκηση: «Το δύσκολα είναι μπροστά μας η νέα διοίκηση πρέπει να συγκροτημένη δουλειά και να κάνει τους πιστωτές να υπογράψουν. Από το δημόσιο υπάρχει μια προφορική συμφωνία. Η νέα διοίκηση πρέπει να κινήσει γρήγορα τις διαδικασίες και να κυνηγάει τις συμφωνίες»

Για τις δόσεις προς το δημόσιο: « Δεν υπάρχει κάποιο νούμερο για τις δόσεις, απλά κάνουμε μια εφαρμογή ενός κώδικα που λέει ότι οι πτωχευμένες εταιρίες εξοφλούν σε 90 δόσεις, άρα φανταστείτε τι μπορεί να γίνει για μια εταιρία που ακόμα λειτουργεί»

Για την σχέση της ΕΠΟ με τον Άρη: «Η ΕΠΟ στήριξε τον Άρη και την διαδικασία γιατί γνωρίζει ότι όλες οι αθλητικές εταιρίες πρέπει να εξυγιανθούν για να υπάρχει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα Η ΕΠΟ δεν έχει καμία αντίρρηση από την στιγμή που θα υπάρχουν ρητές συμφωνίες με παίκτες και μάνατζερ. Δώσαμε έμφαση στην δυνατότητα συναινετικής αναδιάρθρωσης και όχι αναγκαστικής»

Για την ΑΕΚ ανέφερε: «Έγιναν συζητήσεις με ανθρώπους της ΑΕΚ για να δουν πως προχωράει το θέμα τους είχε απασχολήσει κάποια στιγμή»

Για το θέμα τις αποπληρωμής των οφειλών: «Ο Άρης θέλει να πληρώσει στον χρόνο που μπορεί να πληρώσει και το δικαστήριο λέει ότι αυτή η απόφαση βολεύει τους πιστωτές. Η αίτηση του Άρη είναι στα 10% των αιτήσεων που πέρασε από τα δικαστήριο. Όλες οι παρεμβάσεις που έγιναν κατά του Άρη απορρίφθηκαν».

To Top