ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αρνητικός στα… παράθυρα των Εθνικών ο Ντέιβιντ Μπλατ

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ρωτήθηκε για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και τόνισε πως τα συγκεκριμένα… παράθυρα δεν αποτελούν ρεαλιστικό σενάριο. Τι είπε για την Ελλάδα και τον Αντετοκούνμπο.

H νέα σεζόν θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες. Θα υπάρχουν κι αγώνες των Εθνικών ομάδων στο καλεντάρι της FIBA. Ήδη προέκυψαν αντιδράσεις από ορισμένους προπονητές, όπως ο Ετόρε Μεσίνα, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να παρουσιάζεται επίσης αρνητικός.

Ο πρώην τεχνικός των Κλίβελαντ Καβαλίερς και νυν head coach της Νταρουσάφακα, μίλησε στη L’ Equipe και τόνισε πως η ιδέα για Eurobasket κάθε τέσσερα χρόνια είναι θετική, ωστόσο τα… παράθυρα μέσα στην αγωνιστική περίοδο δεν πρόκειται να βοηθήσουν το μπάσκετ.

“Έχω δηλώσει στο παρελθόν ότι η FIBA πρέπει να βρει λύσεις, προκειμένου να ανακουφίσει τους παίκτες από τον… μεγάλο φόρτο εργασίας και τις συνεχόμενες διοργανώσεις. Πιστεύω πως ο κάθε παίκτης πρέπει να έχει έναν ή δύο γεμάτους Ολυμπιακούς… κύκλους στην καριέρα του (σ.σ. Eurobasket, Παγκόσμιο Κύπελλο, Ολυμπιακοί Αγώνες). Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να σταματήσει για προστατέψει το σώμα του”, δήλωσε αρχικά ο άλλοτε προπονητής του Άρη.

Για να συνεχίσει: “Τώρα που μπήκε στην εξίσωση και η κρίση ανάμεσα στη FIBA και τη Euroleague, η κατάσταση έγινε χειρότερη. Δεν θεωρώ κακή ιδέα το Eurobasket κάθε τέσσερα χρόνια. Αλλά τα… παράθυρα των Εθνικών μέσα στη σεζόν, δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο. Ο κόσμος δεν θα βλέπει τους κορυφαίους παίκτες, δηλαδή εκείνους που αγωνίζονται στο NBA και τη Euroleague. Δεν θα έχει ενδιαφέρον. Για κανέναν. Ούτε για τους παίκτες, ούτε για τις ομάδες, ούτε τις Ομοσπονδίες, ούτε για τους προπονητές…”

Για να καταλήξει: “Κάποιοι από τους προπονητές, όπως ο Μεσίνα, θ’ αναγκαστούν ν’ αφήσουν τις Εθνικές ομάδες. Οι οπαδοί θα υποφέρουν. Αυτή δεν είναι λύση. Και οι… πολιτικοί λόγοι που οδήγησαν σε αυτή τη λύση, δημιουργούν μία κατάσταση καταστροφική για το άθλημα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι καμία επιτροπή δεν μπορεί να καθίσει και να βρει μία ικανοποιητική λύση. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο πολιτική.”

Εκτός από το θέμα της FIBA, ο Ντέβιντ Μπλατ μίλησε και για το ενδεχόμενο διάκρισης της Εθνικής Γαλλίας στο Eurobasket, τονίζοντας πως το επιθετικό προφίλ της ομάδας του Βενσάν Κολέ ήταν αρκετό απέναντι σε Ισλανδία, Φινλανδία και Ελλάδα, αλλά στη συνέχεια θα χρειαστεί και μεγαλύτερη συγκέντρωση στην άμυνα. Μάλιστα, για την Εθνική μας υπογράμμισε ότι δεν είναι η ομάδα που είχαμε συνηθίσει στο πρόσφατο παρελθόν.

Όσο για τις πολλές απουσίες (βλ. Αντετοκούνμπο, Τεόντοσιτς, Γκομπέρ); “Το Eurobasket είναι ανταγωνιστικό, αλλά παραμένει σε χαμηλό επίπεδο. Πολλές ομάδες πρέπει ν’ αγωνιστούν χωρίς τους κορυφαίους τους παίκτες κι αυτή είναι μία κατάσταση που πρέπει να συνηθίσουμε. Μάλιστα, η Γαλλία είναι από τις ομάδες που έχουν… πληγωθεί περισσότερο στο συγκεκριμένο τουρνουά”, δήλωσε.

To Top