Ασημακόπουλος: “Αυτή η ομάδα του Άρη έχει αστείρευτο ταλέντο και ακόμα δεν έχει δείξει τίποτα”

Την πεποίθηση ότι αυτή η ομάδα του Άρη έχει αστείρευτο ταλέντο, το οποίο θα φανεί μέσα στο γήπεδο όταν “βρεθούν” οι παίκτες μεταξύ τους εξέφρασε ο αρχηγός των κίτρινων, Αντώνης Ασημακόπουλος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 36χρονος φόργουορντ στο “sport24.gr”:

Για το διπλό στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» επί του Πανελευσινιακού ο Ασημακόπουλος δήλωσε: «Είναι ένα αποτέλεσμα που το θέλαμε πολύ για να δώσουμε συνέχεια στην πρώτη μας νίκη επί του Ηλυσιακού στην έδρα μας», ενώ για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του Άρη τόνισε: «Ακολουθήσαμε τις οδηγίες του προπονητή μας και κερδίσαμε παίζοντας με μεγάλη αποφασιστικότητα και διάρκεια στο παιχνίδι μας».

Κι όσο για την κοιλιά που έκανε ο Άρης στο τρίτο δεκάλεπτο κόντρα στον Πανελευσινιακό ο αρχηγός του ξέσπασε λέγοντας: «Μας στοίχισαν κάποια λάθη που κάναμε. Ποια ομάδα όμως δεν κάνει κοιλιά στο παιχνίδι της στο ξεκίνημα του Νοέμβρη; Ειδικά στο μπάσκετ που η επίθεση έχει πάει στα 24΄΄; Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια ομάδα με σταθερότητα για 40΄ στις αρχές Νοεμβρίου. Με μας να έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε σταθερότητα στο παιχνίδι μας».

Για το τι έχει αλλάξει το τελευταίο δεκαήμερο μετά τον ερχομό του Βαγγέλη Αγγέλου αντί του Βαγγέλη Αλεξανδρή είπε: «Δουλέψαμε πάνω σε κάποιες λεπτομέρειες σε άμυνα και επίθεση με τον κόουτς Αγγέλου να δούλεψε στο θέμα της ανάτασης της ψυχολογίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μία νέα ομάδα που ακόμη ψάχνει την ταυτότητά της αλλά και την φιλοσοφία της. Αυτό που θέλουμε όλοι οι παίκτες που βρισκόμαστε στην ομάδα είναι να χαιρόμαστε να παίζουμε μπάσκετ.

Αυτό μας έχει ζητήσει και ο κόουτς Αγγέλου από την πρώτη στιγμή. Μας εξήγησε ότι είμαστε ευλογημένοι που παίζουμε μπάσκετ και να το απολαύσουμε με το ταλέντο που διαθέτουμε. Και επί προσωπικού είμαι κατηγορηματικός ότι αυτή η ομάδα του Άρη έχει αστείρευτο ταλέντο και ακόμη δεν έχει δείξει τίποτα. Προσεχώς όμως θα το δείξει».

Σε εκείνο το σημείο ο Ασημακόπουλος δεν αρνήθηκε να εξηγήσει τι εννοούσε «Προσεχώς» λέγοντας: «Αυτό θα συμβεί από την στιγμή που θα αρχίσουμε να βρισκόμαστε στο γήπεδο. Κάτι που έχει αρχίσει ήδη να γίνεται και για να αρχίσει χρειάστηκε να έχουμε ηρεμία που δεν είχαμε ποτέ από το ξεκίνημα της προετοιμασίας μας».

Το γιατί; «Ο πιο σημαντικός λόγος ήταν ότι δεν ξέραμε ποτέ τι θα γίνει με τους τρεις Αμερικανούς (σ.σ. Κόλιμον, Άουτερμπριτζ και Σάιμον) που είχαμε και συμμετείχανε στις υποχρεώσεις της ομάδας από το ξεκίνημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας μας. Κάναμε προπονήσεις μαζί τους και ερχότανε η ώρα του παιχνιδιού και δεν παίζανε. Με αποτέλεσμα στα πρώτα επίσημα παιχνίδια μας να παίζαμε έξι με εμπειρία στην Α1 που κληθήκαμε να παίζουμε 35΄ και τέσσερις έφηβοι. Το βέβαιο είναι ότι δεν μας λείψανε τόσο οι τρεις Αμερικανοί όσο το rotation στο παιχνίδι μας. Κάτι που υπάρχει πλέον και μαζί μας με αυτό η ηρεμία που μας έλειπε».

Ο Ασημακόπουλος δεν αρνήθηκε να τοποθετηθεί και για την δήλωση που είχε να κάνει πριν από το τζάμπολ του πρωταθλήματος περί κατάκτησης της 3ης θέσης υποστηρίζοντας: «Ήταν κάτι που είχα πει και αποτελούσε δείγμα του πιστεύω μου στην ομάδα μας.

Είμαστε μία ομάδα που έχουμε ξεκινήσει τις υποχρεώσεις μας και συνεχίζουμε παίζοντας σχεδόν μόνο με Έλληνες. Αυτό εννοούσα μάλιστα και όταν είχα μιλήσει για επανάσταση που όπως κάθε επανάσταση έχει τις καλές και τις άσχημες στιγμές της.

Στην διοίκηση της ομάδας υπάρχουνε σοβαροί άνθρωποι όπως οι κ.κ. Αρβανίτης και Κουρόγλου που έχουνε μεγάλο μεράκι να επιστρέψει ο Άρης εκεί όπου του αξίζει και να πετύχει να φτιάξει ξανά το όνομά του ανακτώντας τον σεβασμό που του αξίζει και να μην υπάρχουνε παίκτες που να σκέφτονται να αποδεχθούνε την πρόταση που δέχονται. Στοιχεία που μέτρησα στην απόφασή μου να έρθω. Το γεγονός ότι με κέρδισε η προσέγγιση του προέδρου του κ. Αρβανίτη αλλά και του κόουτς της ομάδας του κ. Αλεξανδρή”.

Κι όσο για την κατάκτηση της 3ης θέσης το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πάει πολύ ψηλότερα από πέρσι. Ο Άρης είναι μία ομάδα που οφείλει να κοιτάει ψηλά και μόνο προσέχοντας παράλληλα στα βήματα προς τα εμπρός που κάνει να μην σκοντάφτει», ενώ για το αν το Σάββατο ο Άρης θα βάλει στο Αλεξάνδρειο τέλος στο αήττητο του Πανιωνίου είπε: «Θα κοιτάξουμε με λιγότερα λάθη να τα καταφέρουμε και να προσθέσουμε μία ακόμη νίκη στο ενεργητικό μας χωρίς να μας απασχολεί όπως και σε κάθε παιχνίδι το τι θα έχει κάνει ο αντίπαλός μας».

Στην ερώτηση για την ήττα σοκ – αποκλεισμό από την συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος από την Νέα Κηφισιά ο Ασημακόπουλος απάντησε: «Δεν θα ψάξω για δικαιολογίες και θα πω ότι ήταν απλά ένα ατυχές αποτέλεσμα στο ξεκίνημα της χρονιάς», ενώ για την δική του μέχρι στιγμής παρουσία που κρίνεται εξαιρετική σύμφωνα και με την γλώσσα των αριθμών σχολίασε: «Αφού στα 36 μου με επιλέγουνε προπονητές που είναι σε ομάδα Α1 και με εμπιστεύονται πάει να πει ότι κάτι κάνω καλά».

Για τα μυστικά της επιτυχίας του είπε πως: «Σίγουρα σημαντικό ρόλο στην φετινή μου παρουσία σημαντικό ρόλο παίζει και το ότι αγωνίζομαι με την φανέλα του Άρη. Φροντίζω να κάνω ότι μου ζητήσει ο κόουτς χωρίς να καπνίζω ή να καταναλώνω αλκοόλ ενώ σημαντικό ρόλο σίγουρα έχει παίξει ότι τα καλοκαίρια δεν σταματάω να δουλεύω και πιο συγκεκριμένα με τον γυμναστή Μάριο Γραμμενά. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνω να κρύβω την ηλικία μου».

Τέλος για το αν η μέχρι στιγμής φετινή του παρουσία αποτελεί κάποια απάντηση από πλευράς του έκανε ξεκάθαρο πως: «Δεν έχω χρόνο να σκεφτώ αν πρέπει να δώσω απάντηση σε κάποιον. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι αθλητές δεν πρέπει να κρίνονται σύμφωνα με το τι γράφει η ταυτότητά τους αλλά σύμφωνα με την εικόνα που δείχνουνε μέσα στο παρκέ».

To Top