ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ασημακόπουλος: «Βάσεις στον Άρη με ένα μοντέλο παραγωγής παικτών, υγιής επανεκκίνηση με ειλικρίνεια και σεβασμό»

Ο Αντώνης Ασημακόπουλος, υπεύθυνος των Ακαδημιών μπάσκετ του Άρη, μίλησε για όσα συμβαίνουν και στο ανδρικό τμήμα.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7…

Για τις Ακαδημίες: «Είναι πολύ δύσκολα και ανησυχητικά τα πράγματα στο κομμάτι της ενασχόλησης των παιδιών. Θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στο πως θα μπορέσουμε να ξεκολλήσουμε τα παιδιά από όσα τους έχει δημιουργήσει ο εγκλεισμός. Περιμένουμε πως και πώς να δούμε χαμόγελα και δράση ξανά στα γήπεδα. Αρχές Νοεμβρίου ήταν η τελευταία φορά που κάναμε προπόνηση. Μόνο διαδικτυακά προσπαθούμε να κρατάμε μια επικοινωνία και εγρήγορση. Περιμένουμε καθοδήγηση από τον ΕΟΔΥ. Με το προσεχές άνοιγμα των σχολείων δεν βλέπω λόγο να μένουν κλειστές οι ακαδημίες. Να γίνεται έστω προπόνηση με λίγα παιδιά, να υπάρχει δραστηριότητα. Θα μπορούσε αυτή η περίοδος να είναι προετοιμασία για τη νέα χρονιά που θα έρθει τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο».

Για την αντρική ομάδα του Άρη: «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Όλοι στην ομάδα παλεύουν με άνισες συνθήκες και η διοίκηση και οι παίκτες και οι προπονητές. Δίνουν καθημερινά μια μάχη. Μακάρι να τελειώσει όσο το δυνατόν καλύτερα η χρονιά και να μπουν οι βάσεις για την επόμενη σεζόν».

Για το μέλλον: «Υπάρχει μια γέφυρα επικοινωνίας με ΚΑΕ και Ακαδημίας. Συμφωνούμε στο να ταΐζεται η ομάδα από τους δικούς της παίκτες. Να βάλουμε τις βάσεις σε ένα μοντέλο παραγωγής παικτών που θα πλαισιώνουν την πρώτη ομάδα ή κάποιες άλλες ομάδες ως δανεικοί για να πάρουν εκεί χρόνο συμμετοχής και να επιστρέψουν πιο έτοιμοι. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία, πορευόμαστε στην ίδια κατεύθυνση».

Για το τι πρέπει να γίνει στον Άρη: «Δική μου πεποίθηση είναι ότι πρέπει να μικρύνει η ψαλίδα του χρέους. Να δούμε τι χρήματα υπάρχουν, και από αυτό το ποσό να μειωθεί το οικονομικό βάρος. Να απελευθερωθούμε σταδιακά και να έρθει επιτέλους εκείνη η χρονιά χωρίς χρέη για να δημιουργήσουμε ένα ρόστερ αντάξιο της ομάδας που ονειρευόμαστε. Το κομμάτι της οργάνωσης και της σωστής διαχείρισης των χρημάτων είναι πολύ σημαντικό. Δεν είναι εύκολο όμως. Να γίνει μια υγιής επανεκκίνηση και να βγάλουμε αυτή την πέτρα από πάνω μας που μας τραβάει πάντα κάτω. Πάντα όμως με αλήθειες στον κόσμο, ειλικρίνεια και σεβασμό, χωρίς υποσχέσεις».

To Top