Ασημακόπουλος: “Η ομαδική δουλειά δίνει διαφορετικούς πρωταγωνιστές”

Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Αντώνης Ασημακόπουλος ήταν από τους παίκτες “κλειδιά” και με την απόδοση του συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε να φτάσει η ομάδα του στο 68-55 επί του Πανελευσινακού. Μία νίκη που ήρθε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ με τον αρχηγό του Άρη να τονίζει πως «το κάναμε εμείς να μοιάζει με εύκολο μέσα από την καλή δουλειά σε άμυνα και επίθεση”.

Ο έμπειρος φόργουορντ υπογράμμισε πως “όλη την εβδομάδα ο κόουτς μας είχε σε εγρήγορση. Η Ελευσίνα είναι μία ομάδα που μπορεί να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα όμως παλεύει κάθε παιχνίδι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και αν δεν προσέξεις μπορεί να το πληρώσεις. Θεωρώ ότι ήταν μεγάλη επιτυχία της ομάδα να καταφέρει να κάνει ένα τέτοιο παιχνίδι να φαίνεται εύκολο παρά το κακό τέταρτο δεκάλεπτο που κάναμε το οποίο σίγουρα θα πρέπει να μας απασχολήσει. Μέσα από τις προπονήσεις θα πρέπει να δουλέψουμε τα λάθη μας και φυσικά να μην τα επαναλάβουμε στα επόμενα παιχνίδια που θα είναι πιο κρίσιμα”.

Αναφορικά με την δική του καλή απόδοση και το γεγονός ότι πολλές φορές χρειάστηκε να αγωνιστεί σε μία όχι και τόσο γνώριμη θέση για αυτόν, αυτή του… σέντερ σχολίασε πως “θεωρώ ότι μέχρι τώρα έχω κάνει καριέρα στρατιώτη. Αγωνίζομαι εκεί όπου η ομάδα με έχει ανάγκη και οι προπονητές μου πιστεύουν ότι μπορώ να βοηθήσω”.

Ο Ασημακόπουλος μίλησε και για την σημασία του ομαδικού πνεύματος που υπάρχει μέσα στην ομάδα και την πολύ καλή παρουσία του Γιώργου Τσιάρα που ήρθε από τον πάγκο και προσέφερε πολύτιμες λύσεις στην επίθεση: «Η «έννοια» της ομάδας είναι αυτή. Να υπάρχουν 12 παίκτες στο ρόστερ που ανά πάσα στιγμή μπορούν να μπουν μέσα και να προσφέρουν σημαντικές βοήθειες. Σε κάθε παιχνίδι υπάρχει και διαφορετικός πρωταγωνιστής και αυτό είναι κάτι που βγαίνει μέσα από την ομαδική δουλειά που γίνεται. Είναι μεγάλη χαρά για όλους μας να βλέπουμε παιδιά που έρχονται από τον πάγκο να προσφέρουν τόσα πολλά στην ομάδα”.

Τέλος ο έμπειρος φόργουορντ του Άρη μίλησε για το επόμενο ματς κόντρα στον Πανιώνιο, τους στόχους της ομάδας ενώ δεν παρέλειψε να στείλει το δικό του μήνυμα στους φίλους των κίτρινων: «Ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Θα είναι ένα καλό τεστ για εμάς. Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν μοναδικός μας στόχος είναι το επόμενο ματς. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε σε ακόμα ένα παιχνίδι και μας βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη. Ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσει να μας στηρίζει και στα επόμενα ματς η παρουσία του θα είναι ακόμα μεγαλύτερη».

To Top