Ασημακόπουλος: «Να μεταφέρουμε την εμπειρία μας στους νέους»

Ο Αντώνης Ασημακόπουλος επιλέχθηκε από τον Βαγγέλη Αλεξανδρή όχι μόνο για τις ικανότητες του μέσα στο γήπεδο αλλά και γιατί με την πολύ μεγάλη εμπειρία που διαθέτει θα μπορέσει να βοηθήσει εντός κι εκτός παρκέ τους αρκετούς νεαρούς σε ηλικία παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ του Άρη. Ο 36χρονος παίκτης το γνωρίζει αυτό και μαζί με τους υπόλοιπους «μεγάλους» και θα κάνουν το παν για να συμβάλουν στην αγωνιστική και όχι μόνο βελτίωση των νεαρών.

Ο Ασημακόπουλος έχει κατανοήσει τον ρόλο που θα έχει τη νέα σεζόν κι όπως παραδέχθηκε «αυτός είναι ένας από τους λόγους που ήρθαμε στην ομάδα. Να μεταφέρουμε την εμπειρία μας στους νεότερους όσο πιο εύκολα και κατανοητά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το κάνουμε στο 100%, όσο περνάει από το χέρι μας. Ξέρετε πολύ ότι τα παιδιά που έχουν πλαισιώσει την ομάδα έχουν πολύ ταλέντο. Η εμπειρία δεν μεταφέρεται αυτούσια, απλά είναι ένα κομμάτι που θα πρέπει να περάσει σαν συμβουλή στα διάφορα στάδια είτε μέσα στο γήπεδο είτε εκτός. Εγώ 28 χρονών είμαι, δεν αισθάνομαι ιδιαίτερα μεγάλο», είπε αστειευόμενος και πρόσθεσε για τον εαυτό του:  «Δεν έχω κανένα παράπονο γι’ αυτό.  Δεν το σκέφτομαι ποτέ αυτό. Έχω μάθει να μην κοιτάω τους αθλητές στην ταυτότητα τους παρά μόνο στην όρεξη και στη διάθεση για δουλειά και στο αποτέλεσμα που θα καταφέρουν σε μια ομάδα. Και καλό θα είναι ο κόσμος, οι δημοσιογράφοι και οι προπονητές να αποβάλουν το θέμα της ηλικίας από τους παίκτες. Να κοιτούν πόσο ορεξάτοι είναι να δουλέψουν».

Ο Ασημακόπουλος αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση που θα έχουν οι τρεις Αμερικανοί Κόλιμον, Άουτερμπριτζ και Σάιμον, οι οποίοι θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε επαγγελματικό επίπεδο. «Από μας θα αντιμετωπιστούν σαν φίλοι, σαν αδέρφια σε μια οικογένεια. Όταν ένας αθλητής αισθανθεί όσο πιο γρήγορα άνετα τόσο πιο εύκολα θα μπορέσει να αποδώσει. Τα παιδιά αυτά χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση γιατί έχουν μάθει σε ένα άλλο στυλ παιχνιδιού στα κολέγια τους και δυστυχώς ή ευτυχώς το επαγγελματικό μπάσκετ έχει μια διαφορετική φιλοσοφία απ’ αυτή που έχουν συνηθίσει. Θα πρέπει να είμαστε συνέχεια σε εγρήγορση για να μπορέσουμε να τους καθοδηγούμε σε κάθε στιγμή είτε αυτή είναι στο τραπέζι που τρώμε σαν ομάδα είτε όταν περπατάμε στον δρόμο είτε στο γήπεδο. Συν τοις άλλοις τα παιδιά αυτά θα πρέπει να μάθουν πως ήρθαν σε μια ομάδα από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και η συμπεριφορά πρέπει να είναι ανάλογη».

Η δημιουργία του κλίματος της «παρέας» στην ομάδα είναι ένας ακόμη στόχος πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, σύμφωνα με τον πολύπειρο φόργουορντ, ώστε να ξεπεραστούν οι δύσκολες καταστάσεις που θα προκύψουν μέσα στη χρονιά.  «Αυτό που περιμένουμε είναι να δεθούμε σαν ομάδα, να βρεθούμε  μέσα στο γήπεδο, να μπορέσουμε να καταλάβουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Και κυρίως να «δέσουμε» σαν παρέα γιατί αυτό που θεωρούμε πως έχουμε σαν «όπλο» θέλουμε να το γιγαντώσουμε. Να το κάνουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο γιατί αυτό θα μας βοηθήσει στα δύσκολα διότι η χρονιά μόνο δυσκολίες θα έχει. Επομένως όσο πιο μεγάλο θα είναι το «δέσιμο» μεταξύ μας εντός κι εκτός γηπέδου τόσο πιο εύκολα θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα αυτά».

To Top