Ασημακόπουλος: “Ο κόσμος του Άρη έχει κάθε δικαίωμα να ζητάει το καλύτερο”

Για τον Αντώνη Ασημακόπουλο το χθεσινό παιχνίδι κόντρα στο Περιστέρι δεν ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Έχει φορέσει την φανέλα του Άρη και πριν έξι χρόνια όντας μάλιστα εκ των πρωταγωνιστών στην ξέφρενη πορεία της ομάδας που οδήγησε στην έξοδο στην Ευρωλίγκα αλλά και σε έναν ευρωπαϊκό τελικό στο Σαρλερουά.

Τι και αν το κοντέρ δείχνει… 36; Ο Αντώνης Ασημακόπουλος διαθέτει την ίδια φρεσκάδα που είχε και πιο νέος ενώ όποτε η ομάδα χρειάστηκε σκορ στην επίθεση ο έμπειρος φόργουορντ δήλωσε παρών. Αναφορικά με την χθεσινή νίκη και την καλή εμφάνιση δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι είμαστε καινούργια ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα και χρειάζεται χρόνος για να δέσουμε. Δεν ξεκινήσαμε καλά όμως στην συνέχεια βρήκαμε ρυθμό και πήραμε τελικά τη νίκη και την πρόκριση για την επόμενη φάση. Αγωνίστηκαν πολλά νέα παιδιά, όμως όπως είχα πει και στην αρχή της χρονιάς ο Άρης αυτή τη στιγμή διαθέτει μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης στις ηλικίες τους».

Ο 36χρονος παίκτης αναφέρθηκε και στην παρουσία του κόσμου για τους οποίους δήλωσε: «Όταν είδαμε πως υπάρχει 3.000 κόσμος στο γήπεδο ήταν άλλο πράγμα. Δεν σας κρύβω πως ακόμη και τώρα ανατριχιάζω με τον κόσμο του Άρη όταν αρχίζει να φωνάζει και να τραγουδάει. Ο κόσμος του Άρη έχει κάθε δικαίωμα να ζητάει το καλύτερο. Σε μία ομάδα σαν τον Άρη η πίεση είναι πολύ μεγάλη και ο κόσμος έχει συνηθίσει σε επιτυχίες. Εμείς από την πλευρά μας βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά κάτι που αποτελεί και φιλοσοφία του κόουτς και πλέον κοιτάμε το επόμενο ματς κόντρα στην Πάτρα η την Κηφισιά».

Ρωτήθηκε για την παρουσία έμπειρων και νέων παικτών στην ομάδα και πως αποκτάται η “χημεία” και απάντησε ότι “εγώ σας το είχα πει και τις προηγούμενες φορες. Αυτή την στιγμή έχουμε στην ομάδα ταλέντα που είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Αύτο είναι μεγάλη κληρονομία για την ομάδα. Είναι υπερήφανος και νιώθω πολύ τυχερός που έχω αυτά τα παιδιά δίπλα μου. Αυτό είναι το όπλο μας. Με έναν προπονητή σαν τον κ. Βαγγέλη Αλεξανδρή, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά πως θα το χειριστεί. Είμαι αισιόδοξος ότι προχωράμε προς το καλύτερο”.

Για την προσθήκη των τριών Αμερικανών και του Μιχάλη Πελεκάνου υποστήριξε ότι “νομίζω ότι ο Μιχάλης είναι παίκτης αναγνωρισμένης αξίας. Δεν θα μιλήσω εγώ για αυτόν. Τα κατορθώματα του τόσα χρόνια μιλούν από μόνα τους. Θεωρώ ότι είναι τεράστια επιτυχία που καταφέραμε να φέρουμε τον Μιχάλη στον Αρη, γιατί η προσθήκη ενός καταξιωμένου Έλληνα αθλητή και μας κάνει ισχυρότερους αλλά ζεσταίνει και τον κόσμο. Όσον αφορά τους Αμερικανούς, είναι ταλαντούχοι, καλοί αθλητές αλλά χρειάζονται χρόνο για να ανταποκριθούν σε έναν διαφορετικό τύπο μπάσκετ, αυτόν που παίζουμε στην Ευρώπη. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα της νέας ομάδας θα φανούν εντός των επόμενων αγωνιστικών”.

Σε ερώτηση για το αν υπήρξε επικοινωνία του ίδιου με τον Πελεκάνο πριν αυτός υπογράψει στον Άρη απάντησε πως “ο Άρης σαν ομάδα είναι δέλερ για όλους τους παίκτες. Τώρα ο καθένας κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Ναι, μίλησα με τον Μιχάλη, του εξήγησα κάποια πράγματα τα οποία δεν θέλω να τα αναφέρω, γιατί πιστευώ ότι δεν χρειάζεται. Αλλά την απόφαση την πήρε μόνος του. Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι δεν είμαι απλώς χαρούμενος που ήρθε ο Μιχάλης στην ομάδα, είμαι ευτυχισμένος”.

 

To Top