ΑΠΟΨΕΙΣ

Αστέρας ο ΑΡΗΣ! Φώτισε το δρόμο για τα πλέι οφ

Κάθε βήμα έχει την αξία που του προσδίδει ο ταξιδιώτης. Η προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ήταν το βήμα του ΑΡΗ για  την είσοδο  στα play offs.

Η αξία του μεγάλη, γιατί κέρδισε σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Τρίτο κατά σειρά μέσα σε επτά ημέρες, αήττητος και στα τρία, σε μία δύσκολη έδρα, με αντίπαλο που έχει τις ίδιες φιλοδοξίες. Η κούραση ήταν το κυριότερο εμπόδιο για τους παίκτες , το μυαλό βαρύ από τις συνεχόμενες δοκιμασίες, η ενέργεια χαμηλή για να βγει ένα ακόμα απαιτητικό ενενηντάλεπτο. Όλες αυτές οι αντιξοότητες έδωσαν ένα επιπλέον κίνητρο στους παίκτες, για να ξεπεράσουν κι αυτό το εμπόδιο. Μία επιτυχία που φωνάζει ότι τα καλύτερα έρχονται.

  • Η προετοιμασία του αγώνα στα χαρτιά, είχε πάρει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν την δυσκολία για γρήγορο ρυθμό. Φάνηκε από τις αποστάσεις που υπήρχαν στις γραμμές , να έχουν σίγουρη κατοχή μπάλας, να αποφεύγεται το επιπόλαιο λάθος και η επίθεση να γίνεται με στόχο τον Καμαρά και ως κρυφό φορ τον Εντιαγέ. Οι υπόλοιποι θα έπαιζαν συγκρατημένα επιθετικά για να υπάρχουν οι καλύψεις των χώρων άμεσα. Το σενάριο βγήκε στο χορτάρι , στο πρώτο ημίχρονο, με ένα ΑΡΗ να ελέγχει το παιχνίδι, να κάνει δυο – τρεις καλές ευκαιρίες, να σκοράρει αλλά και να κρατάει τον αντίπαλο εκτός περιοχής. Το τέρμα του Καμαρά στο τέλος του ημιχρόνου ήρθε να «κουμπώσει» με την τακτική του δευτέρο\
  • Με τις δυνάμεις να εξαντλούνται στη διάρκεια του αγώνα, η εικόνα της ομάδας θα άλλαζε σταδιακά. Το υπέρ σκορ ήταν το οξυγόνο που χρειάζονταν οι παίκτες. Χωρίς να υπερβάλλουν , αντιμετώπισαν τις επικίνδυνες επιθέσεις με ψυχραιμία , απέβαλαν ελαττώματα όπως η ασυνεννοησία , εκτός μίας φάσης στο δοκάρι του αντιπάλου, ενώ στην αναπτυσσόμενη επιθετικότητά του ο πάγκος φώναξε παρόν.
  • Φρέσκαρε το κέντρο με τα ξεκούραστα πόδια του Ντουκουρέ, λόγω του τραυματισμού του Μπερτόλιο, ήταν άραγε ρίσκο; , μπήκαν ο Ματέο με τον Γκάμα για να δώσουν νέα πνοή στα πλάγια αλλά η κίνηση ματ ήταν η είσοδος του Μπελανουάν. Με εντολή να παίξει πάνω στον Μπαράλες και τον Φαμπιάνο να είναι ο ελεύθερος τρίτος στόπερ, έκλεισε η άμυνα, οι μπαλιές του Αστέρα έπαψαν να έχουν αποδέκτη. Άλλαξε ο σχηματισμός σε 5-4-1 , οι κενοί χώροι έγιναν δυσεύρετοι. Αυτή η διάταξη βοήθησε γιατί η άμυνα γινόταν κάτω από το κέντρο με αποτέλεσμα οι παίκτες του ΑΡΗ να τρέχουν σε συγκεκριμένους χώρους, χωρίς να σπαταλούν δυνάμεις με υπερπροσπάθειες. Ανάγκασαν σε προώθηση τους παίκτες του αντιπάλου , κατάφεραν όμως να γίνουν φλύαροι και πληκτικοί στην ανάπτυξη τους. Η άμυνα του Αστέρα είχε ανοίξει και ο ΑΡΗΣ το εκμεταλλεύτηκε σκοράροντας το δεύτερο τέρμα. Όλα πιστώνονται στο προπονητικό team της ομάδας , που διάβασε γρήγορα τις αλλαγές στο παιχνίδι, είδε τις καταστάσεις που γινόταν εις βάρος της άμυνας και με τις κινήσεις που πραγματοποίησε  αφόπλισε τον αντίπαλο.
  • Τα τέρματα του ΑΡΗ είναι μία ιστορία από μόνα τους. Το πρώτο τέρμα είναι μια προσωπική φάση του Καμαρά, η απόδοση του οποίου κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, που την αναζητάμε από την αρχή του πρωταθλήματος. Πήρε τη μπάλα, γύρισε με πρόσωπο στην εστία, σούταρε στο τέρμα και με λίγη τύχη , κόντρα πάνω στον αμυντικό, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αν δεν μπορεί να παίζει με πλάτη, ας δοκιμάσει να τροφοδοτείται λίγα μέτρα μακριά από την περιοχή αλλά πάντα με πρόσωπο στην εστία. Μπορεί να δημιουργήσει καλύτερες πιθανότητες για τέρμα ή συνεργασία χωρίς να προσπαθεί συνεχώς να παρασύρει με τη δύναμη του τους προσωπικούς αντιπάλους του.
  • Το δεύτερο τέρμα έρχεται στο 97ο λεπτό του αγώνα. Δηλαδή ο κουρασμένος Λούκας Σάσα από τρία συνεχόμενα παιχνίδια, έχει τη δύναμη να τρέξει, να ανεβεί στην περιοχή, προβλέπει ότι μπορεί να βγει η σέντρα στο σημείο του πέναλτι, είναι εκεί και σκοράρει για να τελειώσει την υπόθεση νίκη. Θεωρώ τον Σάσα το βαρόμετρο της ομάδας. Πληροφορίες που έλεγαν ότι τον είδαν στη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» στο Ρίο – Αντίριο , να τρέχει για Θεσσαλονίκη , διαψεύστηκαν.

 

Υ.Γ. Η κακή προπαγάνδα, γιατί υπάρχει και καλή, έχει πρόσκαιρες νίκες αλλά δημιουργεί πολλά προβλήματα. Το βασικότερο είναι ότι οι προσηλυτισμένοι στρέφονται ενάντια στους καθοδηγητές τους. Γίνονται ανεξέλεγκτοι , δημοσιοποιούν τις δικές τους θέσεις , προσβάλλουν όποιον θέλει να τους κατευνάσει. Έτσι δίνουν όλα τα τρόπαια στον αντίπαλο τους. Η κοινωνική κατακραυγή προς την Π.Α.Ε. ,που έπαιζε ευρωπαϊκό παιχνίδι την Πέμπτη, αποτελεί το γόνιμο έδαφος για την εφαρμογή ενός συνθήματος, παραλλαγμένο. ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «μια ομάδα , μια πόλη», γιατί δεν αξίζει να ασχολείσαι με καμία άλλη.

To Top