Αστείες προφάσεις και «κουκούλωμα» των επεισοδίων της Τούμπας!

Έτσι έμαθαν τόσα χρόνια, έτσι λειτουργούν. Το άσπρο μαύρο έγινε στη διπλή απολογία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σήμερα ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τους αγώνες Κυπέλλου με την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο, με τη δεύτερη υπόθεση να είναι και πιο σοβαρή λόγω της εισόδου οπαδών του ΠΑΟΚ εντός αγωνιστικού χώρου.

1,90 πληρώνει ο «άσος» του Άρη κόντρα στον Αστέρα. Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

 

Παρόλα αυτά με αστείες προφάσεις, επιχειρείται «κουκούλωμα» των σοβαρότατων επεισοδίων της Τούμπας, έστω και μετά από τόσο μεγάλη χρονική καθυστέρηση.

Σε ό,τι έχει να κάνει στον αγώνα με την ΑΕΚ που ο ΠΑΟΚ κατηγορείται για τη ρίψη μίας φωτοβολίδας, το επιχείρημα ήταν ότι δεν μπορεί για τη χρήση μίας μόνο φωτοβολίδας, παρουσία 27.000 θεατών, να επιβληθεί πρόστιμο 35.000 ευρώ που προβλέπει γενικά και αόριστα ο κανονισμός. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε να γίνει χρήση της αρχής της αναλογικότητας.

Εκεί πού ξεπέρασαν τον εαυτό τους ήταν στη δεύτερη υπόθεση, αυτή της εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Εκεί κι αν έγινε το άσπρο, μαύρο. Το βασικό επιχείρημα του ΠΑΟΚ ήταν ότι όσοι μπήκαν μέσα δεν κινήθηκαν σε βάρος μελών της αποστολής του Ατρομήτου ή αξιωματούχων του αγώνα, αλλά διαμαρτυρήθηκαν μ’ αυτό τον τρόπο για τον αποκλεισμό της ομάδας από τα ημιτελικά.

Αναφέρθηκε ότι γι’ αυτό το λόγο ακουγόταν από την κερκίδα το σύνθημα “βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ  η φανέλα…”, ορισμένοι λογομαχούσαν με ποδοσφαιριστή που άργησε να μπει στη φυσούνα, ενώ ορισμένοι ακόμη πήγαν να ξεκρεμάσουν ένα πανό.

Επιπλέον, ορισμένα γεγονότα που έγιναν έξω απ’ το γήπεδο δείχνουν ότι η διαμαρτυρία στρεφόταν σε βάρος της διοίκησης και της ομάδας και όχι των αντιπάλων.

Όταν από την πλευρά της πειθαρχικής έγινε αναφορά στην έκθεση της Αστυνομίας, ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και βασικός μάρτυρας του ΠΑΟΚ, Σάκης Τονουσίδης τόνισε “η Αστυνομία γράφει τα πάντα και τρία πουλιά να πετούν στον ουρανό, το γράφει…”.

Με αυτά και με αυτά, μπορεί στο τέλος να ζητήσουν και το βραβείο ήθους στην Τούμπα! 

H φωτογραφία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άλλα λόγια ως… “οδηγός” για το πώς “πρέπει” να διαμαρτύρονται οι οπαδοί. Αιδώς!

To Top