ΜΠΑΣΚΕΤ

Ασφαλιστικά μέτρα από τον Άρη για να “παγώσει” η απολογία για την αφαίρεση βαθμών!

Σημαντική νομική ανάσα στην μάχη για την δικαίωση από τον μπασκετικό Άρη σε ότι αφορά την αφαίρεση βαθμών στην υπόθεση του πιστοποιητικού σημειώθηκε χθες, όμως ο “πόλεμος” είναι σε εξέλιξη.

Όπως είναι γνωστό χθες η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ζήτησε και πέτυχε την αναβολή της εκδίκασης, από την Αθλητικό Δικαστή, της υπόθεσης για τη μη χορήγηση πιστοποιητικού από την ΕΕΑ. Η αθλητική δικαστής όρισε νέα δικάσιμο στις 21 Δεκεμβρίου και μέχρι τότε δεν υπάρχει κανένα θέμα ποινής στους κιτρινόμαυρους.

Τι σημαίνει αυτό; Ποιες είναι οι ενέργειες και η στόχευση;

Α. Η ΚΑΕ Άρης έχει προσφύγει στο Διοικητικό Εφέτειο, προσβάλλοντας την απόφαση της ΕΕΑ να μην χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής. Εκεί θέλει να αποδείξει ότι κακώς η ΕΕΑ δεν του χορήγησε πιστοποιητικό, με αποτέλεσμα τώρα να κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών.

Β. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να οριστεί μέσα στον Δεκέμβριο.

Γ. Ο Άρης έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα (αύριο σύμφωνα με πληροφορίες θα εκδικαστούν) και ζητάει να “παγώσει” οποιαδήποτε απολογία στον αθλητικό δικαστή, άρα και ορατός κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών μέχρι την εκδίκασης της υπόθεσης στο Διοικητικό Εφετείο.

Δ. Αυτός είναι και ο λόγος που η αθλητική δικαστής δεν “δίκασε” χθες και έδωσε πάνω από ένα μήνα περιθώριο για να τρέξουν οι εξελίξεις.

Πρόκειται για μια σύνθετη και δύσκολη υπόθεση, την στιγμή κατά την οποία κύκλοι στην Αθήνα είχαν προεξοφλήσει την τιμωρία του Άρη και την αφαίρεση τριών βαθμών. Όλα όμως παραμένουν ανοιχτά.

Να σημειώσουμε ότι την ΚΑΕ Άρης εκπροσώπησαν χθες στον ΕΣΑΚΕ οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας Χρήστος Γρόλλιος και Γιώργος Γιαννόπουλος, οι οποίοι θα βρεθούν και πάλι αύριο στην Αθήνα για τα ασφαλιστικά μέτρα.

To Top