Ασύλληπτο: Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει βγάλει 10,3 εκατ. ευρώ από NBA outs σε εννέα μήνες!

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μαζέψει 10,3 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε εννέα μήνες από τα NBA outs τριών παικτών της και έχει καταφέρει να φτάσει σε έσοδα – ρεκόρ για το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Η ισπανική ομάδα δίνει ευκαιρία σε νέους παίκτες, ο Πάμπλο Λάσο τους βάζει να… ψηθούν στα δύσκολα της ACB και της Euroleague και μακροπρόθεσμα οι Μαδριλένοι μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν από αυτή τη διαδικασία. Αφενός γιατί «παράγουν» μόνοι τους τους σταρ του μέλλοντος, δίχως να χρειάζεται να ακριβοπληρώσουν κάποια άλλη ομάδα, αφετέρου γιατί μπορούν να είναι -και- οικονομικά κερδισμένοι, μέσω της αγοράς του «μαγικού κόσμου».

Όπως σημειώνει το «Basketnews.com», η «Βασίλισσα» έχει βάλει στα ταμεία της 10,3 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε εννέα μήνες από τα NBA outs τριών παικτών της. Φυσικά, καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλο είναι αυτό το νούμερο για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, αν σκεφτεί πως ομάδες που παλεύουν για να μπουν στα πλέι οφ της Euroleague έχουν μπάτζετ μικρότερα των 10 εκατ. ευρώ ετησίως.

Για την ακρίβεια, η Ρεάλ πήρε 6 εκατ. για να αφήσει τον Φακούντο Καμπάτσο να πάει στους Ντένβερ Νάγκετς (Νοέμβριος του 2020), 1,3 εκατ. για να επιτρέψει στον Γκάμπριελ Ντεκ να αποχωρήσει για τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (Απρίλιος του 2021) και 3 εκατ. ευρώ για να επιτρέψει στους Χιούστον Ρόκετς να πάρουν στις ΗΠΑ τον Ουσμάν Γκαρούμπα (καλοκαίρι του 2021).

Έτσι, το… αστρονομικό ποσό, για τα επίπεδα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που έχει μπει στα ταμεία του ισπανικού «γίγαντα» μέσα σε εννέα μήνες ανέρχεται στα 9 εκατ. ευρώ!

To Top