Ατλέτικο – Κάντιθ 2-1: Επτάψυχη η ομάδα του Σιμεόνε, ανέβηκε στην 3η θέση

Η Ατλέτικο Μαδρίτης υπέφερε στο μεγαλύτερο διάστημα του εντός έδρας αγώνα της με την Κάντιθ όμως με όπλο την εμπειριά της πήρε πολύτιμο τρίποντο με σκορ 2-1, που της επέτρεψε να προσπεράσει την Μπαρτσελόνα και να ανέβει στην 3η θέση.

Έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε. Η Ατλέτικο συνάντησε τεράστιες δυσκολίες απέναντι στην απίστευτα μαχητική και άκρως ανταγωνιστική Κάντιθ όμως στάθηκε όρθια και εκμεταλλευόμενη τις στιγμές της (λιγότερες από τους φιλοξενούμενους) πήρε τη νίκη με 2-1 και σκαρφάλωσε στην 3η θέση της βαθμολογίας της La Liga, λίγες ημέρες πριν τη ρεβάνς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους 16 του Champions League.

Το ματς
Η Η Ατλέτικο έκανε ιδανική εκκίνηση αφού μόλις στο 3ο λεπτό πήρε κεφάλι στο σκορ, με τον Φέλιξ να γίνεται κάτοχος της μπάλας μετά από τραγικό λάθος του Λεδέσμα και να νικάει τον κίπερ της Κάντιθ με πλασέ από πλάγια θέση για το 1-0.

Το γκολ αυτό αντί να δώσει ώθηση όμως στους γηπεδούχους, πείσμωσε τους φιλοξενούμενους, που μετά το πρώτο τέταρτο πήραν τα ηνία και είχαν τρία επικίνδυνα σουτ με τους Εσπίνο (17′), Νεγρέδο (28′) και Σομπρίνο (32′).

Σε κανένα από αυτά χρειάστηκε η παρέμβαση του Όμπλακ αφού έφυγαν εκτός της εστίας, ωστόσο στοο 45′ αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, με την Κάντιθ να βρίσκει την ισοφάριση που άξιζε βάσει εμφάνισης όταν μετά από σέντρα του Εσπίνο από τα αριστερά, ο Νεγρέδο έγραψε το 1-1 με υπέροχη γυριστή κεφαλιά.

Η κατάσταση δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος και η Κάντιθ ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά και είχε μάλιστα πολύ καλή στιγμή στο 58′ με το σουτ του Ιντρίσι (απέκρουσε δύσκολα ο Όμπλακ), με την Ατλέτικο να βρίσκει όμως το γκολ κόντρα στη ροή του ματς.

Αυτό ήρθε στο 68′ μετά από ωραίο συνδυασμό των παικτών του Σιμεόνε που κατέληξε σε σουτ του Κορέα και απόκρουση του Λεδέσμα, με τον Ντε Πολ να παίρνει το ριμπάουντ και να γράφει το 2-1 με δυνατό σουτ εντός περιοχής στη μοναδική ευκαιρία των ροχιμπλάνκος σε όλο το δεύτερο μέρος.

Η συνέχεια βρήκε τους φιλοξενούμενους να πιέζουν για την ισοφάριση και στο 68′ χρειάστηκε να αποκρούσει πάνω στη γραμμή με κεφαλιά ο Χιμένες, το σουτ του Ερνάντες, ενώ στο 80′ το εξαιρετικό σουτ του Αλκαράθ έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Όμπλακ.

Στο 88′ η Ατλέτικο έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σεράνο, όμως παρότι υπέφερε και στο φινάλε, άντεξε και πήρε το τρίποντο, που την ανέβασε στην 3η θέση και στο +3 από την 4η της βαθμολογίας, Μπαρτσελόνα.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Σάβιτς, Χιμένες (83′ Φελίπε), Ρεϊνίλντο, Γιορέντε, Κόκε (46′ Λόντι), Ερέρα, Ντε Πολ, Καράσκο (60′ Κορέα), Φέλιξ (84′ Σεράνο), Γκριεζμάν (60′ Σουάρες)

ΚΑΝΤΙΘ: Λεδέσμα, Ακάπο (87′ Κάρσελεν), Ερνάντεθ, Τσουστ, Εσπίνο (90′ Περέα), Σομπρίνο (74′ Φερνάντες), Φέντε (73′ Πέρεθ), Αλκαράθ, Ιντρίσι, Λοσάνο, Νεγρέδο

To Top