Ολυμπιακός: Με Μανωλά, Σωκράτη, Ρέαμπτσουκ, Ελ Αραμπί και Αγκιμπού κόντρα στον Άρη

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να παρατάξει τα βαριά χαρτιά του ερυθρόλευκου ρόστερ απέναντι στον Άρη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (13/3, 19:00, Novasports Prime), προκειμένου να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στα playoffs.

Ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί διαφορετικός στον αγώνα της πρεμιέρας των playoffs της Super League Interwetten με αντίπαλο τον Άρη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης την Κυριακή (13/3, 19:00, Novasports Prime), σε σχέση με το παιχνίδι που προηγήθηκε στο Κλεάνθης Βικελίδης, όχι μόνο σε θέμα συγκέντρωσης, πάθους και αποφασιστικότητας, αλλά και στην ενδεκάδα του.

Ο Πέδρο Μαρτίνς προσανατολίζεται σε τέσσερις – πέντε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, δίνοντας έτσι το στίγμα του για το παιχνίδι με τους κιτρινόμαυρους. Όλα δείχνουν πως τα τρία από τα τέσσερα πρόσωπα στην άμυνα θα είναι διαφορετικά. Ο Μανωλάς και ο Παπασταθόπουλος αναμένεται να επιστρέφουν στα στόπερ αντί του Σισέ και του Μπα και ο Ρέαμπτσουκ στην αριστερή πλευρά της άμυνας στη θέση του Κίτσου.

Επίσης, σε ό,τι αφορά την επίθεση, ο Αγκιμπού Καμαρά πήρε τις ανάσες του και αναμένεται να ξεκινήσει στον αγώνα, παίρνοντας πιθανότατα τη θέση του Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος προπονητής, λογικά, θα διατηρήσει την τριάδα των Μασούρα, Ροντρίγκες και Ελ Αραμπί, ενώ σχετικά με τους κεντρικούς χαφ, θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ο Μαντί Καμαρά.

Ο Ελ Αραμπί λογικά, θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, αφενός μεν διότι σκόραρε εναντίον του Άρη την περασμένη εβδομάδα στο Κλεάνθης Βικελίδης και ήταν εκ των κορυφαίων σε απόδοση παικτών του Ολυμπιακού αφετέρου δε το γεγονός πως ο Τικίνιο προέρχεται από μυϊκό τραυματισμό. Ο Βραζιλιάνος προπονήθηκε κανονικά την Παρασκευή (11/3) στο Ρέντη και είναι στη διάθεση του Μαρτίνς, αλλά το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Επιπλέον, ενδέχεται να έχει πιο ενεργό ρόλο αυτή τη φορά ο Βαλμπουενά, ο οποίος αγωνίστηκε 25 λεπτά ως αλλαγή την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη και ίσως να συμβεί το ίδιο με τον Βρουσάι και τον Φαντιγκά.

Με εξαίρεση τον Κανέ, λοιπόν, ο οποίος είναι τραυματίας τις τελευταίες εβδομάδες, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση του Μαρτίνς για τον αγώνα με τον Άρη. Κατά συνέπεια, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι επιλογές που θα κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός, όπως και αν θα συμπεριλάβει στην αποστολή αυτή τη φορά τον Ονιεκουρού, ο οποίος ήταν εκτός 20άδας στα τρία τελευταία παιχνίδια με τον ΟΦΗ, τον Αστέρα Τρίπολης και τον Άρη.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μαρτίνς περιμένει από εκείνους που θα αγωνιστούν απέναντι στους κιτρινόμαυρους, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να είναι σοβαροί, πειθαρχημένοι, συγκεντρωμένοι, να μπουν δυνατά στο παιχνίδι, να είναι προσεκτικοί στην άμυνα και αποτελεσματικοί στην επίθεση. Οι ερυθρόλευκοι υστέρησαν την περασμένη εβδομάδα και στην κατοχή της μπάλας και στις προσωπικές μονομαχίες και στις στατικές φάσεις ανασταλτικά.

Η διαφορά των 12 πόντων στην κορυφή της βαθμολογίας δίνει μία απόσταση ασφαλείας στην πειραϊκή ομάδα, αλλά στο χέρι του Πορτογάλου κόουτς και στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού είναι να την διατηρήσουν ή και να την αυξήσουν τις πρώτες αγωνιστικές των playoffs κατακτώντας όσο το δυνατόν πιο σύντομα το πρωτάθλημα.

To Top