Ατρόμητος: Φέρνει Φρίντγιονσον για αντί-Χαρίση

Σε συμφωνία με τον Σάμουελ Φρίντγιονσον έχει έρθει ο Ατρόμητος, καθώς ο Γιάννης Αγγελόπουλος έχει δώσει τα χέρια με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, αλλά και με τη Βίκινγκ για την αγορά του (είχε συμβόλαιο ως το Δεκέμβριο).

Ο 25χρονος μέσος αναμένεται στην Αθήνα για να υποβληθεί σε εξετάσεις και στη συνεχεία να οριστικοποιηθεί η συμφωνία του με την ομάδα του Περιστερίου. Πρόκειται για κεντρικό μέσο, ο οποίος προορίζεται να καλύψει το κενό του Χάρη Χαρίση και που είναι έτοιμος να αγωνιστεί, καθώς είναι βασικό στέλεχος της Βίκινγκ με παρουσία στην ενδεκάδα στα ματς του Europa Conference League, κόντρα σε Σλίγκο Ρόβερς, Σπάρτα Πράγας και Στεάουα Βουκουρεστίου (συνολικά 5 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ), αλλά και στο πρωτάθλημα της Νορβηγίας που ξεκίνησε από τον περασμένο Απρίλιο.

Μετρά 43 συμμετοχές και 6 γκολ με τις μικρές Εθνικές ομάδες, ενώ με την ανδρών έχει καταγράψει 8 συμμετοχές. Ο Σκανδιναβός έκανε το άλμα στην καριέρα του προ διετίας, παίρνοντας τον Γενάρη του 2020 μεταγραφή από τη Βίκινγκ στη Μπουντεσλίγκα για λογαριασμό της Πάντεμπορν που πάλευε για την παραμονή της.

Κατέγραψε 5 ματς και δέκα μήνες αργότερα και επέστρεψε στη Νορβηγία του για την ίδια ομάδα, στην οποία τα τελευταία δύο χρόνια έχει 50 συμμετοχές, 7 γκολ, 4 ασίστ. Σε ηλικία 17 ετών τον ανακάλυψε η Ρέντιγκ και τον απέκτησε από την ομάδα της πατρίδας του την Κεφάβλικ. Έπειτα από τρία χρόνια μετακόμισε στη Νορβηγία για τη Βαλερέγκα το 2017 και έπαιξε σε 33 ματς (3 γκολ, 2 ασίστ). Το 2019 εντάχθηκε στο δυναμικό της Βίκινγκ (33 ματς, 5 γκολ) με την οποία κατέκτησε και το Κύπελλο.

To Top