Αυστραλία: Η εθνική ομάδα θα παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα!

Η εθνική Αυστραλίας αποφάσισε να δωρίσει ένα μέρος από τα έσοδα του φιλικού με την Παλαιστίνη ως ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Η εθνική Αυστραλίας θα παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα. Οι Socceroos μέσω του φιλικού αγώνα απέναντι στην Παλαιστινή αποφάσισαν να δωρίσουν ένα μέρος απ΄τα έσοδα ως ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, η οποία μετράει σοβαρές απώλειες λόγω των εχθροπραξιών με το Ισραήλ.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε η Ένωση Ποδοσφαιριστών της Αυστραλίας (PFA), μιας και οι παίκτες της εθνικής ήταν εκείνη που πήραν την πρωτοβουλία με τη στήριξη της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

«Μιλάμε για ένα από τα πιο περίπλοκα γεωπολιτικά ζητήματα των τελευταίων 100 ετών. Είναι κάτι που γνωρίζουμε, κάτι για το οποίο έχουμε μιλήσει ως ομάδα και ως προσωπικό όσον αφορά όχι μόνο το παιχνίδι, αλλά και την αναγνώριση του τι σημαίνει αυτό για εμάς.

«Ακόμα και να σκέφτομαι τους ίδιους τους Παλαιστίνιους παίκτες και τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι για αυτούς ως άτομα και να προσπαθώ να επεξεργαστώ το ποδόσφαιρο σε μια εποχή σαν αυτή. Είναι μια δύσκολη κατάσταση.

«Αλλά εμείς ως παίκτες έχουμε μιλήσει για αυτό και μέσω της PFA θα κάνουμε κάποια συνεισφορά για να παίξουμε κάποιο ρόλο» τόνισε μεταξύ άλλων ο διεθνής μέσος, Τζάκσον Ίρβιν.


To Top