ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτά είναι τα κρίσιμα σημεία για να γίνει πράξη το όραμα του Άρη για το νέο γήπεδο

Έγινε σίγουρα ένα πρώτο βήμα. Δεν είχε ξαναγίνει σε τέτοια έκταση και σε τέτοιο επίπεδο κάτι ανάλογο σε ότι αγορά τους θεσμικούς φορείς και τον επίσημο Άρη για το θέμα του γηπέδου.

H αρχή έγινε για το μεγάλο όραμα! Έπεσε ο “σπόρος”, πολλή δουλειά και είναι πλέον ανάγκη για πράξεις για το γήπεδο του Άρη.

Η μεγάλη συνάντηση για το γηπεδικό θέμα του Άρη έγινε χθες στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Μεταξύ άλλων, εκτός από τον ισχυρό άνδρα του Άρη Θόδωρο Καρυπίδη και τον πρόεδρο του ΑΣ, Λευτέρη Αρβανίτη, στη συνάντηση βρέθηκαν μια σειρά από θεσμικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

Το “παρών” έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πέτρος Λεκάκης και ο αρχιτέκτονας, Τάκης Δούμας.

Συζητήθηκαν τα πρώτα βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε να γίνει η αρχή για να προχωρήσει το μεγάλο αυτό έργο. Πρόκειται σίγουρα για μία σημαντική εξέλιξη, η οποία αναμένεται να δείξει πως το πρότζεκτ του νέου γηπέδου δεν είναι απλά λόγια, αλλά πολύ σύντομα θα περάσει και σε πράξεις. Γι αυτό απαιτούνται από όλους ανοιχτά χαρτιά και ειλικρινείς κουβέντες.

Σε κάθε περίπτωση τα κρίσιμα σημεία-προϋποθέσεις για το νέο γήπεδο είναι:

1. Η δημιουργία ομάδων εργασίας που θα “τρέξουν” ανά τομείς την υλοποίηση του έργου.

2. Η χρονική δέσμευση ότι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 θα υπάρχει συγκεκριμένη “χάρτα” δράσης σε τεχνικό, οικονομικό, επενδυτικό, αλλά και πολιτικό επίπεδο.

3. Την χρηματοδότηση του έργου θα απορροφήσουν τρία “πορτοφόλια”: το κράτος, η Περιφέρεια και ο επενδυτής που θα αναλάβει την υλοποίηση του.

4. Το κόστος αγγίζει τα 200.000.000 ευρώ, χρήματα από τα οποία τα πάνω από μισά έχουν να κάνουν με την κατασκευή του γηπέδου αυτού κάθε αυτού και τα υπόλοιπα αφορούν τις παρελκόμενες διαδικασίες!

5. Η πολιτική-πολιτειακή-αυτοδιοικητική δέσμευση όλων των φορέων ότι δεν θα βάλουν εμπόδια στο μεγαλόπνοο έργο, που θα αλλάξει όλη την φυσιογνωμία της περιοχής και ειδικότερα της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

To Top