«Αυτά που έκανε ο Γκάλης ήταν εξωπραγματικά»

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί παίχτες που βγάζουν το… καπέλο στον Νίκο Γκάλη. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο Οντι Νόρις. Μπορεί οι περισσότεροι φίλοι του ελληνικού μπάσκετ να τον γνώρισαν από τη θητεία του στο Περιστέρι, αλλά ο παλαίμαχος Αμερικανός έκανε αισθητή την παρουσία του ως αθλητής της Μπαρτσελόνα και στις τιτανομαχίες των «μπλαουγκράνα» με τον Αρη στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Ήταν η περίοδος που ο «γκάνγκστερ» του ευρωπαϊκού μπάσκετ έκανε… πλάκα στις αντίπαλες άμυνες φορτώνοντας τα αντίπαλα καλάθια με 35 και 45 πόντους σε κάθε ματς. Υπήρχε περίπτωση να τον ξεχάσει ο Νόρις, ο οποίος θα δώσει το «παρών» στην εκδήλωση προς τιμήν του Γκάλη, μαζί με άλλες τεράστιες μορφές του ευρωπαϊκού μπάσκετ όπως οι Μενεγκίν, Ντακουρί, Ράτζα, Ομπράντοβιτς, Τζάμσι, Βολκόφ, Βιγιακάμπα κ.α.;

Πέρασε από πάνω μου

«Θυμάμαι μια φορά σε ένα παιχνίδι Αρη-Μπαρτσελόνα που μας είχε “σκοτώσει” με τους πόντους που είχε πετύχει. Καθώς προσπαθούσε να κάνει το λέι απ, εγώ άργησα να στηθώ προκειμένου να πάρω το επιθετικό φάουλ. Οπότε ή θα του έκανα φάουλ και θα τον άφηνα να προσγειωθεί άτσαλα στο παρκέ ή θα τον κρατούσα για να μην πέσει. Τελικά, τον έπιασα στον αέρα καθώς περνούσε από… πάνω μου και τον κράτησα όπως κρατάνε οι μαμάδες τα παιδιά τους! (Γέλια) Τώρα που το σκέφτομαι έπρεπε να τον αφήσω να πέσει, επειδή μπόρεσε και μου έβαλε και το καλάθι (Γέλια). Αυτά που έκανε ήταν εξωπραγματικά…» λέει ο Όντι Νόρις στο «Έθνος της Κυριακής» και εξηγεί ότι ο Γκάλης ήταν ο λόγος που ονόμασε «Νίκο» (και όχι Νικ!) τον έναν του γιο:«Πάντα εντυπωσιαζόμουν από τον τρόπο που έπαιζε. Ήταν ο πιο κοντός παίκτης, αλλά με τη μεγαλύτερη καρδιά. Ο γιος μου ο Νίκος λατρεύει το όνομά του! Εγώ του έχω πει: ‘Η ευθύνη του ονόματός σου είναι μεγάλη. Κουβαλάς το όνομα ενός εκπληκτικού παίκτη’. Έχουμε δει παρέα μερικά παιχνίδια του Γκάλη στο youtube, αλλά αυτό που του έχει μείνει είναι όταν μας είχε βάλει 45 πόντους στη Βαρκελώνη. Εκεί κατάλαβε καλά τι σημαίνει… Γκάλης! Μας κέρδισε μόνος του! Και από εκεί εμπνεύστηκα για να βαφτίσω τον γιο μου Νίκο!»

πηγή: Έθνος της Κυριακής

 

 

To Top