“Αυτά τα παιδάκια που είναι στον Άρη δεν μπορεί να διώχνουν τον Φοιρό”

Ο Γιώργος Φοιρός αναφέρθηκε στην αλλαγή τερματοφύλακα του Φαν Χάαλ, έχοντας δοκιμάσει και αυτός κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν. Τόνισε ότι έλειψε από την ομάδα ένα εξτρέμ και με τον Ουντότζι ο Άρης δεν θα έπεφτε κατηγορία. Αναφέρθηκε στα λάθη της διοίκησης αλλά και σε αυτά του Ηλιάδη.

Αναλυτικά όσα είπε στον “Αρένα”:

Για την αλλαγή τερματοφύλακα που είχε κάνει ο Φοιρός, στο Άρης-Κατοβίτσε: «Ο Καρκαμάνης , τον οποίο έχω αδικήσει στο παρελθόν, από τότε που τον είχα κάνει αλλαγή δεν μου είχε ξαναμιλήσει ποτέ στην ζωή του. Ήταν ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας αλλά δεν είχε πιάσει ποτέ πέναλτι. Είχα πάρει έναν τερματοφύλακα, τον Κοέντας και έπιανε συνέχεια πέναλτι στην προπόνηση, τελικά πήρα το ρίσκο, έκανα την αλλαγή αλλά ο θεός δεν βοήθησε…».

Για τον Άρη και την συμπεριφορά των διοικούντων απέναντι του: «Η συμπεριφορά των διοικούντων είναι παράξενη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν με φωνάζουν για συζητήσουμε. Πόσοι Αρειανοί δηλαδή γνωρίζουν περισσότερα για την Β’Εθνική. Εγώ ήμουν δίπλα στην ομάδα μέχρι πριν από λίγο καιρό και δεν έχει επικοινωνήσει κανένας μαζί μου. Δέκα χρόνια ασχολούμαι με αυτή την κατηγορία, δεν θέλω να πω κάτι άλλο, θέλω να δω την εξέλιξη των πραγμάτων και τότε θα μιλήσω».

Για την περσινή χρονιά: «Έγιναν τραγικά λάθη από το ξεκίνημα της περιόδου, δεν κράτησαν τους παίκτες που θα έπρεπε , κάνανε λάθος μεταγραφές. Η διοίκηση έκανε λάθος χειρισμό με τα χρήματα, όταν πήγα εγώ δεν είχαμε ούτε ένα ευρώ. Αν δεν έφευγε ο Ουντότζι, ίσως η ομάδα να μην έπεφτε. Ο Άρης ήθελε απαραιτήτως έναν εξτρέμ, έναν ακραίο επιθετικό. Αν έμενε ο Ουντότζι γιατί όλοι τον ήθελαν, και η διοίκηση και ο Σούλης ο Παπαδόπουλος, δεν θα έπεφτε η ομάδα. Ήταν βαρόμετρό, όλα τα παιχνίδια που κέρδισε ο Άρης τα πήρε σχεδόν μόνος του».

Αναφορικά για την αιτία που έφυγε ο Ουντότζι: «Ήταν απλήρωτος για αυτό έφυγε, θύμωσε γιατί έμαθε ότι έχουν γίνει εκχωρήσεις σε άλλους παίκτες , και όχι σε αυτόν».

Για τον λόγο που πήγε στον Άρη: «Δεν πήγα σίγουρα για τα χρήματα, πήρα 2.000 ευρώ για πέντε μήνες. Πήγα στον Άρη για να βρίσκομαι δίπλα στο σπίτι μου, αλλά και στην ομάδα που αγαπώ. Είχα αφήσει πολλά περισσότερα όταν έφυγα από τη ομάδα το 2003. Ήρθα για να βοηθήσω, ήθελα να κάνω την προσπάθεια μου για να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Έγιαναν πολλά λάθη και από τον πρόεδρο ο οποίος τα αναγνωρίζει. Ο Ηλιάδης παραδέχτηκε ότι έκανε λάθη».

Για τον Παπαδόπουλο και αν θα ήταν καλύτερα να έφευγε νωρίτερα: «Δεν μπορούμε να ρίξουμε εκεί το φταίξιμο, σίγουρα υπάρχουν ευθύνες αλλά δεν φταίει μόνο αυτό. Ο Σούλης δούλεψε πολύ σκληρά αλλά κάποια πράγματα δεν του βγήκαν. Μην ξεχνάμε ότι έσωσε την ομάδα την προηγούμενη σεζόν. Τα προβλήματα ήταν τεράστια, αλλά δεν θεωρώ λάθος ότι επέστρεψε. Το πάλεψε αλλά δεν του βγήκε».

Όταν μάλωσα τότε με τον αρχηγό του Super 3 και έφυγα, μάλωσα γιατί ήθελα να ήμουνα προπονητής του Άρη, δεν ήθελε να ήμουνα προπονητής του Super 3.

Τώρα δεν με θέλουν κάποιοι γιατί λένε ότι με έφερε ο Σκόρδας. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον Σκόρδα ο οποίος με επανέφερε στην ομάδα. Ότι με έφερε ο Σκόρδας πάντως δεν λέει κάτι, εγώ ήρθα για τον Άρη και για κανέναν άλλον. Δεν είμαι τεχνικός διευθυντής του Λάμπρου του Σκόρδα, είμαι τεχνικός διευθυντής του Άρη.

Αυτά τα παιδάκια που είναι στον Άρη δεν μπορεί να διώχνουν τον Φοιρό. Μάλλον δεν τα έχουνε δει πολύ καλά τα πράγματα. Και στον Στεφανίδη αναφέρομαι, γιατί ηλικιακά τουλάχιστον είναι νεαροί».

Για τον Άρη της νέας περιόδου: «Είναι δύσκολη η κατάσταση, εγώ περίμενα άλλα πράγματα όταν ήρθε η νέα διοίκηση, περίμενα να γίνει μια προσπάθεια να μαζέψουν όλους τους Αρειανούς , να τους ενώσουν και να βοηθήσουν τον Άρη. Είναι τραγική η κατάσταση, τόσα χρόνια στον Άρη, πρώτη φορά τα βλέπω τόσο χάλια τα πράγματα. Έχει ξαναπέσει η ομάδα, αλλά τότε δεν χρωστούσε ούτε ένα ευρώ, μπορούσε να κινηθεί, να κάνει μεταγραφές, τώρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα».

To Top