“Τον στόχο δεν τον προσδιορίζουν τα πρόσωπα, αλλά η ιστορία της ομάδας και η δυναμική του κόσμου”

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης ανέλυσε τις σκέψεις του για τον Άρη της επόμενης χρονιάς που θα έχει μοναδικό στόχο την άμεση επάνοδο στην Σουπερλίγκα.

Τόνισε στο Αθλητικό Μετρόπολις: “Δεν έχουμε κάνει και την καλύτερη αρχή, αλλά πρέπει να πιστώσουμε στους ανθρώπους της διοίκησης το υψηλότατο επίπεδο προσπάθειας. Προσπαθούμε να χτίσουμε ένα ρόστερ αντάξιο της ιστορίας και του ονόματος του Άρη, που θα επιτρέψει σε μένα, να δημιουργήσω μια αγωνιστική δυναμική τέτοια, που θα βοηθήσει στην επάνοδο της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα» είπε αρχικά ο 57χρονος προπονητής, προτού περάσει στα… επιμέρους.

Σχετικά με τη σημερινή ανανέωση της συνεργασίας με τους Σουνά, Σταυρόπουλο και Γιαννίτση, ανέφερε: «Οι ανανεώσεις αυτές, αποτελούν ένα μέρος της προσπάθειας. Ο χρόνος όμως θα δείξει, πόσο οι ανανεώσεις αυτές, θα είναι σημαντικές για την επίτευξη του στόχου. Ούτως ή άλλως, χρειαζόμαστε πολλές προσθήκες ακόμη».

Για τις υποθέσεις των Μανιά και Κύργια, επεσήμανε: «Υπάρχει μια διαδικασία προκειμένου κάποιος παίκτης, να είναι μέλος της ομάδας. Να περάσει από αξιολόγηση, να υπάγεται στους οικονομικούς όρους που έχουμε θέσει και να μη μας δημιουργεί πρόβλημα, από πλευράς περιορισμών μη αδειοδότησης. Οι δυο τους, είναι από τα παιδιά που υπολογίζουμε για τη νέα χρονιά και τους θέλουμε στο ρόστερ. Εκτιμώ πως αμφότεροι μπορούν να προσφέρουν για να διεκδικήσουμε την επάνοδο στη Σούπερ Λίγκα».

Για τα συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα που ισχύουν για ποδοσφαιριστές, με παράδειγμα το υψηλό συμβόλαιο του Διούδη, ο προπονητής του Άρη, υπογράμμισε: «Στην προηγούμενη ερώτηση, κατέδειξα το πώς σκεπτόμαστε για τη νέα χρονιά. Αν το οικονομικό βάρος είναι μεγάλο για έναν παίκτη, μας φέρνει δυσκολίες και δύο επιλογές. Είτε να κρατήσουμε τον παίκτη και να μειώσουμε το ρόστερ, είτε να του λύσουμε το συμβόλαιο και να πάμε στην απόκτηση 2-3 άλλων».

Σχετικά με το αν όσοι αποχώρησαν από το ρόστερ, θα αντικατασταθούν από άλλους, είπε: «Το ρόστερ είναι μεγάλο και ομολογουμένως δεν ήταν και το καλύτερο. Όλο αυτόν τον καιρό έκανα μια αξιολόγηση, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους και να μπορέσουμε να βρούμε τους ικανότερους. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα ρόστερ που θα συνεργάζεται αρμονικά και θα μπορέσει να δουλέψει για την επάνοδο».

Σε ερώτημα για το αν προτίθεται να συνεργαστεί στον Άρη, με παίκτες που είχε παλιότερα στη Βέροια (σ.σ. όπως ο Καλί), δήλωσε: «Φυσικά και υπάρχει τέτοια περίπτωση. Μόνο φυσικά αν το επίπεδο των ικανοτήτων τους, είναι τέτοιο που θα μας βοηθήσει. Σε ότι αφορά τους συγκεκριμένους, πρόκειται για στελέχη που εκτιμώ ιδιαίτερα και που θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν την ομάδα. Είναι ένα πράγμα που έλειψε τα προηγούμενα χρόνια. Το σκεπτικό είναι πως όσο ικανότερα στελέχη έχεις, τόσο παραγωγικότερος μπορείς να είσαι ως ομάδα».

Σε σχόλιο για το χτίσιμο του ρόστερ ελλείψει άδειας, είπε: «Όταν συμφωνήσαμε με τον Άρη, δεν υπήρχε στον ορίζοντα τέτοιο θέμα. Αυτό όμως, επ’ ουδενί δεν αλλάζει τους στόχους μας, απλά δυσκολεύει την προσπάθεια και είναι ένα ακόμη εμπόδιο στα ήδη υπάρχοντα που καλούμαστε να ξεπεράσουμε».

Για τους λόγους που δεν επιθυμεί να γίνουν φιλικά στο Πράβετς, επεσήμανε: «Το σκεπτικό είναι απλό. Αν μπεις στη διαδικασία να κάνεις φιλικά παιχνίδια μέσα σε 12 μέρες, θα πρέπει να διαφοροποιήσει εντελώς το πρόγραμμα και δεν θα έχεις ουσιαστικό κέρδος από την προετοιμασία. Προσωπικά δεν γνωρίζω από χθες την ομάδα, γι’ αυτό και προτιμώ το πρόγραμμα να έχει μια αδιάλειπτη συνέχεια».

Για το αν πραγματικά υπάρχει καθυστέρηση στον σχεδιασμό της ομάδας, είπε: «Η αλήθεια είναι πως όλα έχουν πάει αρκετά πίσω. Έχουμε καθυστερήσει βέβαια λόγω των συνθηκών που υπήρχαν στην ομάδα, με ορισμένα διοικητικά θέματα. Ορισμένες συμφωνίες που υπήρχαν εδώ και 15 μέρες, δεν μπορούσαν να τρέξουν. Από εδώ και στο εξής όμως, σημασία έχει να κλείνουμε θέματα, προς όφελος της ομάδας».

Σχετικά με τις επαφές που γίνονται με βετεράνους για τη στελέχωση της ομάδας, ανέφερε: «Ό,τι σχετίζεται με τον αποδυτηριακό χώρο αφορά εμένα. Συμμετέχω στις αποφάσεις, έγιναν συζητήσεις, προσδιορίστηκαν οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε συγκεκριμένα πράγματα».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο έμπειρος τεχνικός, υπογράμμισε: «Πρέπει να σημειώσουμε πως από τις 15 έως τις 22 του μηνός, δεν θα αξιολογήσουμε μόνο παίκτες από τμήματα υποδομής, αλλά και επαγγελματίες, που δεν έχω δει αγωνιζόμενους. Τίποτα απ’ αυτά όμως, δεν αλλάζει τον στόχο του Άρη. Τον στόχο δεν τον προσδιορίζουν τα πρόσωπα, αλλά η ιστορία της ομάδας και η δυναμική του κόσμου».

 

To Top