Αυτές είναι οι ποινές του Άρη μετά την απόφαση – μαχαιριά!

Ο Άρης δεν πήρε άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα. Υποβιβασμός δεν υπάρχει πλέον, αφού έχει αλλάξει ο κανονισμός μέσα στη χρονιά, ωστόσο υπάρχουν άλλες ποινές, που επί της ουσίας κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της ΠΑΕ την επόμενη χρονιά.

Βάσει των όσων είχαν αποφασιστεί στο διοικητικό συμβούλιο της Superleague και εγκρίθηκαν από την ΕΠΟ ο Άρης και οι υπόλοιπες ομάδες που δεν εξασφάλισαν αδειοδότηση:

α) Μπορούν να προχωρήσουν στις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους μόνο σε απόκτηση Ελλήνων παικτών κάτω των 22 ετών (λογίζονται όσοι είναι γεννηθέντες από 1/1/1990 και μετά). Απαγορεύονται οποιεσδήποτε άλλες μεταγραφικές κινήσεις.

β) Θα υπάρξει παρακράτηση 20% επί των τηλεοπτικών και λοιπών δικαιωμάτων θα γίνεται αναφορικά με ήδη εκδοθείσες αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, επί τη βάσει των οποίων δεν εδόθη άδεια σε συγκεκριμένη ΠΑΕ.

γ) Απαγορεύονται οι ανανεώσεις και οι τροποποιήσεις συμβολαίων, πλην τροποποιήσεων με τις οποίες δεν αυξάνονται οι αποδοχές των παικτών ή η διάρκεια των συμβολαίων.

δ) Αν ΠΑΕ, η οποία δε θα αδειοδοτηθεί, προβεί σε ανανέωση ή / και τροποποίηση συμβολαίου, κατά παράβαση των ως άνω, τότε για τους εν λόγω ποδοσφαιριστές, θα ανακαλούνται τα δελτία (ωστόσο η εν λόγω ΠΑΕ θα υποχρεούται να σεβαστεί τις οικείες οικονομικές υποχρεώσεις έναντι του εν λόγω ποδοσφαιριστή).

 

To Top