Στο βάθος… «σωσίβιο» από το δ.σ. της ΕΠΟ, αλλά οι μεγάλες ευθύνες της ΠΑΕ παραμένουν!

ΚΟΝΤΗΣ-ΝΑΙ

Η απόρριψη του φακέλου του Άρη μετά την έφεση που άσκησε στην πρωτόδικη απόφαση της επιτροπής αδειοδοτήσεων γυρίζει τους κίτρινους πολλά χρόνια πίσω και τους οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες… Η Αθήνα βουίζει, πάντως, ότι υπάρχει το παράθυρο μέσω του αυριανού διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ…Οι ευθύνες, όμως, της διοίκησης της ΠΑΕ παραμένουν μεγάλες!

Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν από κύκλους της ελληνικής ομοσπονδίας, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος (Σούπερ λίγκα) έχει θέσει επί τάπητος το θέμα της εξομάλυνσης των ποινών για τις ομάδες που δεν θα πάρουν αδειοδότηση.

Αυτήν τη στιγμή δεν έχουν πάρει άδεια εκτός από τον Άρη και οι ΑΕΚ, Πανιώνιος, ΟΦΗ, Κέρκυρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, επικρατεί η σκέψη να μην ισχύσει η απαγόρευση μεταγραφών, γιατί υπάρχει κίνδυνος το πρωτάθλημα να γίνει… πολλών ταχυτήτων και να χάσει την (όποια) ανταγωνιστικότητά του. Αυτό που φαίνεται να προωθείται είναι η επιβολή χρηματικού προστίμου στις ομάδες που δεν θα πάρουν αδειοδότηση αντί της απαγόρευσης μεταγραφών…

Αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση της ελληνικής ομοσπονδίας και εκεί αναμένεται να θέσει το θέμα της αλλαγής των ποινών ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος.

Το σενάριο μάλιστα αυτό φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους και τους δυο… μεγάλους της Αθήνας Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό για διαφορετικούς λόγους, πέρα από τις έξι ομάδες που δεν πήραν την άδεια…

Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη αυτή μπορεί να αποτελεί ένα «σωσίβιο» σωτηρίας για τον Άρη και όχι μόνο, αλλά οι ευθύνες της ΠΑΕ παραμένουν και είναι μεγάλες. Ο Άρης δεν κατάφερε να πάρει την αδειοδότηση σε μια χρονιά, η οποία επιεικώς χαρακτηρίζεται πλέον καταστροφική.

Η κιτρινόμαυρη οικογένεια οφείλει να αντιδράσει και να δείξει αντακλαστικά. Άμεσα… Πριν μπει οριστικά η ταφόπλακα.

 

To Top