Αυτοκαταστροφή: Θα γλίτωνε τη «θηλιά» των 6 εκατομμυρίων με… 300.000 ευρώ

Ο κατάλογος των προσφυγών του Άρη μεγάλωσε. Μοιάζει βαρύς κι ασήκωτος. Ήδη μια «θηλιά» 6 εκατομμυρίων ευρώ τύλιξε ασφυκτικά τον σύλλογο. Κι όμως, αν δούμε ποιες ήταν οι αξιώσεις των παικτών πριν από τις προσφυγές, τότε με περίπου 300.000 ευρώ (μάξιμουμ 400.000 ευρώ), ο Άρης θα είχε αποφύγει τον εφιαλτικό χορό των προσφυγών!

Η προσφυγή του Νέρι Καστίγιο, με την οποία διεκδικεί το απίστευτο ποσό των 2,15 εκατομμυρίων ευρώ από τον Άρη (δεδουλευμένα + ρήτρα), ήταν το τελευταίο «χτύπημα». Τον 28χρονο μεσοεπιθετικό είχαν ήδη… προλάβει οι Ρικάρντο Φατί, Γιώργος Κατίδης, Μιχάλης Σηφάκης, Φράνσις Ντίκο και Πάπα Καλίφα Σανκαρέ. Μάλιστα, οι Φατί, Ντίκο, Σηφάκης και Κατίδης κατέθεσαν από… δυο προσφυγές!

Νομικά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η κίτρινη ΠΑΕ δεν πλήρωσε και εφόσον δεν υπάρχει συμβιβασμός και γραπτή συμφωνία στη συνέχεια, τα χρήματα που αξιώνουν οι παίκτες θα τους επιδικαστούν από το δικαστήριο. Πλην του Κατίδη και της ρήτρας που ζητάει ο Σηφάκης, υποθέσεις που «πάσχουν» νομικά και είναι αμφίβολες, οι υπόλοιπες τέσσερις είναι ξεκάθαρες.

Αν και οι έξι ποδοσφαιριστές δικαιωθούν τότε ο Άρης καλείται να πληρώσει συνολικά το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ (!) έστω και σε βάθος χρόνου. Όμως βάσει του κανονισμού, εφόσον στη συνέχεια οι κίτρινοι δεν τηρήσουν κάποια από τις δόσεις, τότε η ομάδα τιμωρείται με μηδενισμό, αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο σε κάθε αγώνα που θα είναι ασυνεπής! Αυτός κι αν είναι εφιάλτης…

Αν δεν δεχτούν να συμβιβαστούν οι εν παραπάνω παίκτες και τα διεκδικήσουν όλα, είναι απορίας άξιον πώς θα μπορέσει ο Άρης να μείνει όρθιος και να μπει στο επόμενο πρωτάθλημα.

Υπάρχει κι ακόμη ένα τραγικό σημείο της υπόθεσης: οι προσφυγές αυτές θα είχαν αποφευχθεί όλες πλην του Σηφάκη, εάν ο Άρης είχε καταβάλλει ένα ποσό το οποίο θα ξεπερνούσε τις 300.000 ευρώ, όχι παραπάνω από τις 400.000 ευρώ!

Αυτά θα ήταν τα χρήματα που ζήτησαν οι παίκτες για να υπογράψουν τον διακανονισμό και να μην κάνουν προσφυγή. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Φατί, Ντίκο, Σανκαρέ με ένα ποσό περίπου 150.000 ευρώ συνολικά δεν θα κατέφευγαν στο δρόμο της προσφυγής, ο Καστίγιο με 190.000 ευρώ (αν και ακόμη και σήμερα, η πλευρά του παίκτη ισχυρίζεται ότι εφόσον του καταβαλλόταν άμεσα ρευστό θα συμφωνούσε και με λιγότερα…) και ο Κατίδης ουσιαστικά με 1.500 ευρώ, αν και στην περίπτωσή του ο Άρης επιμένει ότι η προσφυγή του είναι καταχρηστική.

Γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της ολιγωρίας, το οποίο φτάνει στα όρια της αυτοκαταστροφής και γεννάει τεράστια ερωτηματικά:

Από τον Φεβρουάριο γνώριζε η διοίκηση τις υποχρεώσεις της και τις δυνατότητες της. Γιατί άφησε να χαθεί τόσος χρόνος; Αν δεν είχε τα χρήματα γιατί δεν εξέπεμπε το σήμα κινδύνου από τότε που υπήρχε χρόνος ελιγμών και αναζήτηση λύση, καθώς και μια καλύτερη διάθεση από τους παίκτες;

Αν είχε τα χρήματα γιατί δεν έκλεισε έγκαιρα τις πληγές; Γιατί δεν προστάτευσε τον σύλλογο, τον εαυτό της;

Τεράστιας ηθικής και πρακτικής αξίας ερωτήματα που συνθέτουν το τοπίο της κρίσης… Κάποιος πρέπει να απαντήσει υπεύθυνα στον κόσμο του Άρη για το τι έγινε αυτούς του τέσσερις μήνες της αυτοκαταστροφής…

Και κάτι τελευταίο: η πλευρά Ουμπίντες φέρεται να υποστηρίζει ότι με την καταβολή 50.000 ευρώ, άμεσα, δηλαδή… “χθες,” δεν θα μπει στη διαδικασία προσφυγής. Προς το συμφέρον του συλλόγου θα ήταν να μην επαναληφθεί το ίδιο αυτοκαταστροφικό λάθος.

 


To Top