ΜΠΑΣΚΕΤ

Αυτός ήταν Άρης να… γουστ-ΑΡΗΣ! Μεγάλο διπλό “σκούπισε” (62-82) τον Προμηθέα στην Πάτρα

Σπουδαία εμφάνιση και νίκη-πάρτι για τον Άρη στην Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα με σκορ 62-82

Μπαίνοντας πολύ δυναμικά στη  αναμέτρηση από το 1ο λεπτό, ο Άρης κατάφερε να εγκλωβίσει τον Προμηθέα με την σκληρή του άμυνα, την ενέργειά του στις διεκδικούμενες κατοχές και την προσήλωση του στις λεπτομέρειες. Έχοντας από την αρχή τους Κέλι και Γουίλιαμς να δίνουν τον ρυθμό στη άμυνα, με αρκετά ριμπάουντ και τρομερές άμυνες, οι κιτρινόμαυροι βρήκαν ρυθμό και στη  επίθεση στηριζόμενοι κυρίως στους Χάνλαν και Κάουαν. Η αποτελεσματική άμυνα έφερε και εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, με τον Κέλι να είναι πολύ παραγωγικός και στην επίθεση.Ο Προμηθέας εκμεταλλεύτηκε προς το τέλος του 1ου δεκαλέπτου την αδράνεια του Άρη, καταφέρνοντας να κλείσει την περίοδο στην ισοπαλία (20-20).

Με την έναρξη του 2ου δεκαλέπτου οι παίχτες του κόουτς Καστρίτη μπήκαν ακόμα πιο δυναμικά στις φάσεις φτάνοντας την διαφορά ακόμα και στο +8 , με πόντους των Χάνλαν, Κέλι, Κάουαν και Λόκετ. Ο Προμηθέας προσπάθησε να αντιδράσει με μπροστάρηδες τους Μάιλς και Αγραβάνη, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει την διαφορά στο -6 (30-36) με το τέλος του 1ου ημιχρόνου.

Συνεχίζοντας στον ίδιο σκληρό ρυθμό και στις αρχές του 3ου δεκαλέπτου, ο Άρης άνοιξε ακόμα περισσότερο την διαφορά, η οποία έφτασε ακόμα και στο +16 (35-51) με συνεχόμενους πόντους των Χάνλαν και Λόκετ. Άμυνα, ριμπάουντ και αιφνιδιασμοί ήταν τα στοιχεία εκείνα που έχρισαν τον Άρη το φαβορί για το τελικό αποτέλεσμα.

Το τελευταίο μέρος του παιχνιδιού εξελίχθηκέ σε παράσταση για έναν ρόλο, με τον Άρη να μην κατεβάζει την ενέργειά του στην άμυνα κάτι που του έδωσε εύκολους πόντους στο τρανζίσιον. Μάλιστα η ομάδα του Καστρίτη αγωνίστηκε στο τέλος δίχως τον Χάνλαν, ο οποίος σε μία ανύποπτη φάση τραυματίστηκε και αποχώρησε προς τον πάγκο. Κάουαν, Κέλι, Λόκετ, Νετζίπογλου ήταν αυτοί που οδήγησαν τον Άρη ακόμα και στον + 23 (59-82). Το τελικό σκορ 62-82 λέει πολλά για το πάθος και την αποτελεσματικότητα του Άρη.

Δεκάλεπτα: 20-20, 10-16, 12-17, 20-29

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης Γ., Θεονάς, Μηλαπίδης

Οι συνθέσεις:
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Ντούβας): 
Ρέι, Γκραντ 5, Γκάντι 4, Ρογκαβόπουλος 2, Μάιλς 8 (1), Σβαρτς, Χαντ 16, Αγραβάνης 13, Γκίκας 3 (1), Γιαννόπουλος 8 (2), Μπαζίνας, Τανούλης 3 (1).

ΑΡΗΣ (Καστρίτης): Κόβαν 20 (3), Λόκετ 11, Ουίλιαμς 7 (1), Χάνλαν 17 (3), Κέλι 18 (1), Τζουιστον, Καμάρας, Πετανίδης, Νετζήπογλου 9, Κώττας.

 

To Top