Αυτό είναι το… κίτρινο «el clasico»! (photos)

Το αποψινό «el clasico», που καθηλώνει ολόκληρη την ποδοσφαιρική υφήλιο, δεν αφορά μόνο τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, αλλά έχει να κάνει και με τον… Άρη! Δεν ήταν άλλωστε λίγοι οι παίκτες, προπονητές και παράγοντες, οι οποίοι την τελευταία πενταετία συνδέθηκαν με τους «κίτρινους» και είχαν παράλληλα να επιδείξουν στενούς δεσμούς με τις δύο κορυφαίες ισπανικές ομάδες. Το PRESSARIS θυμάται δέκα τέτοιες προσωπικότητες που πέρασαν από τη Θεσσαλονίκη και σας βάζει στο κλίμα του μεγάλου ντέρμπι…

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

alex perezΆλεξ Πέρεθ: Η μεταγραφή του στον Άρη είχε συζητηθεί, γιατί ερχόταν από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αποτελώντας γιο ενός πρωταθλητή Ευρώπης με τη «βασίλισσα», αλλά και έχοντας ο ίδιος συμμετοχή με την πρώτη ομάδα στο Κύπελλο Ισπανίας. Ο αριστερός μεσοεπιθετικός που δήλωνε «κολλητός» του Ραούλ, είχε πολύ καλά στοιχεία και έδειξε κάποια από αυτά, αλλά τα προβλήματα υγείας και οι μυϊκοί τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Το καλοκαίρι του 2007, μόλις έξι μήνες μετά την άφιξή του, ζήτησε τη λύση της συνεργασίας του με τον Άρη για προσωπικούς λόγους και επέστρεψε στην Ισπανία.

Ααρόν Εσκουδέρο: Ήρθε στον Άρη από την τρίτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2006 αλλά πέρασε απαρατήρητος στους κίτρινους. Η απόκτηση του Ισπανού αριστερού μέσου ήταν εισήγηση του Γκιγέρμο Όγιος, όμως το πέρασμά του από τη Θεσσαλονίκη ήταν σύντομο, εξαιτίας και των τραυματισμών που είχε.

koke real3Σέρχιο Κόκε: Ο αγαπημένος των οπαδών του Άρη δεν έχει παίξει σε κάποια από τις δυο ομάδες – θρύλους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αλλά δεν έχει κρύψει ποτέ την αδυναμία του προς την Ρεάλ Μαδρίτης. Ως έφηβος πήγαινε από τη Μάλαγα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στους μεγάλους ευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά ακόμα και σήμερα, όταν του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του με την Ράγιο Βαγιεκάνο «πετάγεται» στο γήπεδο της Ρεάλ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Τόνι Κάλβο: Είναι γέννημα θρέμμα «μπλαουγκράνα». Έχει γεννηθεί στη Βαρκελώνη και προέρχεται από τα φυτώρια της ομάδας. Θεωρήθηκε ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα του ισπανικού ποδοσφαίρου χάρη στις εμφανίσεις του με την ομάδα Νέων της Μπαρτσελόνα αλλά και με την Εθνική Ισπανίας κάτω των 20. Έπαιξε μάλιστα με την «Μπάρτσα» και σε παιχνίδια για το Κύπελλο Καταλονίας και το μέλλον του πριν από μερικά χρόνια προδιαγραφόταν λαμπρό. Ωστόσο δεν κατάφερε να δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν για εκείνον, με αποτέλεσμα στα 24 χρόνια του να έχει «ξεπέσει» στη βουλγάρικη Λέφσκι Σόφιας, όπου κι εκεί αμφισβητείται.

javito-barcelonaΦρανθίσκο Χαβίτο: Όπως κι ο Κάλβο, έτσι κι ο Χαβίτο «ανδρώθηκε» στα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα, όπου θήτευσε για έξι χρόνια. Είχε το προνόμιο μάλιστα να πάρει το βάπτισμα του πυρός σε αγώνα των Καταλανών κόντρα στην Σαχτάρ Ντόνετσκ για το Τσάμπιονς Λιγκ το Δεκέμβριο του 2004. Η ειρωνεία για τον Ισπανό είναι πως έπαιξε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης με το καμάρι της Καταλονίας και δεν δηλώθηκε καν από τον Ολυμπιακό στη λίστα των παικτών που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στα φετινά παιχνίδια των ερυθρόλευκων στο Τσάμπιονς Λιγκ…

Φελίπε Σαντσόν: Άλλος ένας «μπλαουγκράνα» που φόρεσε τη φανέλα του Άρη. Ο βραχύσωμος επιθετικός έκανε τα πρώτα του βήματα στα μικρά τμήματα της ομάδας της γενέτειράς του, Βαρκελώνης. Θήτευσε σχεδόν σε όλες τις μικρές ομάδες και έφτασε μέχρι την Μπαρτσελόνα Β’, στην οποία αγωνίστηκε για μία σεζόν.

hoyos-messiΓκιγέρμο Όγιος: Εργάστηκε για πέντε χρόνια στα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα και αυτό ήταν το «διαβατήριό» του για να έρθει το καλοκαίρι του 2006 στον Άρη. «Παιδί» του ήταν ο Λιονέλ Μέσι, τον οποίο είχε παίκτη στη «Μασία» και κατάφερε να εξελίξει το ταλέντο του, διδάσκοντάς του μάλιστα πώς να εκτελεί πέναλτι. Είχε υπό τις οδηγίες του και άλλους παίκτες που αγωνίζονται σήμερα με επιτυχία στην κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως τον Σεσκ Φάμπρεγας και για λίγο τον Ζεράρ Πικέ.

Μαζίνιο: Ο πρώην προπονητής του Άρη έχει σχέσεις… αίματος με την Μπαρτσελόνα, έστω και αν δεν έπαιξε ποτέ σ’ αυτήν. Οι δυο γιοι του, Τιάγκο Αλκάνταρα και Ραφίνια, είναι μέλη της πρώτης ομάδας των πρωταθλητών Ευρώπης και μάλιστα αμφότεροι ήταν στο βασικό σχήμα που παρέταξε ο Πεπ Γκουαρντιόλα στο παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (4-0) στο «Καμπ Νόου» για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Μανέλ Φερέρ: Ο Ισπανός μάνατζερ που συνεργάστηκε στενά με τον Άρη, φέρνοντας αρκετούς παίκτες στην ομάδα από το 2006 και μετά, υπήρξε εξωδιοικητικός παράγοντας της Μπαρτσελόνα μέχρι το 2003, όταν πρόεδρος του καταλανικού συλλόγου ήταν ο Ζοάν Γκασπάρτ.

ronaldinho-arisΡομπέρτο Ασίς – Ροναλντίνιο: Την άνοιξη του 2006, την εποχή που ο Ροναλντίνιο μεσουρανούσε στην Μπαρτσελόνα, ο αδερφός και μανατζέρ του, Ρομπέρτο Ασίς Μορέιρα, είχε συνάψει πενταετή εμπορική συμφωνία με την ΠΑΕ Άρης. Βάσει αυτής, θα έφερνε Βραζιλιάνους παίκτες στον σύλλογο (Νασιμέντο Μπελέμ, Τίνγκα και Τούτα, μεταξύ άλλων) και θα είχε δικαίωμα απόκτησης του 50% των μετοχών, εφόσον το ενέκρινε η Λέσχη Φίλων Άρη. Στην αίθουσα τύπου του «Κλεάνθης Βικελίδης», μάλιστα, είχε τοποθετηθεί ένα μεγάλο πόστερ με φωτογραφία του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή, που έγραφε: «2006-2011, Άρης – Ροναλντίνιο μαζί». Η συνεργασία ωστόσο δεν απέφερε στους κίτρινους τα οφέλη που προσδοκούσαν.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top