Αυτό είναι το Χολ οφ Φέιμ που… περιμένει τον Γκάλη! (photos)

Το Χολ Οφ Φέιμ του παγκόσμιου μπάσκετ είναι έτοιμο να υποδεχθεί τον Νίκο Γκάλη και τους υπόλοιπους υποψηφίους της κλάσης του 2013. Δεν είναι τυχαία η τοποθεσία του Μουσείου του μπάσκετ. Το Σπρίνγκφιλντ είναι η περιοχή που γεννήθηκε το μπάσκετ, εκεί όπου ο Τζέιμς Νέισμιθ εφυήρε το άθλημα που άλλαξε χρόνια αργότερα τη μοίρα του ελληνικού αθλητισμού.

Αρχικά το Χολ Οφ Φέιμ φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου του Σπρίνγκφιλντ, το 1959. Από το 2002 έχει νέα στέγη, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, στις οποίες μέσα υπάρχει ένα κανονικό γήπεδο μπάσκετ.

Στο Χολ Οφ Φέιμ από το 1959 μέχρι το 2012 έχουν εισαχθεί 314 προσωπικότητες του μπάσκετ και εννιά ομάδες, μεταξύ αυτών όλα τα “ιερά τέρατα” του ΝΒΑ (Τζόρνταν, Μάτζικ, Μπερντ, Τζαμπάρ, Ράσελ, Τσάμπερλεϊν, κα).

Εκεί ανάμεσα φιλοδοξεί να είναι και ο Γκάλης, έχοντας στο πλευρό του όλους τους Έλληνες φιλάθλους που κάνουν… πάρτι στο γκάλοπ του ESPN! Περισσότεροι από 40.000 ψήφοι και το ποσοστό παραμένει στα όρια της τρέλας, ξεπερνώντας το 98%!

To Top