ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτό είναι το Bloomfield Stadium! Στο χορτάρι που πάτησε ο Μέσι και ο Νεϊμάρ θα αγωνιστεί σήμερα ο Άρης (photos-video)

Οι κιτρινόμαυροι αγωνίζονται σήμερα απέναντι στη Μακάμπι σε ένα γήπεδο το οποίο αναμένεται να είναι κατάμεστο.

Ποιο είναι όμως το Μπλουμφιλντ Στάντιουμ στον αγωνιστικό χώρο του οποίο ο Άρης καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ;

Το Μπλούμφιλντ Στάντιουμ βρίσκεται στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, έχει χωρητικότητα 29.400 θεατές. Κατασκευάστηκε στο μέρος που μέχρι το 1950 υπήρχε το στάδιο Μπάσα.

Η χρηματοδότηση για την κατασκευή του γηπέδου προήλθε από την Καναδική ένωση εργασίας του Ισραήλ και την οικογένεια Μπλούμφιλντ στο Μόντρεαλ του Καναδά, από την οποία πήρε και το όνομα το γήπεδο.

Αρχικά το γήπεδο χρησιμοποιούνταν από την Χάποελ Τελ Αβίβ. Το 2000 και η Μακάμπι ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το Μπλούμφιλντ σαν έδρα, ενώ το 2004 και η Μπνέι Γιεχούντα μεταφέρθηκε στο Μπλούμφιλντ, καθιστώντας το μοναδικό γήπεδο που χρησιμοποιούν για έδρα 3 ομάδες του Ισραηλινού ποδοσφαίρου.

Τον Σεπτέμβριο του 2010, το στάδιο Μπλούμφιλντ βαθμολογήθηκε απο την UEFA και μπήκε στην κατηγορία σταδίων 4 αστέρων, η οποία θα του επιτρέψει να φιλοξενήσει αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ της φάσης των ομίλων.

Μεταξύ 2016 και 2019, έκλεισε λόγω ανακαινίσεων για επέκταση σε 29.400 θέσεις.

Το στάδιο εξυπηρετεί επίσης την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Ισραήλ για ορισμένους επίλεκτους εντός έδρας αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χορτάρι αυτό την περασμένη Κυριακή αγωνίστηκε ο Μέσι και ο Νεϊμάρ.

Η απόλυτη κυριαρχία της Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία συνεχίζεται ακόμη και σε ισραηλινό έδαφος. Χωρίς τον τιμωρημένο απ’ την περσινή σεζόν Κιλιάν Μπαπέ στη σύνθεσή τους, αλλά με τους Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ σε πολύ μεγάλα «κέφια», οι Παριζιάνοι επικράτησαν της Ναντ με 4-0 στον τελικό του γαλλικού Super Cup, που διεξήχθη στο «Bloomfield Stadium», του Τελ Αβίβ, κατέκτησαν για 11η φορά το τρόπαιο (9η τα τελευταία 10 χρόνια, μετά το περσινό διάλειμμα της Λιλ) κι έστειλαν «μήνυμα» στους ανταγωνιστές τους απ’ το πρώτο κιόλας επίσημο ματς της σεζόν.

 

To Top